Jump to content
IGNORED

Sirija

Budja

Recommended Posts

Posted

Ne nego kada neko pogodi civilna podrucija veliki broj puta onda pocne da se sumnja da se radi ili o nerezonskom bombardovanju ili o namernom zastrasivanju, ali tesko je priznati da su miljenici ratni zlocinci u ovom slucaju.

Najgore lesinarenje bez obraza je kada se pokusava u pricu ubaciti "druga strana" i odbraniti neodbranjivo.

'Ajde jos jednom, stavku po stavku, nikako da skontam, pomagaj, tako ti humanizma:

1. Sta je to 'nerezonsko' (tvoj izraz, ja ga prvi put cujem) bombardovanje?

2. Kazes 'namerno' zastrasivanje. OK, postoji li i 'nenamerno' zastrasivanje?

3. Ko ovde brani bilo sta, a narocito stradanje civila ukljucujuci i decu?

4. Ko su to 'miljenici'? Ciji?

5. Sta je to civilno podrucje? Grad? Deo grada u kome zive civili? Njiva? Pasnjak?

6. Druga strana u sirijskom, a bice i u svim ostalim slucajevima, uvek postoji. Ima li, mozda i samo mozda, mesta makar i primisli da joj odgovara da talambasa o nedelima prvetm strane?

Posted

Da. E sad zamisli da su dodatno pogodjene i sve bolnice u BG pa onda krenule skole u NS.

Zasto da zamislja: eno na Uskrs '44. pogodjeno porodiliste u Beogradu...

Posted (edited)

Pre neki dan je namerno(daleko od linije fronta) gadjan univerzitet u zapadnom Alepu  i izgunuli studenti, pa je ta vest na zapadu propracena kao "uobicajeno ratno stradanje u gusto naseljenom mestu" ili uopste nije spomenuta...

Edited by Geo
Posted (edited)

Zasto da zamislja: eno na Uskrs '44. pogodjeno porodiliste u Beogradu...

Da to bilo zato sto su nas Amerikanci jos tada mrzeli.

Pre neki dan je namerno(daleko od linije fronta) gadjan univerzitet u zapadnom Alepu i izgunuli studenti, pa je ta vest na zapadu propracena kao "uobicajeno ratno stradanje u gusto naseljenom mestu" ili uopste nije spomenuta...

Pravo da ti kazem zabole me za zapadne medije za koje znamo kakvi su. Ovde se radi o stotinama ubijene dece i nazivanju stvari pravim imenom. Ako tebi nije ni malo glupo da tako nesto razvodnjavas pricom o "zapadnim medijima" tebi na cast.

Edited by Eraserhead
Posted

Bolnice vise nisu aktuelne borci za slobodu i "antiteroristi" su nasli novu metu, skole.

Syria conflict: Schoolchildren killed in Idlib air raids

Koliko kapiram, nije rec o skoli vec "school complex"

The Observatory, a UK-based monitor of Syria's five-year conflict, initially reported two schools had been hit, but later clarified that it was a school complex made up of multiple buildings.

Otuda Rusi pokazuju snimke gde kazu da skola nije ostecena, i jos neke informacije, nesto jace kada obicno samo odmahnu rukom i ne pokazu nikakve dokaze.

The findings of the Russian drone could easily be verified by the American side, as during its photo mission a US MQ-1B Predator UAV was in the same area, according to Moscow.

Posted

Najgore lesinarenje bez obraza je kada se pokusava u pricu ubaciti "druga strana" i odbraniti neodbranjivo.

:fantom:

Posted

Mislim da sad vise ni sam ne znas gde ti misli idu.

Posted

Mislim da sad vise ni sam ne znas gde ti misli idu.

