Jump to content
IGNORED

Ja biti ponosna na predakove, topik o porodici i aktivnostima građanina Karađorđevića

Filipenko

Recommended Posts

Posted (edited)

tri piva :D

Edited by slow
Posted

Imaju i amerikanci takve tripove iako nemaju plemstvo. Bili se zvanično zove William Henry Gates III. 

Posted

U mom kraju je medju Madjarima to uobicajeno, najstariji sin dobije ocevo ime, najstarija kci majcino. Pa bude nekoliko generacija istih imena zaredom. Imaju tradicionalno i pravila, kome je vec stalo da se drzi toga (valjda ide najstariji po ocu, drugi po dedi ako je razlicito od oca ili po stricu / ocevom bratu, treci po majcinom ocu), vecina stane samo kod prvog deteta a znaju se babe i dede dobrano uvrediti ako se obicaj ne ispostuje makar sa najstarijim detetom.

Posted

Ne, ja sam ozbiljno mislio da je običaj da prestolonaslednici i prinčevi dobiju ime slavnog đeda, prađeda, šta god i onda dodaju brojku, ali ne direknog oca majku mu. Čudno mi, samo to.

Pa prvorodjeni i jeste dobio ime po dedi - Petar.

Sent from my iTelephone using Tapatalk
Posted (edited)

Možda je ovaj Aleksandar, Aleksandrov sin, dobio ime po svom pradedi Aleksandru (onaj koji je ubijen 1934. u Marseju), a možda je i Aleksandar, Aleksandrov otac, dobio ime po svom dedi Aleksandru (isti Aleksandar koji je ubijen 1934. u Marseju, Aleksandrov pradeda. Pradeda ovog najmlađeg Aleksandra, sina Aleksandrovog)

edit: vrte oni Petar i Aleksandar u krug, to valjda znači da će sin Petrov (kad/ako dobije sina) sigurno biti Aleksandar?

Edited by Đipalo Junuz
Posted

edit: vrte oni Petar i Aleksandar u krug, to valjda znači da će sin Petrov (kad/ako dobije sina) sigurno biti Aleksandar?

Valjda.

Umesto da lepo izaberi sebi kraljevsko ime ako/kad postanu isti, a u medjuvremenu mogu da se zovu Milutin ili Zivorad.

Sent from my iTelephone using Tapatalk
Posted

A na grbu nista sahovnica i slovenacki. Ovo nisu moji Karadjordjevici :(

Posted
A na grbu nista sahovnica i slovenacki. Ovo nisu moji Karadjordjevici :(
tachno bih ih uzela u obzir pod tim uslovima :D

sent from bubamoto

Posted
19 hours ago, Delija67 said:

Profesor Milan Tuba sa PMFa ima dva sina i obojica se zovu Milan

ne znam sta je to s milanima i nadevanjem istog imena sinu. poznajem dva odvojena i razlicita milana ciji se sinovi zovu milani. evo ovim dodatno pojaco misteriju milana, jos je gore nego sto sam mislila. 

Posted
20 hours ago, braca said:

To je iz praktičnih razloga : Milane, donesi dva piva... ;)

:s_d:

Posted

Ivančić i sinovi. Bilo bi zabavno da mu se sinovi zovu Ivan.

Posted

ja znam familiju de se vec generacijama muska imena krecu u rasponu od marko do zarko sa nista izmedju.

Posted

Bokser Dzordz Forman nazvao svih svojih 5 sinova Dzordz. Pa sad ima tata Dzordz i sinovi Dzordz Junior, Dzordz III, Dzordz IV, Dzordz V i Dzordz VI. A i na zenskoj strani jedna od 7 cerki je Dzordzeta. :lolol:

Mora da su ga puno udarali u glavu...

Posted
Ivančić i sinovi. Bilo bi zabavno da mu se sinovi zovu Ivan.
mislim da je ivanchic gospoja. no ne znam da li su sinovi ceri. verovatno nisu, ime im kaze :)

sent from bubamoto