Jump to content
IGNORED

Sirija

Budja

Recommended Posts

Posted

Ja sam na izvoru mudosti™ došao do sledećih saznanja - Rusi su trebali da прикроют iz vazduha Asadove tenkove koji su išli u jednoj marševskoj koloni kao pačići, jer okolo nije bilo odgovarajućih puteva. Asadovci nisu hteli da kreću, Rusi obećali zaštitu iz vazduha.

Umesto zaštite iz vasduha, bili su dignuti u isti od strane FSA koji su ih samo naslagali s boka. 

Posted (edited)
#Breaking: Iranian Brig. Gen. Hossein Hamedani reportedly killed last night near Allepo province, #Syria. IRGC now confirms that Gen. Hamedani killed in outskirts of Aleppo while "giving advisory support to Syrian army." He is probably the most prominent Iranian General that killed in #Syria. He was a commander during Iraqi imposed war & a national hero.Top #Iran'ian commander, Gen. Hossein Hamedani killed in #Syria last night by #ISIS

2nd day SAA offensive N-Hama: no major change front yet. SAA fears TOW, opp worries about Rus helicopters & limited number TOW

Edited by slow
Posted (edited)

nakon sto su rusi izbombardovali polozaje pobunjenickih snaga u zaledju alepa, IS je sinoc preduzeo napad koji je uzrokovao novi prodor.

sinergija rusa i IS-a dovodi situaciju za ostale pobunjenike u zaledju alepa gotovo u nemoguc polozaj.

Edited by Bane5
Posted

Sve se urotilo protiv umerenih™. Uništili su sve Asadove tenkove i poubijali sve iranske generale (na tviteru makar) uprkos tome što su i jedni i drugi imali full rusku podršku iz vazduha. Ali kad isis dobije tu podršku onda na žalost ne izginu svi do jednog u napadu na umerenjake nego ih poraze. Tja.

Posted

Sve se urotilo protiv umerenih™. Uništili su sve Asadove tenkove i poubijali sve iranske generale (na tviteru makar) uprkos tome što su i jedni i drugi imali full rusku podršku iz vazduha. Ali kad isis dobije tu podršku onda na žalost ne izginu svi do jednog u napadu na umerenjake nego ih poraze. Tja.

ajde ajde mozes ti i bolje, prejeftino ti je ovo

nema tu lamenta, konstatacija samo.

btw. iranski general je ubijen na sasvim drugoj lokaciji, a groblje tenkova je udaljeno bar 180 km jugozapadno.

Posted

Šta je jeftino, skepticizam spram tviter-ekskluzive?

E, da, zaboravio sam da jeftino konstatujem kako isti oni Rusi koji u proseku promašuju za 3km i ubijaju desetine civila u svakom svom poletanju (plus u isto vreme lažu o nekoj tobož hirurškoj preciznisti) odjednom nanose umerenjacima ubitačne udare usled kojih ovi dolaze u neizdrživu situaciju i bivaju potisnuti od strane isisa. Čudo jedno kako iste stvari šljakaju različito u zavisnosti od umerenosti™ umešanih strana.

Posted

Šta je jeftino, skepticizam spram tviter-ekskluzive?

E, da, zaboravio sam da jeftino konstatujem kako isti oni Rusi koji u proseku promašuju za 3km i ubijaju desetine civila u svakom svom poletanju (plus u isto vreme lažu o nekoj tobož hirurškoj preciznisti) odjednom nanose umerenjacima ubitačne udare usled kojih ovi dolaze u neizdrživu situaciju i bivaju potisnuti od strane isisa. Čudo jedno kako iste stvari šljakaju različito u zavisnosti od umerenosti™ umešanih strana.

sve si to zakljucio iz mojih postova?

Posted

Više iz tviter-ekskluzive koja se javlja na topiku a manje iz tvojih postova. Da, znam da nisi direktno optužio Ruse da su zvanična avijacija isisa. Koristim razne postove kao šlagvort pa se nadje i poneki tvoj.

Posted (edited)

Da

ok, posto si prvi, izvoli citiraj moje postove o ruskim promasajima u kojim stradaju civili za pocetak.

Više iz tviter-ekskluzive koja se javlja na topiku a manje iz tvojih postova. Da, znam da nisi direktno optužio Ruse da su zvanična avijacija isisa. Koristim razne postove kao šlagvort pa se nadje i poneki tvoj.

twitter eksluziva ili ne, na tebi je da ne poverujes u to i postavis pitanje relevantnosti/tacnosti, ali zasto moras da bacas u blato i zajebavas se na konto toga?

evo ti, ako te bas nervira twitter eksluziva - AP citira iransku drzavnu televiziju: BREAKING: Iranian state television says Revolutionary Guard brigadier general killed in Syria's Aleppo.

hoces jos ekskluzive - evo ti rojtersova vest o napretku IS-a u zaledju alepa.

vesti o bombardovanju pobunjenickih polozaja u tom istom zaledju od strane ruske avijacije ovde su vec postavljani iz vise izvora.

Edited by Bane5
Posted

Jel beše Hamedani išao u Moskvu i talio dogovor sa Rujama?

Posted (edited)

...

Edited by Bane5
Posted (edited)

.

Edited by slow
Posted (edited)

Izvor SOHR, ekskluzivno sa lica mesta iz Londona.

Da ne bude opet zabune, nije problem u informaciji o napredovanju isisa (koja sama po sebi može da bude tačna) već u suptilnom nametanju objašnjenja™ zašto je to tako i ko je odgovoran.

Edited by beowl
  • Create New...