Jump to content

Mediji u Srbiji

Featured Replies

• Replies 10.8k
  • Views 1.2m
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• 7:00 Jutarnji program uz Kloaku 9:00 Vocaap uz Gospa Bubu 13:00 Podnevni TV duel Harper vs Harperomrzitelji 14:00 Dnevni pregled Ban Loga 15:00 Moderacija TV-a, pitanja i predlozi

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

sanjam da doživim dan kad će ovako sasrani od straha bežati ulicama, al ih neće juriti samo jedna žena već horda  

• Sludge Factory
    Sludge Factory

Svake subote ili nedelje ujutru (eventualno kasnije prepodne ili ranije popodne) cale bi seo na svoje mesto za stolom u kuhinji, ledjima okrenut prozoru, digao i prekrstio noge na kuhinjski sto (keva

Posted Images

realno i trajalo je duze od ocekivanog...

sad je samo pitanje kad ce i ko da ujase u Airport City kao oslobodilac, kao i ko ce od TV lica naprasno shvatiti da je to samo posao - nothing to see, move along

15 minutes ago, Frank Pembleton said:

meni je i ocekivano da ce da pozdrave svako prilagodjavanje zakona. i nisam ni sumnjala da ce da do njega da dodje. plus ce da legnu i neke pare po osnovu ostvarenja mikrocilja iz reformske agende.

samo sto su medijski zakoni i medijska praksa, ono, nidje veze.

zanima me kako ce rem da proglase legitimnim i kako ce sns da upregne raspustanje prethodnog saziva u to.

Edited by morgana

Just now, MrIncredible said:

"Ključno je da Srbija održi zamah..." kecman

Pa kao da ne padne taj zamah po glavama pucine nego da ga onako odrze malo u vazduhu?

N1 Info RS
No image preview

Apel urednika UM nakon neočekivane smene čelnih ljudi u UG

Nakon iznenadne smene osnivača UG i izvršne direktorke UG, urednici zabrinuti za budućnost slobodnog novinarstva u UM uputili su pismo međunarodnoj javnosti

7 hours ago, Jimmy Kowalski said:

To je to, kraj za N1..

Bar će konačno Yettel smeti da ga uvrsti u svoju ponudu kanala…

9 hours ago, Muzzy said:

Nadajmo se da je ovo onaj mrak pred svitanje, režim trenutno radi čišćenje svih elemenata otpora - čak i samo potencijalnih.

Nema ovo apsolutno nikakve veze sa režimom, već sa finansijskim stanjem u koje su Šolak i Boklag doveli United Grupu. Kada sam analizirao prodaju SBB-a ranije ove godine, video sam da oni imaju ogromne dugove koji se mere u milijardama (i pisao sam o tome ovde - da ne tražim sada, ali mislim da su prodali korpo obveznice za 1,7 milijardi dolara ili nešto slično), i tada sam se pitao (a možda sam i to napisao ovde) koliko će većinski investitor trpeti da mu Šolak vodi firmu kada ju je doveo do tolikih gubitaka. Evo, nismo dugo čekali da većinski investitor preuzme upravljanje u svoje ruke, bilo je potpuno očekivano.

@Ayatollah

Apsolutno tačno. nisu ovi toliko moćni da menjaju Šolaka.

Ipak, moram da podsetim da je United Group autentična Srpska firma rođena i porasla u Srbiji. Sada je, kao i svi pametni Srbi u tim godinama, odlučila da napusti Srbiju zauvek.

MTS je konačno ispunio proklamovani cilj - izbacivanje UG sa tržišta Srbije.

A što se n1 i Nova S tiće, mislim da je njihova misija svejedno okončana.

Ako pobedimo 28. većina kanala će imati normalne vesti, a ako izgubimo, ugasiće ih samo tako.

Konacno posle vise godina posmatranja i citanja ovog foruma, danas sam uspeo da se prijavim ovde. thumbup

Ne mogu da obecam da mogu da budem svakodnevno aktivan, posto se pre svega "danonocno" bavim negovanjem bolesne majke.

