Jump to content
IGNORED

Izložbe, dešavanja, konkursi


Аврам Гојић

Recommended Posts

Pa da počnemo topic, molim sve učesnike da ovde kače vesti o dešavanjima u foto svetu. Ja na ovo idem sigurno, nema priče

Izložba fotografija pet američkih fotografa u ArtgetuBEOGRAD, 2.decembra (Tanjug) - Izložba fotografija pet američkih fotografa pod nazivom "Ono što se vidi a ne čuje" biće otvorena u petak, 6.decembra u Galeriji Artget, najavio je organizator Belgrade Raw.Biće izloženi radovi poznatih fotografa koji su uneli fotoaparate u zatvore ali i fotografije koje su snimili sami zatvorenici, deca u američkim pritvorima za maloletnike.Kustos izložbe Pit Bruk u katalogu ističe da izložba fotografija pokreće neka pitanja kao što su: Kakva je razlika između situacije kad pravimo sliku i one kad smo tema slike? Šta se dešava kad postavimo decu iza objektiva umesto ispred? Kakve priče deca imaju koje odrasli ne mogu da ispričaju? Može li fotoaparat biti sredstvo umetničkog izražavanja umesto sredstva kontrole? Glavne teme nezavisnog pisca iz Portlanda Bruka su politika i socijalna pravda u fotografiji, on piše o slikama pravljenim u ili o zatvorima na svom vebsajtu Prison Photography (Zatvorska fotografija) koji je časopis British Journal of Photography stavio na listu deset najboljih fotografskih blogova.Na izložbi u Artgetu biće izloženi radovi pet američkih fotografa po Brukovom izboru i fotografije dece zatvorenika od kojih se mnoge izlažu prvi put.Stiv Dejvis je organizovao fotografske radionice i snimao svoje fotografije u četiri ustanove u državi Vašington između 1997. i 2005. godine.Stiv Lis je snimao fotografije u Teksasu od 2001. do 2004. godine. Njegova knjiga "Nije mesto za decu: glasovi iz maloletničkog pritvora" dobila je nagradu za novinarstvo Robert F. Kenedi 2006. godine.Ara Ošagan je snimao fotografije u Okružnom maloletničkom pritvoru u Los Anđelesu i kalifornijskim državnim zatvorima. Njegova knjiga sa tim radovima "Jadna imitacija smrti" izlazi iz štampe iduće godine.Džozef Rodrigez je dokumentarni fotograf iz Bruklina, Njujork. Snimao je fotografije u Okružnim zatvorima u San Francisku od 2001. do 2004. godine. Ti radovi su skupljeni u knjigu "Maloletnik". Rodrigez je bio dobitnik stipendije za bavljenje novinarstvom za 1993. godinu, tokom koje je snimao gangsterske familije u istočnom Los Anđelesu.Ričard Ros je fotograf i profesor umetnosti na Kalifornijskom univerzitetu, Santa Barbara. Učesnik je projekta Maloletnici u pravosudnom sistemu započet 2006.godine koji se bavi položajem i tretmanom američkih maloletnika.Izložba fotografija u Artgetu biće otvorena do 22. decembra.
Link to comment

Hvala, definitivno ću pogledati. Kao priprema za izložbu, čisto da se pohvata kontekst, preporučujem pretraživanje sajta www.aclu.org. American Civil Liberties Union već solidan niz godina istražuje i objavljuje izveštaje o solitary confinement, juvenile justice system. Neki njihovi nalazi su zaista zaprepašćujući.

Link to comment
  • 3 years later...

evo neko glasanje mi iskocilo, ima vrlo interesantnih fotki :) bas bas zabavnih

 

zna li neko nesto vise o sanji knjezevic? (broj 19)

 

http://festival.mikser.rs/glasajte-za-najbolju-fotografiju/

 

inace pratim na fb, sa te liste, darka nikolica, iskocio kao prijatelj mog prijatelja, ima super fotke covek..ubode (u dusu ponekad) savrseno savrseno! bas je talentovan.

https://www.facebook.com/darko.nikolic.5680?fref=ufi

Edited by mustang
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...