Jump to content

Ja biti ponosna na predakove, topik o porodici i aktivnostima građanina Karađorđevića

Featured Replies

Pa zar nije fazon da se uzima ime dede ili pradede i doda brojka. Ovo je konfuzno u pm, zamisli kad keva zavrišti "ALEKSANDRE opet si uneo blato u kuću"

Лични грб Њ.К.В. принцезе Данице

Лозанж: на црвеном лозанжу је бели двоглави орао у полету обе главе крунисане хералдичком круном Србије, кљуна, језика и ногу сребрних, а на грудима орла црвени штит са крстом до ивица између ког су четири оцила сребрне боје радним површинама окренутим ка усправној греди крста све бело, а у дну штита два сребрна крина. Штит је крунисан круном ЊКВ краља Петра I са плавим крином у центру. Грб је истоветан грбу принца Филипа.

:fantom:b2fe549bbcfc2e88bddd1720561f178e.jpg

@marvin. pa dobro nemoj sad i ti. oni se tako zovu. ima i medju tzv gradjanima™ bolida koji misle da je super da im se dete zove isto. ovi makar imaju vishe imena  (valjda :unsure: ) pa mogu posle da proberu pod kojim ce da zive, ako   im bash ne pasuje, dok chekaju na red :)

@ticher. pa nemoj ni ti. nije praslin blesav.

Edited by gospa buba

7 minutes ago, Marvin (Paranoid Android) said:

Pa zar nije fazon da se uzima ime dede ili pradede i doda brojka. Ovo je konfuzno u pm, zamisli kad keva zavrišti "ALEKSANDRE opet si uneo blato u kuću"

a mali vuchic viche nisam ja baba majke mi :hihi:

1 minute ago, gospa buba said:

@marvin. pa dobro nemoj sad i ti. oni se tako zovu. ima i medju tzv gradjanima™ bolida koji misle da je super da im se dete zove isto. ovi makar imaju vishe imena  (valjda :unsure:) pa mogu posle da proberu pod kojim ce da zive, dok chekaju na red :)

nije, daleko bilo, samo je monarhista, a to je jedna duuuga tradicija, od čak 30 godina, a on svakako poštuje tradiciju. eh kad se samo setim kako su se dvorske dame isto ovako nosile i imale svoje grbove i nazivale ovako zvaničnim imenima. zato ni patrijarh nije odoleo nego je naredio da zvone zvona u čast njiovu i njiove grešne veze.

ma, može i da promeni ime, ako mu bude bilo potrebno, videli smo da je sada procedura skraćena, bude gotovo očas posla.

1 hour ago, gospa buba said:

@marvin. pa dobro nemoj sad i ti. oni se tako zovu. ima i medju tzv gradjanima™ bolida koji misle da je super da im se dete zove isto. ovi makar imaju vishe imena  (valjda :unsure: ) pa mogu posle da proberu pod kojim ce da zive, ako   im bash ne pasuje, dok chekaju na red :)

Ne, ja sam ozbiljno mislio da je običaj da prestolonaslednici i prinčevi dobiju ime slavnog đeda, prađeda, šta god i onda dodaju brojku, ali ne direknog oca majku mu. Čudno mi, samo to.

pa to možda pravi prinčevi. ovi se igraju jbg, nisu dobro shvatili pravila

I ko je nasledio Titov klavir?

Sta je gore, dozivotni vladari ili dinastije dozivotnih vladara?

Sve doživotno na funkciji je ultimativno loše

A kamoli dozivotno za celu familiju, iz generacije u generaciju. 

2 hours ago, gospa buba said:

Profesor Milan Tuba sa PMFa ima dva sina i obojica se zovu Milan

To je iz praktičnih razloga : Milane, donesi pivo... i dobije dva  ;)