Za onih koji me ne znaju, evo ukratko nesto o meni: Usao sam u 51. godinu zivota, rodjen sam u Berlinu gde zivim zajedno sa majkom u 87. godinu zivota i pratim medije i povezane dogadjaje vise od 30 godina aktivno i pasivno. Posto sam ziveo cetiri godine i u Italiji (zemlja mog pokojnog oca) gledao sam dalekih 1980ih godina "uspon i padove" njihovog medijskog trzista. Od pocetka 1990ih godina pratim sva desavanja u nemackim medijima (i ako doduse nesto manje poslednjih godina), zbog cinjenice da se uglavnom koncentrisem sa desavanjima u Srbiji, meni najvaznija zemlja posto imam brata i njegovu porodicu koji zive u Beogradu plus brojnu rodbinu.

Moj prvi doprinos ovoj temi je link iz casopisa "VREME" koji pise o najavljenoj tuzbi Dragana Solaka protiv "BC Partners" zbog nedostatka isplacivanja Bonus-a posle prodaje SBB-a (i nettvplus-a, Total TV/EON Sat-a, sportska prava Sportkluba itd.)

Gospodin Solak zahteva od BC Partners da mu isplate 250 Mio. Eura:

https://vreme.com/ekonomija/solak-tuzi-bc-partners-za-250-miliona-evra/

21 hours ago, dvb-t manijak said:

A što se n1 i Nova S tiće, mislim da je njihova misija svejedno okončana.

Koliki procenat ljudi prati desavanja preko ove dve televizije misija moze samo da nadje drugi tok, kako mislis da je okoncana?

@villiem

napisao sam u sledećoj rečenici

On 17. 6. 2025. at 23:16, dvb-t manijak said:

Ako pobedimo 28. većina kanala će imati normalne vesti, a ako izgubimo, ugasiće ih samo tako.

Ako dođe do nekih promena, očekujem da će informativni program biti vraćen u normalnije okvire. Da neće biti vređanja protivnika i da će realnije prenositi obe strane bilo kakvog problema.

U suprotnom, ako nas pobede, krenuće još jača diktatura, tako da ostrvce na kome je n1, neće preživeti.

12 hours ago, TWEN FM said:

Konacno posle vise godina posmatranja i citanja ovog foruma, danas sam uspeo da se prijavim ovde. thumbup

Ne mogu da obecam da mogu da budem svakodnevno aktivan, posto se pre svega "danonocno" bavim negovanjem bolesne majke.

Za onih koji me ne znaju, evo ukratko nesto o meni: Usao sam u 51. godinu zivota, rodjen sam u Berlinu gde zivim zajedno sa majkom u 87. godinu zivota i pratim medije i povezane dogadjaje vise od 30 godina aktivno i pasivno. Posto sam ziveo cetiri godine i u Italiji (zemlja mog pokojnog oca) gledao sam dalekih 1980ih godina "uspon i padove" njihovog medijskog trzista. Od pocetka 1990ih godina pratim sva desavanja u nemackim medijima (i ako doduse nesto manje poslednjih godina), zbog cinjenice da se uglavnom koncentrisem sa desavanjima u Srbiji, meni najvaznija zemlja posto imam brata i njegovu porodicu koji zive u Beogradu plus brojnu rodbinu.

Moj prvi doprinos ovoj temi je link iz casopisa "VREME" koji pise o najavljenoj tuzbi Dragana Solaka protiv "BC Partners" zbog nedostatka isplacivanja Bonus-a posle prodaje SBB-a (i nettvplus-a, Total TV/EON Sat-a, sportska prava Sportkluba itd.)

Gospodin Solak zahteva od BC Partners da mu isplate 250 Mio. Eura:

https://vreme.com/ekonomija/solak-tuzi-bc-partners-za-250-miliona-evra/

Ne uspevam da iznadjem, gde ih tuži? Luksemburg? Neka arbitraža.

Dobrodosao :-)

5 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Ne uspevam da iznadjem, gde ih tuži? Luksemburg? Neka arbitraža.

Dobrodosao :-)

Tužbu je podneo u aprilu mesec pred sudom u Delaveru (SAD) jer mu, kako tvrdi, firma Summer Parent Sarl – u vlasništvu BC Partnersa – nije ispoštovala dogovor o bonusu koji mu pripada kao osnivaču i bivšem akcionaru.

A jel se zna zašto mu nisu platili?