ToniAdams Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 MS je prosto prestao da se trudi. ovo je i moj utisak. a ok, probao, idemo dalje.
Bane_V Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Sličan utisak sa 925 posle godinu i po. Kvalitetno napravljen, sa sjajnom kamerom, OS brz i jednostavan, ali to je sve. Otprilike jednom mesečno alarm odluči da se ne oglasi ujutru. Gledam po forumima, i drugi imaju isti problem. Ne pomažu ni alternativni alarmi sa store-a. Jbt i telefon pre 15 godina je imao alarm koji je radio. Jel su popravili taj alarm nekim updateom - naravno da nisu. I store im je prilično loš. Pre 2 god bili su u fazonu imamo osnovne aplikacije, ali će se proširiti ponuda tokom vremena. Ništa se nije promenilo. Mislim kome oni hoće da prodaju telefon i OS u 2015/16 koji nema ni osnovne aplikacije za prosečnog korisnika (nema npr Ryanair, Booking.com, Instagram još uvek ima beta status...) Nema razloga da ih ponovo kupim.
ToniAdams Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) jos jedna stvar. aplikacije koje postoje paralelno za win i android cesto ne mogu da se porede. primera radi, nemacko engleski recnik koji se isto zove za oba os je jedno 3 puta bedniji i opskurniji na winu. na androidu svako malo pici apdejt sa novim izrazima, a za win se to nijedared nije dogodilo. po svemu sudeci, propo koncept. Edited December 22, 2015 by ToniAdams
Dionysos Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) да, нажалост... ја немам неких претерано негативних искустава са оним за шта користим 920, нити имам неку претерану потребу за којекаквим апликацијама, оних којих нема, а требају ми понекад, користим таблет... али, проблем је што нема знакова напретка, избацили су сад два flagship телефона који су у најбољу руку ња, win десетка још делује као да је у бета фази, а треба да приволиш нове кориснике својој платформи, а без корисника нема ни апликација... не знам, ја још чекам да видим шта ће да ураде следеће године са тим surface телефоном који се најављује... али тренутно не делује добро... а мени се јако не врaћа на андроид, можда да се окренем мрачној страни и узмем ајфон... мада, тек њима не желим да дам паре Edited December 22, 2015 by Dionysos
ToniAdams Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 uf, ako je zbog nebagovitosti, izbaci komotno i ajfon iz te price. zbilja mislim da ce android najbolje da tera, samo ako se pazi sta se instalira.
giuseppe Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Stock Android, neki Nexus, i gotova priča. Ništa drugo mi ne dolazi u obzir. Da, nažalost, WP je dead in the water, da se ne lažemo. Jebo Continuum ako se aplikacije osvežavaju nikad ili jednom u nikad. RIP
Zverilla Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 (edited) od danas nemam last onlajn status na vajberu. niti se moj telefon vidi kad je onlajn sa drugih. mislim da je do vibera meni na androidu uopste ne stizu notifikacije za poruke. tek kada ga rucno pokrenem, vidim nekad i vise od 30ak propustenih poruka (ergo, nije glitch, nego bug) aplikacija radi uredno u pozadini (reaguje na voip pozive), tako da nije do toga da se ona skrsila Edited December 22, 2015 by Zverilla
ToniAdams Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 ma naravno da je do vajbera, nekidan je bio apdejt i od tada sere. nego mi ide na kur sto se bas izgleda ne trude oko win apova, ko da su svi digli ruke.
Dionysos Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 па дигли су руке кад нема довољно корисника да би се исплатио квалитетан развој, ко и сви остали девелопери, неки су потпуно дигли руке и повукли апликације из стора, минт рецимо вероватно дају интернима да портују нешто са андроида, па док се они снађу wp корисници добију верзију коју су на андроиду имали пре годину дана... то је квака 22 са wp-ом, девелопери не развијају апликације, јер немају за кога, људи не купују телефоне зато што нема апликација, ја сам био оптимиста да ће са 10-ком мајкрософт направити нешто што ће привући људе, али са овим новим телефонима, и са тренутним стањем ос-а.... тешко остаје још да видимо да ли ће тај surface телефон следеће године успети нешто да промени са вероватним обједињавањем пц и мобилног света, али не полажем више пуно наде у то
Zoe Posted December 23, 2015 Author Posted December 23, 2015 (edited) Koristite li vi mobile windows 10 ili ste još na 8.1? Toni, meni tvoj problem s Viberom izgleda kao da si u aplikaciji u postavkama privatnosti isključio tu opciju vidljivosti na mreži. Ja čekam službeni update na desetku. Primjećujem da appovi u zadnje vrijeme sve rjeđe imaju update, ali to povezujem sa skorašnjim puštanjem updatea na desetku jer identična situacija je bila kad se prelazilo s osmice na 8.1 - tada smo mi u preview stalno dobijali update, dok ovi na osmici nisu. Sad nisam u insajder programu pa ne znam što se događa. P.S. Meni ovo što se dizajna tiče, izgleda sjajno! http://www.windowscentral.com/exclusive-renders-microsoft-lumia-650 Edited December 23, 2015 by Zoe
ToniAdams Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 jok, nista iskljucio, samo od sebe je nestalo i nema sanse da se ukljuci ponovo. kako na telefonu, tako i na kompu, dakle problem je izmedju vajbera i win-a. aj, videcemo, uskoro bi i ostatak modela trebao dobiti win 10 kao opciju. mada ne verujem, pomenuti recnik je star vec nekoliko godina, kompatibilan je bio sa svim winovima na mobilnim, i stvarno, otkad sam ga stavio, niti jednom nisam doziveo apdejt. kao da postoji tek reda radi.
giuseppe Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 P.S. Meni ovo što se dizajna tiče, izgleda sjajno! http://www.windowscentral.com/exclusive-renders-microsoft-lumia-650 Mjetal!
Dionysos Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 ја се надам да ми неће нудити десетку док је не доведу до неког пристојног нивоа https://www.youtube.com/watch?v=XMNgfEVk8oo
ToniAdams Posted December 23, 2015 Posted December 23, 2015 apdejt hvala na ideji, zoe, izgleda da su se setinzi pojebali na kompu posle apdejta, a da se to onda prenelo i na mob. sredio sada :)
Recommended Posts