Frank Pembleton Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 A evo i gde je sad... http://www.newsweek.rs/impressum/ (Kurir, za neupućene) Nije to "posao" tamo je pisala jos dok je bila na RTV.Oni ce naravno napisati bilo koga ko je i pola pasusa napisao za njih...To saradnici je sirok pojam
Аврам Гојић Posted March 18, 2015 Posted March 18, 2015 A evo i gde je sad... http://www.newsweek.rs/impressum/ (Kurir, za neupućene) care, niti je tamo sada, niti je Newsweek - Kurir.
Schmeling Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 care, niti je tamo sada, niti je Newsweek - Kurir. Ja video njeno ime i prezime u impresumu... Možda mi se učinilo. Ili je neka druga Danica Vučenić. A srpski Njuzvik drži i kontroliše gazda Kurira, raspitaj se.
Аврам Гојић Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 (edited) i dalje si klasični nemač pojma. ne pada mi na pamet da ti objašnjavam šta je licencno izdanje, a ovo za impresum su ti već objasnili. Edited March 19, 2015 by Грешни Василије
Schmeling Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 i dalje si klasični nemač pojma. ne pada mi na pamet da ti objašnjavam šta je licencno izdanje, a ovo za impresum su ti već objasnili. Ajde objasni mi. Izdavač Njuzvika je Adria Media Serbia (Kurir).
Frank Pembleton Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Ajde objasni mi. Izdavač Njuzvika je Adria Media Serbia (Kurir). Izvini ali tako kad krenes onda je i National Geographic Srbija - Kurir
Schmeling Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Vlasnik Kurira se pita za to ko će da radi u Njuzvik Srbija, ko će da ima koliku platu etc. Ne znam šta još treba da se nacrta?
Frank Pembleton Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Vlasnik Kurira se pita za to ko će da radi u Njuzvik Srbija, ko će da ima koliku platu etc. Ne znam šta još treba da se nacrta? Dr Branislav Anđelković, arheologija Bliskog istokaDr Aleksandar Bošković, socijalna antropologija Dr Dragan Bulatović, istorija umetnosti Dr Jelena Ćalić, geografija/geomorfologija Dr Aleksandar Ćetković, ekologija/biogeografija Dr Vesna Dimitrijević, paleontologija Dr Dejan Filipović, geografija Dr Peđa Janaćković, botanika Dr Veselin Kljajić, specijalni konsultant Dr Jasmina Krpo-Ćetković, hidrobiologija Dr Zoran Maksimović, farmacija Dr Aleksandar Milanović, srpski jezik Dr Dragan Milovanović, geologija Zoran Modli, aeronautika/istorija avijacije Dr Jelena Mrgić, istorija Dr Božidar Nikolić, fizika Dr Predrag Ognjenović, psihologija Goran Sinadinović, geopolitika Dr Danijel Sinani, antropologija/etnologija/religija Dr Marina Stamenković-Radak, genetika/evolucija Mr Daliborka Stanković, ornitologija Dr Josip Šarić, praistorijska arheologija Dr Miroslav Štajnic, medicina Dr Nenad Tasić, arheologija Dr Željko Tomanović, zoologija Dr Dejan Urošević, astronomija Dr Ivana Vasiljević, geofizika Sve ove je on licno doveo i odobrio im tekstove?
Schmeling Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Sve ove je on licno doveo i odobrio im tekstove? NG je preuzeo u zatečenom stanju i ne postoji razlog zbog kojeg bi se mešao u funkcionisanje. Za Newsweek je on birao ekipu. Ili možda misliš da mu je ekipu birao glodur Danasa?
Lezilebovich Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Dobro, oće li neko da objasni kako funkcionišu ta licencna izdanja ? Mislite da bi isti sadržaj bio da ih štampa Kurir i da ih štampa Danas ?
Аврам Гојић Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 (edited) Funkcionišu tako da nosilac licence daje uređivačke smernice i ima poslednju reč kada je u pitanju objavljeni sadržaj. Ne bi sadržaj bio isti, ali bi se držao istog, jasno propisanog okvira. Edited March 19, 2015 by Грешни Василије
Schmeling Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 (edited) Funkcionišu tako da nosilac licence daje uređivačke smernice i ima poslednju reč kada je u pitanju objavljeni sadržaj. Ne bi sadržaj bio isti, ali bi se držao istog, jasno propisanog okvira. Čekaj, a ko određuje sastav uređivačke ekipe? Plate? I sl? I kako to da su isti ljudi istovremeno urednici u Newsweeku i Kuriru? To isto nosilac licence dao smernicu? Edited March 19, 2015 by Schmeling
Frank Pembleton Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 NG je preuzeo u zatečenom stanju i ne postoji razlog zbog kojeg bi se mešao u funkcionisanje. Za Newsweek je on birao ekipu. Ili možda misliš da mu je ekipu birao glodur Danasa? Pa radi se o tome da "saradnici" nisu "ekipa" ...
Recommended Posts