Singer Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 jab se usro u gace da mogu mojima da istovarim neki masivni plezir pod stare dane (tipa neka udzerica i malo bastice okolo) ili nesto slicno. pomoc im ne treba i ok su sami za sebe a najveci blagodet im je sto smo mi, deca, svoji i nezavisni. mada, bez obzira, voleo bih da ih siknem na neko more/krstarenje ili jos neku jacu bahatost sto, boz' zdravlje mozda i ne bude tako predaleko... (a moz' i bude)
Shan Jan Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Pa nista lakse nego u Srbiji kupiti neku kucicu pored reke, ima ih kolko oces i daju se u bescenje. Al sta ja pricam, ti si vec pokojan, zena, deca...
Singer Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 lako je iz vizure bocvanskog gastosa sto verovatno rabi rudnike i eskluzivne sirovine
расејан Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 nije komšinica baš socijala, ali i da jeste, zar sam ja dužna da pomažem bilo koga ako je taj neko toliko bezobrazan da čak ni ne obrazloži nevraćanje duga, a traži novu kao '' pozajmicu'' Има људи са коцкарима међу ближом родбином, и онда зајме од кога стигну, знам за пар случајева (и вратили су ми!). А има тих којима алалиш мањи износ, више у виду вакцине, и чим видиш да је кренуо да тражи још, одмах кренеш да га увераваш да није хића за онај први износ, та људи смо, има кад, нећемо пропасти за (навести тачан износ), други пут. Ако онда буде толико безобразан да тражи још, ођеб и више се не познајемо. Ал' то није родбина, да не ширимо тему.
Sestre Bronte Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 dok budem mogao i dok im je potrebno, pomagaću
Indy Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Ja ne,a vi? Specijalno ne, nakon sto sto su pokusali da me izmuzu za neki bojler Uostalom, nemam nameru da ih navucem na socijalu - neka se protrude bez mene:) Ništa kao pravi maximus... Taj bi sve dao za svoje doma.
Singer Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 izvinjavam se, sad provaljujem da je tema za gastose :(
Indy Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 Nismo mi (skroz) gadljivi na domicilne, samo raspali.
Leia Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 a jel se nekom desila obrnuta situacija, da se bliznji nadrndaju sto odbijam njihovu pomoc brigu savete i slicne akcije nego ocu sama da se akam oko tog svog zivota u tudjini? inace njima nish ne fali, osim mene da me gnjave
gagorder Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 meni. dva puta po godinu + koje su proveli u naporu da mi pomognu, što uopšte nije bilo potrebno. na kraju sam izmišljala sitne potrebe, preventivno, da sprečim veće troškove.
Leia Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 ja sam bas spustila rampu, jer bi sitne potrebe samo re-otvorile pandorinu kutiju. i sad aktivno odolevam, pa ko pre poludi...
gagorder Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 pa ti si tu da ostaneš, a ja sam bila privremeno. plus, moji su išli preko svojih mogućnosti ...
Leia Posted March 25, 2014 Posted March 25, 2014 pa ima i to veze sigurno, moguce i da su se tvoji prestravili da ces prelomiti i ostati, znam barem da je kod mojih to bio slucaj. da se ne mucim, evo tu su oni, uostalom sta cu ja tamo uopste. sto je najgore, deluje mi da i dalje ovo kapiraju kao privremeno, posle celih 13 godina. verujem da u velikom broju slucajeva materijalna pomoc kao takva uopste i nema nikakvu svrsishodnu svrhu, osim naravno ako je neko bas egzistencijalno ugrozen, star, bolestan, sam samcijat... onaj bojler iz inicijalnog posta i slicne potrepstine ne bih kupovala kad vec znam da ne bi prihvatili, a tek ne bih ocekivala, radi sopstvenog mira i savesti
Recommended Posts