Jump to content
IGNORED

Sirija

Budja

Recommended Posts

Posted
20 hours ago, black mirror said:

nema te cionisticke propagande koje ce da me ubedi da je nekako asad bio gori od ovih cionistickih prostitutki, dzabe i to sminkanje woke glavoseca, sacuvaj to za nekog idiot goyima koji pada na te fore

20 hours ago, black mirror said:

asad je bio jedan od retkih koji nije pokleknuo cionistima i zato im je bio trn u oku, drago mi je da je ostao ziv jer nije zasluzio da zavrski kao gadafi, samo mi je zao sto je otisao kod onih koji su ga prodali za shekele. trebao je u kubi, juznoj africi ili negde slicno

Pa sjajno. Znači pobunjenici su istovremeno i najgori džihadisti i cionisti po nekima na ovom forumu. Au

• Haha 1
Posted
1 hour ago, Ayatollah said:

Ja se sećam da su Hafezova Sirija i Sadamov Irak dugo bili na ivici rata, čak je bilo i raznih čarki na granici. Inače, to je verovatno jedno od najrapidnijih pogoršanja odnosa dve zemlje u modernoj istoriji - u julu 1979. godine su bili vrlo blizu da objave ujedinjenje Sirije i Iraka u jednu zemlju, već u novembru su prekinuli diplomatkse odnose i bili na ivici rata. Radosti arapskih despotija. 

Zamisli da se to ujedinjenje desilo, bili bi Jugoslavija Bliskog Istoka. Imali bi naftu, veliku i obrazovanu populaciju, bili jedina zemlja koja se proteze od Sredozemnog mora do Zaliva, pitali bi se za sve... i verovatno se raspali na 10 republika kad umre Tito™ i propadne bratstvo and jedinstvo. 

Posted
5 minutes ago, Shan Jan said:

Zamisli da se to ujedinjenje desilo, bili bi Jugoslavija Bliskog Istoka. Imali bi naftu, veliku i obrazovanu populaciju, bili jedina zemlja koja se proteze od Sredozemnog mora do Zaliva, pitali bi se za sve... i verovatno se raspali na 10 republika kad umre Tito™ i propadne bratstvo and jedinstvo. 

pa naravno da ima mnogih kojima to ne odgovara,vec im vise pasuje stalni rat i haos.Britanci vode tamo 150 godina perfidnu politiku ono zavadi pa vladaj.

Posted

Meni zanimljivo kako su te granice crtane lenjirom, na tom poluostrvu i maltene celoj Africi, ne uzimajući u obzir ni istoriju, ni narode koji tu žive, ni geografiju...

Posted

Za sve na blistoku su krivi Englezi i njihovo vučenje granica lenjirom i podrška Izraelu. 

Msm Kurdi, Jevreji, Arapi, Persijanci i drugi bi se klali i bez toga, ali ne bi bilo ovako.

• +1 3
Posted
Just now, braca said:

Meni zanimljivo kako su te granice crtane lenjirom, na tom poluostrvu i maltene celoj Africi, ne uzimajući u obzir ni istoriju, ni narode koji tu žive, ni geografiju...

Bukvalno istovremeno pomenusmo lenjir...

Posted
2 minutes ago, Sammael said:

Bukvalno istovremeno pomenusmo lenjir...

То је још један доказ да се вама двојицом теледиригује директно из Ленглија. 

:ilija:

• Haha 6
Posted

Imali su Arapi 100 godina da urade nesto povodom tih svojih granica. Crtale su velike sile i nama na Balkanu non stop granice.

Posted
25 minutes ago, braca said:

Zato smo mi u Evropi smo uzimali sve to u obzir, granice država su krive da krivlje ne mogu biti, i nismo se ubijali evo već 200 godina. S druge strane USA i Kanada imaju 3000km granice povučene lenjirom, po 100 različitih naroda u svakoj od njih i još uvek se ubijaju, ne prođe dan bez sukoba

• +1 1
Posted
2 minutes ago, Shan Jan said:

Imali su Arapi 100 godina da urade nesto povodom tih svojih granica. Crtale su velike sile i nama na Balkanu non stop granice.

kad tacno su imali tih 100 godina?

• +1 1
Posted
29 minutes ago, braca said:

lenjirom

28 minutes ago, Sammael said:

lenjirom

28 minutes ago, Sammael said:

lenjir

Bliskoistočnometrija.

• Haha 3
Posted
2 minutes ago, nenad said:

kad tacno su imali tih 100 godina?

Raspad Otomanske imperije i oslobadjanje Arapa je bilo tokom prvog svetskog rata. Nakon toga su razne drzave i teritorije bile u raznim fazama nezavisnosti tokom godina, neki jos pre 100 godina, neki kasnije, neki malo pa malo manje pa opet... 

Jesu kolonijalne sile napravile neke granice u skladu sa svojim potrebama ali prosla je tona vremena od tada i tona prilika da te zemlje nesto urade po tome. Eno ti u nasem komsiluku Rumunija sa ogromnom madjarskom manjinom, ne ratuje se iako su im Madjari jebali kevu stotinama godina. Al zato moraju suniti da pobiju Alavite i Druze a Turci Kurde jer... eto, lenjir. 

BTW, vecina granica arapskog sveta je u skladu sa istorijskim podelama tih naroda ili produk arapskih modernih previranja. U tom smislu su prosli milion puta bolje od Afrikanaca.

Posted

Ionako nikada nisam poverovao da Al-Kaida postoji. Nema teorije da su kozojebi iz pećina Avganistana vozili 747 i na ruke se zabadali u WTC. Didnt happen 

Posted
52 minutes ago, Sammael said:

Za sve na blistoku su krivi Englezi

... i Francuzi, Sirija je bila deo francuskog mandata. Sajks-Piko sporazum je umerenim glavosečama često bio u ustima do pre nekoliko godina. Uostalom, Francuzi su bombardovali Damask, zamalo izbio rat sa UK.

• +1 2
  • Create New...