Tribun_Populi Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 (edited) Mislio sam vise na uporednu analizu ovih raketnih sistema. NIsu to raketni sistemi, to su avionske rakete vazduh-vazduh srednjeg dometa za BVR (beyond visual range) borbu, i podrazumevaju direktan napad jednog aviona na drugi. Turci u inventaru imaju AIM-120 C AMRAAM dometa do 105 km, dok s ruske strane Su-30 koji su poslati u lovačku pratnju nose R-77 (RVV-AE) nešto nižeg dometa, eventualno prvu apgrejdovanu verziju (R-77-1, RVV-SD) koja je sličnih karakteristika kao i AMRAAM. Edited November 29, 2015 by Tribun_Populi
mackenzie Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Gilgo @dijraberi 5m5 minutes ago @Conflicts Not FSA. Liwa Ahrar Suriya which is an al Qaeda affiliate and they are shelling neighbourhood randomly, not YPG. Killed many civs A taman kad sam pomislio da smo našli tu fantomsku fsa.
hazard Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 NIsu to raketni sistemi, to su avionske rakete vazduh-vazduh srednjeg dometa za BVR (beyond visual range) borbu, i podrazumevaju direktan napad jednog aviona na drugi. Turci u inventaru imaju AIM-120 C AMRAAM dometa do 105 km, dok s ruske strane Su-30 koji su poslati u lovačku pratnju nose R-77 (RVV-AE) nešto nižeg dometa, eventualno prvu apgrejdovanu verziju (R-77-1, RVV-SD) koja je sličnih karakteristika kao i AMRAAM.Ova druga je valjda toliko slična AMRAAMu da su je Ameri zvali ,,amramski"
Ryan Franco Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 ovo sam ja negde pre pitao, odnosno zanimala me procena koliko je civlnog stanovnistva na teritoriji ID cudno, ako je istina da je oko 2/3 civila na teritoriji koju kontrolisu zvnicne vlasti, onda verovatno nije istina da je "sve zivo" u siriji ustalo protiv asada. ako je sunita bilo 3/4 pre rata u siriji, ispada da je vecina njih i dalje na teritoriji pod kontrolom asadove vojske Vikipedija veli da Sirija ima 17 miliona stanovnika od cega IS ima 7. Al ne verujem da moze tek tako da se oduzme.
Budja Posted November 29, 2015 Author Posted November 29, 2015 To ! Turkey and European leaders have struck a deal to try to control the flow of migrants to Europe. Turkey will receive €3bn (£2.1bn) and political concessions in return for clamping down on its borders and keeping refugees in the country. Talks on Turkey's accession to the European Union will also be revived. Prime Minister Ahmet Davutoglu said it was a "historic day" in Turkey's relations with the EU. To je ta EU vrednosti kojoj tezimo. Potpuni sumrak strategije i politike. Mama Merkel se potpuno pogubila. Postavljam na Siriju, jer se ne moze odvojeno posmatrati od celog procesa.
mackenzie Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Vikipedija veli da Sirija ima 17 miliona stanovnika od cega IS ima 7. Al ne verujem da moze tek tako da se oduzme. Možda u tih 7 računa i irački dio, od koga samo Mosul ima preko milion stanovnika.
dillinger Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 To ! To je ta EU vrednosti kojoj tezimo. Potpuni sumrak strategije i politike. Mama Merkel se potpuno pogubila. Postavljam na Siriju, jer se ne moze odvojeno posmatrati od celog procesa. Nadajmo se da i oni to ne odvajaju od celog procesa, tj da su veliki prethodno postigli dogovor o uništenju IS-a i privođenju Asada, opozicije i Kurda za pregovarački sto. Bez toga je ovo prilično bolesno.
aram Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 smem u sto marke da ih zabole kurac za sve to sto si pobrojao, samo da se zaustavi dotok izbeglica.
Аврам Гојић Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 smem u sto marke da ih zabole kurac za sve to sto si pobrojao, samo da se zaustavi dotok izbeglica. +1
dillinger Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Šta li samo Turska dobija da mi je znati. Valjda evropsku perspektivu nakon što im je Putin zalupio vrata istoka.
dragance Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Turkey will receive €3bn (£2.1bn) and political concessions in return for clamping down on its borders and keeping refugees in the country. Šta li samo Turska dobija da mi je znati. Valjda evropsku perspektivu nakon što im je Putin zalupio vrata istoka. Evropsku perspektivu nece dobiti nikada dok je Francuska u EU.
dillinger Posted November 29, 2015 Posted November 29, 2015 Evropsku perspektivu nece dobiti nikada dok je Francuska u EU. To su smešne pare za ono šta se od njih traži
Recommended Posts