Turnbull Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Nemam predstavu, ali tekst je objavljen u Politici.
Аврам Гојић Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 Glavni i odgovorni urednik tzv. Tanjuga od 1992. do 1995.
Dr Arslanagić Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 izgleda kao komandant eskadrona smrti burskih plaćenika
Roger Sanchez Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Danijela Sremac Kad bi se izgradio Teslagrad... Za Teslagrad bi se moglo reći da je izraz moje dugogodišnje želje, tokom života u Americi, za povratkom po svetu raseljenog srpskog naroda u maticu, uz korišćenje njegovog znanja za prosperitet Srbije, ali, ovog puta, uz pomoć projekta univerziteta Babson iz Bostona, koji se zasniva na izgradnji „gradova budućnosti”.Podizanje Teslagrada kao posebne ekonomske zone u okolini Beograda, uz primenu pravila koja podrazumevaju slobodnu privrednu konkurenciju, poput gradova Dubai i Hongkong, izazvalo bi veliko interesovanje stranih investitora i povećalo ugled Srbije u svetu, uz očekivani napredak domaćih firmi i samog stanovništva. Projekat sam nazvala Teslagrad, jer takvo ime po svojim inovativnim i kreativnim idejama zaista priliči ovom gradu budućnosti.Novi regulativno-pravni okvir koji bi bio primenjivan u posebnoj zoni Teslagrad na periferiji Beograda privlačio bi investitore u oblasti visoke tehnologije i omogućio novim pronalazačima da ostanu u Srbiji i razviju svoje ideje unutar ekonomskog ambijenta koji štiti njihov rad i kompanije. Teslagrad bi doveo pravu privrednu konkurenciju koja dozvoljava modernim i kvalitetnim firmama da napreduju isključivo na bazi njihovog rada i sposobnosti, a ne državnim favorizovanjem.Poznato je da u takvim profitabilnim firmama radnici zarađuju više. Cilj Teslagrada je, dakle, stvaranje nove ekonomske zone koja bi privukla domaće i strane investitore da grade svoje firme u okolini Beograda u kojima bi se zaposlilo 40.000–50.000 radnika. Ako bi Vlada Srbije prihvatila stvaranje ove ekonomske zone, koja ne bi negativno uticala na bilo koji sadašnji privredni sektor Srbije, pretpostavlja se da bi Teslagrad tokom svog razvitka donosio od deset do 12 milijardi dolara profita godišnje, od kojeg bi vlada dobijala deo za razne fondove, uključujući tu i penzije, zdravstveni razvoj, kulturu i sam razvoj ovog novog naselja.Saradnja na projektu između Srpskog instituta u Vašingtonu i Babson globala (komercijalni sektor univerziteta) otpočela je posetom Beogradu krajem februara ove godine, kada smo ideju predstavili srpskoj vladi. Ako vlada odobri pismo o namerama, onda bi se Srpski institut i Babson global obratili investitorima u Srbiji, dijaspori i širom sveta. Verujem da bi se to veoma dobro odrazilo i na brži ulazak zemlje u Evropsku uniju.Ostavili smo izuzetno dobar utisak kada smo ideju Teslagrada prikazali predstavnicima vlade, privrednicima i stranim investitorima u Beogradu, a planiramo da razgovore nastavimo kada bude formiran novi kabinet.Osim već pomenutih razloga zbog kojih je izgradnja ove specijalne ekonomske zone dragocena za napredak Srbije, Teslagrad bi samim imenom potvrdio celom svetu koliko Tesla znači srpskom narodu kao najveći srpski i svetski naučnik.Predsednica Srpskog instituta u Vašingtonu, magistar diplomatije
Weenie Pooh Posted March 9, 2014 Posted March 9, 2014 Magistar diplomatije? To postoji? Prvo: "Projekat sam nazvala Teslagrad, jer takvo ime po svojim inovativnim i kreativnim idejama zaista priliči ovom gradu budućnosti." A onda: "Osim već pomenutih razloga zbog kojih je izgradnja ove specijalne ekonomske zone dragocena za napredak Srbije, Teslagrad bi samim imenom potvrdio celom svetu koliko Tesla znači srpskom narodu kao najveći srpski i svetski naučnik." Između nema ništa osim free market candyland fantazitanja. Znači ideja joj se svodi na "sagradite nešto i da se zove Teslagrad, što je inovativna i kreativna kombinacija reči Tesla i grad, da svi znaju da je Srbin Tesla najveći Srbin kog je srpska majka Srpkinja ikad izsrpkila."
gagorder Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 tako su se podsmevali i slobomiru, pa eno ga sad, univerzitetski centar -_-
Arkadija Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 (edited) Juče mi uvalili na ulici magazin pod imenom "Penzija", na naslovnoj strani Milan Krkobabić, međutim, to nije najbolje, spektakl sledi na 14. strani i to je moj favorit za ovaj mesec: " Srpski gen star 12000 godina". Dalje: "Poznati biolog sa Harvarda Anatolij Aleksejević Kljosov nedavno je šokirao svet svojim naučnim radom u kojem tvrdi da Srbi potiču od Nojevog sina i da su naši geni stari čak 12000 godina" . Posle par redova, moj 12000 godina star gen nije više mogao da podnese nasleđe praoca Noje, i izvršio je ritualni harakiri. Edited March 10, 2014 by Arkadija
Weenie Pooh Posted March 10, 2014 Posted March 10, 2014 Pa zar ne potiču i svi ostali od Nojevih sinova? Realno je preterao sa tih 12,000 godina, opšte je poznato da je cela planeta tek nešto malo preko 8,000 godina stara -_-
Recommended Posts