avala_prijem Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Hvala puno keksi na ovako iscrpnom odgovoru. Izvinjenje ako si morao da se ponavljas u nekim segmentima ali si mi zaista razvejao sve nedoumice.
boshoku Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 kada kisa pada, trotoari su mokri hehe, modalna logika pozdravio te gedel
avala_prijem Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Zar to ne pise na svakoj deklaraciji? Nije potreban poznavalac da bi ti rekao "kada kisa pada, trotoari su mokri". Valjda znas i sam :). Modalna logika ali to ne pise na deklaraciji.
ChezM Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Za sve vas koji kojim slučajem ne idu na pijace. Na svakoj pijaci u Bg, a neki dan sam bio i u Subotici može se naći nemačka Nutella i to po veoma konkurentnoj ceni. Ukus je realno drugačiji, da li će vam se svideti stvar je ličnih afiniteta. U Subotici pazarih teglu od kilo za 600din, doduše malo sam se cenkao!
boshoku Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 konkrentnoj korektnoj? fin info, saću zovem helišu
ChezM Posted November 12, 2014 Posted November 12, 2014 Ispravio sam se, hteo sam napisati KONKURENTNOJ!
Lloyd Wyman Posted November 14, 2014 Posted November 14, 2014 Za sve vas koji kojim slučajem ne idu na pijace. Na svakoj pijaci u Bg, a neki dan sam bio i u Subotici može se naći nemačka Nutella i to po veoma konkurentnoj ceni. Ukus je realno drugačiji, da li će vam se svideti stvar je ličnih afiniteta. U Subotici pazarih teglu od kilo za 600din, doduše malo sam se cenkao! mom culu ukusa najvise godi nemacka nutella. italijanska mi je odmah posle nemacke, dok je austrijska (valjda se pravi u spaniji, nisam siguran) ispod te dve. nutella koja se regularno uvozi kod nas, a ima je i kod "madjara" na pijacama je poljska i najgora je od svih pomenutih (mada je svetlosnim godinama bolja od eurocrema, lino lade (pogotovo ove "nase"), cipiripija...). ima razlike cak i kada se uporedi sastav nemacke i poljske nutelle. minimalne, ali postoje. na pijacama u bgu je nemacka 520 rsd od 880gr. bez cenkanja. :)
Lloyd Wyman Posted November 15, 2014 Posted November 15, 2014 lopovi! ja kupio na djermu pre neki dan za 520 rsd od 800gr + 80gr gratis.
darling Posted November 16, 2014 Posted November 16, 2014 (edited) sto mi je drago sto poznajemo keksija, pa kad pocne kriza, ne moramo da brinemo, imacemo ko ce da nas snabdeva cokoladom. nemoj slucajno da mu se neko zamerio na forumu! :D Edited November 16, 2014 by darling
Lloyd Wyman Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 lopovi! ja kupio na djermu pre neki dan za 520 rsd od 800gr + 80gr gratis. apdejt: danas kupio istu nutellu i "madjari" podigli cenu na 550 rsd. kazu skocio evro, pa mora tako. :( @darling kao i za vreme rata kada nije bilo kafe, pa su ljudi pili one prepecene zitarice, tako ce i sada da smisle neku fejk, ako uopste do toga i dodje. vecini ljudi nije bitno da li je cokolada, krem tabla ili cokoladni bar. daj samo da je slatko. oni koji imaju "izostrenije culo ukusa" ce se vec nekako snaci... sifra keksi :D
Muwan Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Keksi, jesi li već pisao o Babbi kremovima? Ovde kod mene Eataly prodaje Crema Nocciole u teglicama od 150 grama, cenovno je dosta ispod Venchi krema pa me interesuje gde nju otprilike svrstavaš? I da li postoji neki razlog što se zove Nocciole a ne Nocciola?
aram Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 dok se keksi ne javi, evo ja o Babbi kremu iz sopstvenog iskustva: meni se dopala, ali mi je preskupa ipak za taj kvalitet. lešnika ima više nego nutella, 18% prema 13%, ali daleko je to još od vrhunskih (tipa amedei) koje imaju 47-50%. koristi isto biljne masnoće kao i nutella koja košta tri puta manje... Meni je enigma krema Novi, po etiketi bi se reklo da koriste vrhunske sastojke, npr. 45% lešnika, izvor masti je cocoa butter, ... a cena im je jedva preko 15€ kilo, za razliku od amedei koja je preko 50€.
cmrlj Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 krema novi je best baj, jos da dizajn promene gde bi im kraj bio.
Muwan Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 Onda mi je Venchi bela najbolja opcija ovde. 30% lešnika i 20% maslinovog ulja (wtf), kad je otvorim žena mora tiganjem da me razdvaja od teglice. Zlo jbt.
Recommended Posts