April 24Apr 24 Na linku može da se otvori po mesecima, ovo je za mart. U februaru su bili #7, a u januaru #9.
Sunday at 15:124 days na Informeru gostovanje Nebojše Pavkovića preko Zooma iz finskog zatvora. jel sme to tako?
Sunday at 16:484 days 1 hour ago, levi said:na Informeru gostovanje Nebojše Pavkovića preko Zooma iz finskog zatvora. jel sme to tako?Kako je on i dalje u zatvoru??? Wiki kaze da je osudjen na 22g a uhapsen je 2005 ( Nebojsa ni dana na dobro ponasanje? Da nije onako metiljav postao gang affiliated )
Sunday at 16:594 days Baš takva uključenja gde je pametovao o tome da je nepravedno osuđen su mu izgleda sjebala šanse za prevremeni otpust.Vest iz maja '22:Predsednik Rezidualnog Mehanizma za međunarodne krivične sudova u Hagu Karmel Ađijus odbio je molbu bivšeg generala nekadašnje Vojske Jugoslavije Nebojše Pavkovića za prevremeno puštanje na slobodu sa izdržavanja kazne zatvora koju služi u Finskoj.U odluci se navodi da se Pavkoviću odbija privremeno puštanje na slobodu zbog "težine njegovih zločina i njegovog očiglednog nedostatka rehabilitacije". (...)Obrazlažući odluku sudija Ađijus je naveo da se konsultovao sa još dvojicom sudija, te da je jedan od njih primetio da je Pavković nedavno tvrdio da je nevin i veličao delovanje 3. armije Vojske Jugoslavije, što ukazuje da se nije pokajao.blic.rs/vesti/politika/generalu-pavkovicu-odbijen-zahtev-zbog-tezine-zlocina-nije-mu-dozvoljeno-da-na/bkpjsll Edited Sunday at 17:004 days by vememah
Yesterday at 21:421 day Novinar Nemanja Živaljević napustio TV Newsmax Balkans zbog cenzurisanog intervjuaNovinar Nemanja Živaljević saopštio je da više nije član TV Newsmax Balkans. Kako je naveo u saopštenju, on se na to odlučio zbog cenzure koju je doživeo, a o kojoj je javnost obavestio bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić.„U dugogodišnjem profesionalnom angažovanju uvek sam se protivio bilo kakvoj cenzuri. To znaju moji najbliži saradnici i nadređeni. Trudio sam se da kao novinar i urednik verodostojno i tačno izveštavam građane o aktuelnim temama, da budem deo nezavisnih, nepristrasnih i slobodnih medija, uvek tragajući za ‘svetlošću istine’. Želim da istaknem da redakcija TV Newsmax Balkans u Podgorici, koju čine iskusni novinari i novinarke iz Crne Gore, maksimalno profesionalno i etički pristupa poslu. Tome u prilog ide i činjenica da su priliku da se čuju u programu televizije dobijale sve političke strukture, kao i relevantni sagovornici iz civilnog i akademskog sektora. Ipak, obaveštavam javnost da više nisam član TV Newsmax Balkans, a sve zbog direktne cenzure koju sam doživeo, a o kojoj je javnost obavestio gospodin Krivokapić“, naveo je Živaljevića u saopštenju.Krivokapić je optužio televiziju „Newsmax Balkans“ da je iz emisije „Perspektiva“, u kojoj je gostovao, isekla delove koji govore, o kako je kazao, nekorektnom i začuđujućem istupu patrijarha srpskog Porfirija tokom boravka u Kremlju.Živaljević je u saopštenju naveo da ni na koji način nije doprineo tome da se emisija cenzuriše.„Celokupna je poslata redakciji u Beograd i to sa delom u kojem je bivši premijer govorio o patrijarhu SPC i predsedniku Srbije. Sve sam uradio da sprečim cenzuru, kao urednik u podgoričkoj redakciji, ali bezuspešno. To dokazuje i poslovna prepiska sa nadređenim uredništvom u Beogradu, koje sam obavestio da ‘ne podržavam dodatnu montažu, to jest uklanjanje dela intervjua sa Krivokapićem. Nisam ni za drugu opciju, neemitovanje emisije (…)’. I pored toga, uredništvo TV Newsmax Balkans u Beogradu je odlučilo da skrati emisiju uz obrazloženje da traje ‘predugo’. Ovakvim postupkom je narušilo moj profesionalni integritet i kredibilitet, građen skoro 19 godina u nekoliko najznačajnijih crnogorskih medija. Nisam deo ‘lanca moći’, niti sam kršio Ustav Crne Gore, na šta je u obraćanju javnosti ukazao gospodin Krivokapić. Upravo suprotno. U ovom slučaju sam, nažalost, u istom lancu u kojem je i bivši premijer“, rekao je Živaljević.Ističe da je u komunikaciju sa Krivokapićem ušao potpuno otvoreno, kao i sa svim drugim sagovornicima.„Uz iskrenu nameru da se čuje njegov stav povodom tema koje su aktuelne u Crnoj Gori, ali i u regionu. Zahvalan sam mu što je pristao da snimimo intervju, ali mu se ujedno izvinjavam zbog neprijatnosti koju je doživeo, ne mojom krivicom. Ništa manju neprijatnost nisam doživeo ni ja“, zaključio je Živaljević. https://n1info.rs/region/nemanja-zivaljevic-napustio-tv-newsmax-balkans/