Jump to content
IGNORED

Pande

MayDay

Recommended Posts

Posted
scr_257755_2_370116.jpgTopik o jednim o najsladjih životinja na svetu, ali nažalost i najugroženijim. Neće nešto da imaju seks u zadnje vreme, a i smanjila im se oblast prirodnog staništa sa kineskim industrijskim razvojem. Dobra vest je da im je broj narastao. Popis pandi je šou program od procesa. Istraživači u divljini traže pandin feces i u njemu nesvarene delove bambusa i po reljefu ugriza procenjuju da li je panda već popisana ili su naišli na novi primerak. Poslednji popis je iz 2004 i po njemu ima ih 1,400, što je dosta više od manje od 1,000 koliko ih je bilo krajem osamdesetih.Ima nekoliko tih odgajališta u centralnoj Kini, kineska vlada je zaštitila zakonom već 60% oblasti gde pande žive, radi se na tome da se obezbedi privredjivanje ljudima iz tih oblasti kako ne bi lovili pande, itd.Pitanje: Je l to ružno i izraz nepoštovanja sa moje strane ako platim da grlim bebu pandu?http://www.youtube.com/watch?v=cPi1LSi7WYw
Posted

odgovor-jeste.Pande su divlje zivotinje a mislim da izumiru upravo zato jer im je muka od ljudskog izliva kjutnesa kad ih vide.

Posted

A je l isto važi i za zeke? I njih volim da mazim.

Posted (edited)

nije stvar u tome da li je to ruzno sa tvoje strane, pošto ti ne želiš nikakvo zlo tim zivuljkama. fora je u tome da ne znam ni za jedan drugi slucaj u kome se ohrabruje blizak telesni kontakt turista i životinja koje posle treba da idu nazad u prirodu. takodje, nema teorije da beba panda moze da uziva u zagrljaju nepoznatog pripadnika tudjinske vrste. panda ce sedeti pored tebe zato sto su je podmitili bambusom i to je cela vasa interakcija. mislim da postoji, znajuci tebe, velika sansa da sebi kazes posle toga "bolje da sam samo donirala pare i gledala pande sa distance"

Edited by Marko M. Dabovic
Posted (edited)

Mau,rodi sebi 1 dete pa ga mazi to bi bilo najprikladnije.

Edited by ivy
Posted (edited)

Ja bih volela da je držim u rukama i dajem joj mleko na cuclu. U stvari, volela bih da se brinem o njima. Znaš, ne jednom mi se desilo da kad ja započnem da pričam o tome kako bih da grlim i milkim bebu pandu da mi moji kineski i hongkongški prijatelji prebace zbog toga. Znam da je njima panda precious thing, ali i ja ih puno volim. Samo, ne želim da vršim agresiju na pande. A držala sam raznu mladunčad. I majmuna. Nisam o tome na taj način razmišljala. :(Jao, Ajvi, izvini što ti tako kažem, ali ovo ni mojoj babi ne palo na pamet.

Edited by MayDay
Posted
Ja bih volela da je držim u rukama i dajem joj mleko na cuclu. U stvari, volela bih da se brinem o njima. Znaš, ne jednom mi se desilo da kad ja započnem da pričam o tome kako bih da grlim i milkim bebu pandu da mi moji kineski i hongkongški prijatelji prebace zbog toga. Znam da je njima panda precious thing, ali i ja ih puno volim. Samo, ne želim da vršim agresiju na pande. A držala sam raznu mladunčad. I majmuna. Nisam o tome na taj način razmišljala. :(Jao, Ajvi, izvini što ti tako kažem, ali ovo ni mojoj babi ne palo na pamet.
a pusti ti mene, ja sam baksuz. grli ako ti se grli panda, samo eto ja mislim da bi to iskustvo bilo nedovrseno i svelo bi se na novcanu transakciju i kratak jednosmerni kontakt sa zivotinjom koju ti apsolutno ne zanimas.
Posted

ima onaj filipinski primat, koji je zbog velikih ociju ljudima smesan. masovno ga kupuju, a on ne podnosi zatvoren prostor i dnevno svetlo (nocna zivotinja, zato su mu i takve oci) pa mu se vrsta solidno istrebljuje.http://www.youtube.com/watch?v=YuQM7gIj9po

Posted
Mau,rodi sebi 1 dete pa ga mazi to bi bilo najprikladnije.
Sad vidim i nastavak. Kako to misliš "najprikladnije"? Je l ja to više ne smem ni kuče da pomazim jer ga nisam rodila. Ono, Ajvi, sledeći put slobodno zadrži svoje savete kad sam ja u pitanju. Hvala za one stare!
a pusti ti mene, ja sam baksuz. grli ako ti se grli panda, samo eto ja mislim da bi to iskustvo bilo nedovrseno i svelo bi se na novcanu transakciju i kratak jednosmerni kontakt sa zivotinjom koju ti apsolutno ne zanimas.
I know. :(
Posted
Pitanje: Je l to ružno i izraz nepoštovanja sa moje strane ako platim da grlim bebu pandu?http://www.youtube.com/watch?v=cPi1LSi7WYw
:lolol: mene samo stra da se ne razočaraš.u mom selu je bilo raznih životinja ali nije bilo ovaca, daju malo mleka, jebada oko ispaše i sve tako... a na slikama su jagnjići delovali kao nešto najslađe i najlepše za maženje. i jedne godine mene odvedu komšije u svoje selo. dosta sam detinje preduzimljivosti uložila da odemo na neku livadu u sred černobilske kiše, da bih pomazila jagnje. i dogodilo se. jagnje je bilo krajnje nezainteresovano i nedruželjubivo, runo nije bilo meko, nego obično i mokro i smrdelo je. smorila sam se.nemoj grliti pandu.
pa kupi prepariranog beba pandu.
tako je. pliš je sigurno mekaniji a može i da se poprska parfemom.
Posted

jagnjići jesu takvi. ali mali kozlići su druga priča, sa njima možeš da se biješ, gurneš mu glavu šakom, on otkasa nazad, pa te kao napadne, i tako možete da se igrate celo popodne.