Jump to content
IGNORED

Mediji u Srbiji

bergasa19

Recommended Posts

Posted

Uvek na braniku otadžb gazde

Videh sada da je već kačeno na Vladi Srbije. Slabije sam pratio forum za vikend

Posted

Izgleda legla plata, pa je zadatak završen.... inače žena tek sad stigla u Beograd, pa možda nema saznanja već samo 'utisak'  :lolol: 

Nema frke, biće izveštaj iduće godine a možda i neke preporuke ko zna  :fantom: 

Ksenija Milenković, v. d. direktora Kancelarije za evropske integracije, za Danas

Da postoji cenzura, ne bi se ovoliko pričalo o njoj

...

Koje dokaze Srbija može da pruži EU da ne postoji cenzura medija?

EU je pohvalila set medijskih zakona i sada sledi njihova primena. Možemo očekivati preliminarnu ocenu te primene najkasnije u izveštaju o napretku za ovu godinu kao i eventualne preporuke za naredni period. Moj utisak za ovih nešto više od nedelju dana od povratka u Beograd je da ne bi bilo toliko reči o cenzuri da ona zaista postoji. Dosta se govori o slobodi medija, što je dobro, ali teško da možete da govorite o cenzuri kada se o tome u javnosti razgovara.

- See more at: http://www.danas.rs/danasrs/politika/da_postoji_cenzura_ne_bi_se_ovoliko_pricalo_o_njoj_.56.html?news_id=297784#sthash.yJFzCO79.dpuf

Posted

da bi postojala cenzura, mora prvo postojati nešto što bi se cenzurisalo. uglavnom su to greške u komunikaciji™, a jasno je da vlada ne može biti odgovarna i za to.

do sada su najebali, bar koliko je meni poznati, olja bećković i onaj iz novosti. ima li još nekog primera cenzure ili je u svim ostalim slučajevima na delu izuzetno pojačana autocenzura ?

Posted

A Dare i Mare?

šališ se je l' tako?

Posted

do sada su najebali, bar koliko je meni poznati, olja bećković i onaj iz novosti. ima li još nekog primera cenzure ili je u svim ostalim slučajevima na delu izuzetno pojačana autocenzura ?

Prvi je najebao video uradak o Supermenu iz Feketića.

A između Srđana Škora i Olje i Đorđe Mićić na Studiju B.

Posted

Đorđe Mićić, taj bard srpskog novinarstva, koji je u jednoj emisiji jednom opozicionom odborniku rekao "hoćete vi mene da učite mom poslu?", nakon što mu je ovaj zamerio nedovoljnu zastupljenost opozicije na Studiju B i njegovim emisijama. 

Ne znam šta mu se lično dogodilo. Može par detalja? 

Posted

Đorđe Mićić, taj bard srpskog novinarstva, koji je u jednoj emisiji jednom opozicionom odborniku rekao "hoćete vi mene da učite mom poslu?", nakon što mu je ovaj zamerio nedovoljnu zastupljenost opozicije na Studiju B i njegovim emisijama. 

Ne znam šta mu se lično dogodilo. Može par detalja? 

Prebačen na radio i tamo postavljen kao direktor... ali nema emisiju :)

Video sam ga dvaputa u jutranjem prelistavanju na televiziji, oba puta je dosta 'opoziciono' delovao - nije mu ova radijska 'direktorska' pozicija baš po volji  :whistle:

Sreo sam inače pre par meseci drugara sa Studija B, radi tamo 100 godina - njegov komentar na situaciju tamo je bio kratak "katastrofa"... i to onako u 'profesionalnom & ljudskom' smislu, ništa politika jer ga to mnogo ne interesuje.

Posted

pa valjda je bio direktor radija i pre toga. mada se nije puno bavio istim, kao ni sad.

Posted

Stvarno nisam znao da je i ranije bio na tom mestu, ali ova direktorka što istura batak subotom veče, i u još 3-4 reprize, jeste rekla u smislu hvaljenja same sebe kako ga je ona tu (sada) postavila - kad je bila aktuelna priča o gašenju emisija i cenzuri i sl., to sam lično čuo.

Posted

Prebačen na radio i tamo postavljen kao direktor... ali nema emisiju :)

Video sam ga dvaputa u jutranjem prelistavanju na televiziji, oba puta je dosta 'opoziciono' delovao - nije mu ova radijska 'direktorska' pozicija baš po volji :whistle:

Sreo sam inače pre par meseci drugara sa Studija B, radi tamo 100 godina - njegov komentar na situaciju tamo je bio kratak "katastrofa"... i to onako u 'profesionalnom & ljudskom' smislu, ništa politika jer ga to mnogo ne interesuje.

Oni su mučeni imali toliko jahanja i iživljavanja od "vladajućih struktura" da su mučeni otupeli i sad su fazonu "...samo da nas ne ukinu!"