Jump to content

ABA 2013/14

Featured Replies

Posted

Ne vidim temu za ABA-u 2013/14!?Izasle propozicije, "jasno" definisano da samo finalisti F4 idu u EL, prvoplasirani tim na kraju ligaskog takmicenja ima prvenstvo organizacije F4. Buducnost, Solnok i MZT imaju zagarantovano mesto i 2014/15, za Hrv, Srb i Slo ostaje sistem bodovanja....Gledao malo rostere-uglavnom deluju prilicno suludo :mellow: ZA F4-onako, na prvu loptu, sem nas i grobara, Cedevita bi trebala na F4. Za cetvrto mesto otprilike mogu svi ostali. Olimpija ima zabavan roster i moze da bude prilicno dobra, ali i raspad. Buducnost i Igokea mi deluju najozbijnije od ostatka. Zadar ne bi trebalo da ima problema oko opstanka kao prosle sezone, a za Cibonu nemam pojma sta da mislim, licno mi se ne svidja kako to izgleda so far...I naravno, tu je i Muta od koga niko ne zna sta moze da ocekuje.A,da, Široki ima 2 ili tri debla igrača od preko 2,15 :ohmy: - pravi match up za Bobija u prvom kolu...

Propuštam kvalitet Cedevite, može neko pojašnjenje?

Propuštam kvalitet Cedevite, može neko pojašnjenje?
Imaju ozbiljnog trenera, mladu i atletski potentnu ekipu. Reklo bi se da su počeli da prepisuju od Partizana, pošto koncept preplaćivanja prosečnih nije dao rezultate.
Ne vidim temu za ABA-u 2013/14!?Izasle propozicije, "jasno" definisano da samo finalisti F4 idu u EL, prvoplasirani tim na kraju ligaskog takmicenja ima prvenstvo organizacije F4. Buducnost, Solnok i MZT imaju zagarantovano mesto i 2014/15, za Hrv, Srb i Slo ostaje sistem bodovanja....Gledao malo rostere-uglavnom deluju prilicno suludo :mellow: ZA F4-onako, na prvu loptu, sem nas i grobara, Cedevita bi trebala na F4. Za cetvrto mesto otprilike mogu svi ostali. Olimpija ima zabavan roster i moze da bude prilicno dobra, ali i raspad. Buducnost i Igokea mi deluju najozbijnije od ostatka. Zadar ne bi trebalo da ima problema oko opstanka kao prosle sezone, a za Cibonu nemam pojma sta da mislim, licno mi se ne svidja kako to izgleda so far...I naravno, tu je i Muta od koga niko ne zna sta moze da ocekuje.A,da, Široki ima 2 ili tri debla igrača od preko 2,15 :ohmy: - pravi match up za Bobija u prvom kolu...
Za Zadar je upitno hoćem li za mjesec dana uopće postojati. U tom slučaju se stvarno neće morati brinuti oko opstanka.

Edited by Mister No

Objavljena pravila za evrokupove:IV. PRAVO IGRANJA U EUROLIGI, KVALIFIKACIJAMA ZA EUROLIGU, EUROCUPU I ABA LIGI U SEZONI 2014/15Članak 6. Pravo igranja u Euroligi 6.1.Pravo igranja u natjecanju Eurolige u sezoni 2014/15 ostvarit će dva (2) kluba i to finalisti Final Foura.6.2. Pravo igranja u Euroligi u sezoni 2014/15 mogu ostvariti klubovi ABA lige kojiispunjavaju mimimalne uvjete po pravilima Eurolige.Članak 7. Pravo igranja u kvalifikacijama za Euroligu7.1. U Kvalifikacijama za igranje u Euroligi u sezoni 2014/15 pravo igranja ostvariti će jedan (1) klub iz ABA lige, i to trećeplasirani klub na osnovu konačnogplasmana u ABA ligi.7.2. Pravo igranja u kvalifikacijama za Euroligu u sezoni 2014/15 neće moći ostvariti klub iz zemlje gdje dva (2) kluba igraju u natjecanju Eurolige.7.3. U tom slučaju pravo igranja u kvalifikacijama za Euroligu u sezoni 2014/15 ostvariti će sljedeće plasirani klub na osnovu konačnog plasmana u ABA ligi.7.4. Pravo igranja u kvalifikacijama za Euroligu u sezoni 2014/15 mogu ostvariti klubovi ABA lige koji ispunjavaju standarde i kriterije propisane od ECA-e Članak 8. Pravo igranja u Eurocupu8.1. Pravo igranja u natjecanju Eurocupa u sezoni 2014/15 ostvariti će klub(ovi) na osnovu konačnog plasmana ABA lige, a temeljem odluke nadležnih institucija ECA-e, a ista će biti objavljena u anexu Propozicija ABA lige.8.2. Pravo igranja u Eurocupu u sezoni 2014/15 mogu ostvariti klubovi ABA lige kojiispunjavaju standarde i kriterije propisane od ECA-e

Olimpija upravo osvojila superkup pobedivsi Krku. Negledljiva kosarka. Olimpiji je falio povredjeni plej Jackson koji je na danasnjem treningu povredio stomacne misice.Dzikic se na kraju pokacio sa navijacima Krke, a mogu reci da je konacno presao granicu od 150 kila.

evo i ovdeivan i edin:http://www.tvarenasport.com/vesti/158931-novi-podcast-edina-i-ivana-03102013

7.2. Pravo igranja u kvalifikacijama za Euroligu u sezoni 2014/15 neće moći ostvariti klub iz zemlje gdje dva (2) kluba igraju u natjecanju Eurolige.7.3. U tom slučaju pravo igranja u kvalifikacijama za Euroligu u sezoni 2014/15 ostvariti će sljedeće plasirani klub na osnovu konačnog plasmana u ABA ligi.
opa, evo ga i tzv. 'srpsko pravilo'. kada ce lisac i kompanija prekinuti da podrivaju integritet takmicenja ovim idiotskim propozicijama ?

Eno ga Edin na B92 radiju komentarise ABA...

Sta bi sa onim igracem Krke sto je imao onaj stravican prelom na utakmici sa Partizanom, mislim da je bilo pre 2 godine? Zaboravio sam kako se zove.

Sta bi sa onim igracem Krke sto je imao onaj stravican prelom na utakmici sa Partizanom, mislim da je bilo pre 2 godine? Zaboravio sam kako se zove.
Simon Petrov.Wiki kaže da je trener u Slovanu.
Olimpija upravo osvojila superkup pobedivsi Krku. Negledljiva kosarka. Olimpiji je falio povredjeni plej Jackson koji je na danasnjem treningu povredio stomacne misice.Dzikic se na kraju pokacio sa navijacima Krke, a mogu reci da je konacno presao granicu od 150 kila.
DZile je 150 presao jos dok je bio u Partizanu... sada je lagano na 170+inace, ima naznaka da bi mogla(konacno) biti krstena liga.... deluje da su Partizan, Zvezda, Cibona i Cedevita sigurica, ali Radnicki, Olimpija i Buducnost imaju vrlo vrlo jebene timove.

pa prosle sezone je bila krstenija™ mozda.pored tih koje si naveo, mora se dodati i igokea, nije ipak cela prosla sezona puka slucajnost. isto i mzt moze kuci da dobije bukvalno svaku ekipu iz lige.zadar, mega, solnok i siroki vidno slabiji od ostalih. jeste da misko prognozira lagani opstanak, mene ne bi cudilo da mega ipak zauzme poslednju ili pretposlednju poziciju.

Edited by Psihodelija

Vukoicicev MZT unistava Olimpiju, +20 trenutno.