radisa Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Формално има, можда чак и више, тако се барем води на званичним страницама Војске Србије http://www.vs.rs/index.php?content=3a4d82d2-fc9d-102b-9fa8-28e40361dc2e Што се тиче количине технике, ВС је има пуно. Мислим да када би све војске екс-ју, осим Србије, ујединио питање да ли би имали технике колико ВС. За Србију опасност, што се тиче технике, није Хрватска већ нпр. Бугарска и Румунија, нарочито прва, којој су Руси пуно тога оставили од времена Варшваског пакта. Али то је прклетство ВС јер то треба одржавати а новца нема. Тако је гомила технике отишла да се топи и има да иде још јер новца нема за толико технички велику војску. MI nemamo operativnih pola eskadrile (6 aviona), a ne 80 komada... Jedino ako je vojska kupila 75 dronova, na buvljaku, pa da to računamo u letelice...
Weenie Pooh Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 (edited) @Aion: Naravno da jeste, to samo dokazuje tezu da ne sme sama Srbiji da izađe na crtu sa svojih bednih 78 tenkova. @radisa: Upravo to. Moj pokojni otac je radio tamo kao aviomehaničar pre 10+ godina i redovno kukao u kakvom su raspadnom stanju avioni, kako nema para ni za kakav remont, itd. Edited August 6, 2015 by Weenie Pooh
stoka Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 apsolutno sve sto Vucicevic radi ima direktnu ili precutnu podrsku Vucica, ili je uradjeno po njegovom licnom zahtevu. +naravno
vathra Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Формално има, можда чак и више, тако се барем води на званичним страницама Војске Србије http://www.vs.rs/index.php?content=3a4d82d2-fc9d-102b-9fa8-28e40361dc2e Што се тиче количине технике, ВС је има пуно. Мислим да када би све војске екс-ју, осим Србије, ујединио питање да ли би имали технике колико ВС. За Србију опасност, што се тиче технике, није Хрватска већ нпр. Бугарска и Румунија, нарочито прва, којој су Руси пуно тога оставили од времена Варшваског пакта. Али то је прклетство ВС јер то треба одржавати а новца нема. Тако је гомила технике отишла да се топи и има да иде још јер новца нема за толико технички велику војску. Не знам о чему ти лупеташ. Каква црна Бугарска војска. Све војске које су остале у малтене целој Европи су сенка оних пре 25 година. Ефективе су једно 5 пута мање. Ниједна суседна земља није у стању да скупи пристојну ловачку ескадрилу авиона (укљ. и нас). Војске које су остале су неспособне за било какав фронтални сукоб. Једноставно их је премало да држе било какав фронт према било којој суседној земљи.
Prospero Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Što reče Filip Bridlav pre koji mesec, parafraziram, armija Novorusije je u top 10 u Evropi... via TT
garcia Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 je l su to eksplicitno priznali da i Pajtic ima muda pored Vucica?
MancMellow Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 (edited) FSN "novinari" Edited August 6, 2015 by MancMellow
James Marshall Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 (edited) @Arsla Reportovan si Zbog Toze lafa, boli me briga za Džajku I ovaj gornji naslov je isto jak - Spalili pogrešnu babu Edited August 6, 2015 by James Marshall
Recommended Posts