Ma u redu to, nego 'ajde ti polako:

'Ajde jos jednom, stavku po stavku, nikako da skontam, pomagaj, tako ti humanizma:

1. Sta je to 'nerezonsko' (tvoj izraz, ja ga prvi put cujem) bombardovanje?

2. Kazes 'namerno' zastrasivanje. OK, postoji li i 'nenamerno' zastrasivanje?

3. Ko ovde brani bilo sta, a narocito stradanje civila ukljucujuci i decu?

4. Ko su to 'miljenici'? Ciji?

5. Sta je to civilno podrucje? Grad? Deo grada u kome zive civili? Njiva? Pasnjak?

6. Druga strana u sirijskom, a bice i u svim ostalim slucajevima, uvek postoji. Ima li, mozda i samo mozda, mesta makar i primisli da joj odgovara da talambasa o nedelima prvetm strane?

Posted

Ma u redu to, nego 'ajde ti polako:

Mislim da nemam ni vremena ni energije za pisanje eseja o necemu sto je jasno kao dan. Ako je ovo sto oni rade u Alepu ok onda je bombardovanje SRJ takodje ok.

Posted

Mislim da nemam ni vremena ni energije za pisanje eseja o necemu sto je jasno kao dan. Ako je ovo sto oni rade u Alepu ok onda je bombardovanje SRJ takodje ok.

Posted

Pravo da ti kazem zabole me za zapadne medije za koje znamo kakvi su. Ovde se radi o stotinama ubijene dece i nazivanju stvari pravim imenom. Ako tebi nije ni malo glupo da tako nesto razvodnjavas pricom o "zapadnim medijima" tebi na cast.

Pa non stop postavljas ekskluzive samo iz tih medija pa rekoh da ti spomenem ... Sto se tice stradanja civila(dece) u delu grada gde se vode zestoka ratna dejstva, glavni krivci su oni sto iste te drze kao zivi stit i nedozvoljavaju istima da napuste tu oblast ..., barem bi ja prvo krivio sebe ako svoju decu ne bih sklonio ili one koji me sprecavaju u tome 

Posted

pazi ovako, generalštab u BG je recimo legitimna meta u ratu, ako neko strada ko ide ulicom u tom momentu ili neka bude i u obližnjoj zgradi to bi se moglo podvesti pod kolateral, bombardovanje kineske ambasade je možda bila greška (iako sumnjam ali neka bude)

e sad  namjerno gađanje televizije zato što ti se ne sviđa njihov program (OK nije se sviđao ni nama al nebitno) je baš ono zadnje dno a takve primjere ne mogu da nađem u Siriji

Posted

barem bi ja prvo krivio sebe ako svoju decu ne bih sklonio ili one koji me sprecavaju u tome

Imao si takav izbor u zivotu ili pricas onako teorijski?

Posted

pazi ovako, generalštab u BG je recimo legitimna meta u ratu, ako neko strada ko ide ulicom u tom momentu ili neka bude i u obližnjoj zgradi to bi se moglo podvesti pod kolateral, bombardovanje kineske ambasade je možda bila greška (iako sumnjam ali neka bude)

e sad  namjerno gađanje televizije zato što ti se ne sviđa njihov program (OK nije se sviđao ni nama al nebitno) je baš ono zadnje dno a takve primjere ne mogu da nađem u Siriji

"Ne mozes da nadjes" stotine napada na bolnice (i to bez upozorenja) u Siriji, a pricas o nekakvom dnu? Klasicni nacionalisticki humanizam.  

Posted

bombardovanje kineske ambasade je možda bila greška (iako sumnjam ali neka bude)

Greshka™ tipa raketiranja, torpediranja i przenja napalmom (all in one: RTpN) americkog ratnog broda USS Liberty - koji, istina, u momentu RTpN nije bio pod upravom™ US Navy nego NSAja... Snajka ostala da pravi palacinke.

.

.

.

Oh, wait... To je ustvari bio frendly™. 

Nego - za tu ambasadu - zvanicno objasnjenje je da na "starim mapama" tu stoji valjda vojni objekat (gistro). Da ponovim jos jednom - na Novom Beogradu a na tom mestu gde je izgradjena pa raketirana kineska ambasada nikad nista pre iste nije bilo - osim peska a pre toga mocvara. Ergo, to nije sjajan primer za "neka bude".

• Create New...