Jump to content
IGNORED

Sirija

Budja

Recommended Posts

Posted

Inace prateci ratne izvestaje i novije mape, turci poprilicno duboko zasli na teritorije zapadno od eufrata... Jos malo(ako nastave tim tempom) i eto ih pred vratima Manbilja i prvog ozbiljnog zalogaja(cenim da ga Kurdi nece tako lako prepustiti jer ih je kostao na hiljade zivota dok su ga osvojili/oslobodili)

Mislim da je to derbi koji se čeka. Odavno Kurdi čekaju Turke na terenu. Prekaljeni i iskusni protiv cokula koje još škripe.

Rusi su ih prodali, Ameri su ih prodali, ali ima nešto i u motivaciji.

Posted

Mislim da je to derbi koji se čeka. Odavno Kurdi čekaju Turke na terenu. Prekaljeni i iskusni protiv cokula koje još škripe.

Rusi su ih prodali, Ameri su ih prodali, ali ima nešto i u motivaciji.

Туку се они већ деценијама, није то ништа ново.

Међутим овог пута Курди имају и противоклопне вођене ракете, лаке ПА ракете, минобацаче па чак и лаку артиљерију, као и доста искуства.

Са том комбинацијом је Турцима јако тешко да држе контролне пунктове на терену, а без тога не могу да контролишу терен.

Posted

Pocele malo zesce borbe izmedju Turaka i Kurda. Kurdi navodno unistili dva turska tenka, gde je stradalo nekoliko vojnika ... Mislim da istorija ne pamti nadrealniji rat, desetak razlicitih strana gde svako ratuje sa svakim, stotine frakcija i desetine zemalja iz blize i dalje okoline direktno vojno umesanih ...

https://en.wikipedia.org/wiki/Thirty_Years'_War

Posted

Jebe lud zbunjenog dok zbunjen ne poludi pa zbuni ludog.

Posted

ja mislim da turci i rusi odigravaju svoje engame-ove i dele siriju na dve zone uticaja. ostace jedna zemlja i asad, ali ce sadasnja teritorija isis pripasti fsa i bice nesto kao sirijska transnistrija, samo u korist turaka. rusi licencirali turcima tehnologiju.

Posted

Ja mislim da je Erdogan ispalio i Ruse i Amere i to bas fino.

Posted

Ja mislim da je Erdogan ispalio i Ruse i Amere i to bas fino.

znatno vise mogucnosti da radi sta zeli, sada kada se otarasio gulenista. moguce je da je Erdogan trenutno u poziciji da diktira uslove i Rusima i Amerima.

Posted (edited)

rusima ne treba cela sirija, oni hoce: kraj rata, ono sto su imali i pre rata  plus svoj playground za lecenje kompleksa, a to je pokazivanje svetu da su sposobni (ne kazem da jesu) da naprave ono sto amerikanci nisu bili u iraku (stabilizacija, obnova zemlje, mozda cak i prividno povecanje sloboda)

takodje, rusi znaju da je kljuc resenja ove otvorene faze konflikta u turskim cizmama u siriji. to je pretpostavka, onako subjektivna, ali ja sam bar oduvek to predvidjao. :lala:

e posto je to u neku ruku sudjeno - od svih momenata, odnosno spletova okolnosti kada je turska kopnena intervencija mogla poceti (npr. pod americkim patronatom) ovaj je ubedljivo najpovoljniji za ruse.

Edited by Krošek
Posted (edited)

@ Gandalf, verovali necemu ili ne, ciljevi su i Al-Bab i Mambidz. Kako i kada? Videcemo.

Edited by Bane5
Posted (edited)

I ja sam sklon da im (reusters.com) poverujem kad vidim ovako napisano...

da je napisano drugacije onda bi poverovao?

Edited by Bane5
Posted

da je napisano drugacije onda bi poverovao?

Ne bi, naravno. [emoji1]

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

• Create New...