Jump to content
IGNORED

Mediji u Srbiji

bergasa19

Recommended Posts

Posted

Današnji Nedeljnik, pretposlednja stranica:

Nešto slično je već pisalo u poslednjih nekoliko brojeva...

Posted

Anglista Tvrtko Prćić, autor Novog transkripcionog rečnika engleskih ličnih imena, Englesko-srpskog rečnika geografskih imena i poglavlja o transkripciji engleskih imena u važećem pravopisu:

Sad se setih donekle sličnog primera s promenom tj. izbegavanjem korišćenja jedinstvenog imena u svim zemljama zbog nezgodnog značenja na jednom od ciljnih jezika, ali je reč bila o imenu proizvoda. Micubiši je svojevremeno svoj model Pajero za špansko i latinoameričko tržište nazvao Montero, jerbo na španskom, tj. njegovoj meksičkoj varijanti pajero (čita se pahero) znači drkadžija.

007.jpg

Zato smo mi imali prilike da nabavimo Ford Kugu a postoji i Nescafe Kenjara. I posle se ljudi pitaju zašto transkreacija ište debele pare za svoj posao. 

Posted

U suštini se slažem sa anglistom Tvrtkom Prćićem.

Posted (edited)

a mislish da oni gadjaju da ne uvrede, ko shto onog... kurc-a -_- nikako ne menjaju po padezima, a guzenbauera paze da ne vode u goste u osnovnu shkolu da se deca ne poizvrcu od smeja ^_^

realno, jeste primetili da nama u poslednje vreme bash pojachano dolazi ta ekipa iz transkripcije :unsure: ^_^

Edited by gospa buba
Posted

realno, jeste primetili da nama u poslednje vreme bash pojachano dolazi ta ekipa iz transkripcije :unsure: ^_^

vrv im se tako svete nadredjeni iz maticnih zemalja.

Posted

vrv im se tako svete nadredjeni iz maticnih zemalja.

to mi nije palo na pamet :o :lolol:

a sledece, ako se ne poprave, u neka plemena da ih tamo izedu :unsure:

Posted (edited)

Sad slušam Ivanu Miloradović u RTS1 OKO. Jedna od retkih srpskih novinara koju volim da slušam, a može se ponešto i naučiti.

Zapazila sam je još onda kad je govorila o raznim nazivima za kišu i ostale padavine u Londonu,  dok je izveštavala sa kraljevskog venčanja princa Vilijema i supruge mu.

Edited by halloween
Posted

Sad slušam Ivanu Miloradović u RTS1 OKO. Jedna od retkih srpskih novinara koju volim da slušam, a može se ponešto i naučiti.

Zapazila sam je još onda kad je govorila o raznim nazivima za kišu i ostale padavine u Londonu,  dok je izveštavala sa kraljevskog venčanja princa Vilijema i supruge mu.

e, ona je bash bash odlichna -_-

Posted

Blic raskrinkao "Skatoljupce" sa N1 i B92:

SKOT ILI SKAT, KAO VIBER ILI VAJBER (samo naslov pošto nema linkovanja)

Posted

Neka novinari sa tih tv malo otvore ćitap, umesto da prepisuju sa sajta USA ambasade ili kako se već edukuju.