Jump to content
IGNORED

R.I.P.

MancMellow

Recommended Posts

• 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 year later...
Posted (edited)
Preminuo snimatelj Blagoje Topličić

ČETVRTAK, 14. APR 2016, 10:26 -> 16:11

IZVOR:RTS

Dugogodišnji snimatelj RTS-a i Sportske redakcije Blagoje Topličić preminuo je juče u 81. godini. Posao u Radio-televiziji Beograd dobio je davne 1961. godine. U penziju odlazi 1996. godine, ali nastavlja da radi u Sportskoj redakciji kao honorarni saradnik punih 20 godina.

U bogatoj karijeri legendarni Top je kamerom beležio kadrove sa svih velikih i važnih sportskih događaja, uključujući olimpijske igre i četiri fudbalska cvetska prvenstva.

Blagoje-Toplicic.jpg

Dobitnik je nagrade "Svetozar Marković", a višestruko je nagrađivan i od brojnih sportskih saveza.

Komemoracija Blagoju Topličiću biće održana u petak, u 13 časova, u galeriji RTS-a. Ispraćaj za kremaciju zakazan je za subotu u 15 časova, na Novom groblju u Beogradu.

RIP   :(

Edited by Nesh
Posted

Sinonim za kameru na fudbalskim terenima :(

Ostaje mi u glavi krv koja siklja iz njegovog prsta na Banjici.

Posted

7. mart 1983.

terasa rts.jpg

"donji red s leva na desno:

Duško Korać, Mile Jasnić Čerenski/snimatelj, Srdjan Knežević, Dobrosav Gajić, Petar Lazović - Coka, Jovan S. Kitanović - Muki

stoje s leva na desno:

Milojko Pantić, Vladanko Stojaković, Vitomir Vujović/novinar, Svetozar Mićunović/producent, Blagoje Topličić, Miša Živković/scenski realizator, Vujadin Vujović - Mališa, Dragoljub Nikitović Nikita, Mića Terzić/organizator, Luka Ježina, Vojin Reljin/organizator

- to je bila redakcija 1983. Nedostaju Dragan Andrijević, Veselin Grozdanić, Zvonko Mihajlovski."

• 1 month later...
Posted

Float like a butterfly, sting like a bee

Posted

Sećam se krmeljivih jutara kad tata ustane da gleda Kleja, kao što smo mi kasnije ustajali da gledamo NBA. Ne znam zašto , ali uvek sam navijao za Frejzera.