Weenie Pooh Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Jok, naukofobišem. Ej, naučno dokazano da kiša ubija kinetičkom energijom, objašnjava sveštenik. Znači nauka kaže da se tu mora izmisliti neki natprirodni korektiv da bi svet imao smisla, da ne bismo svi izginuli...
Bujodrag Posted September 29, 2015 Posted September 29, 2015 Pa, tako je i Ajnštajn izmislio kosmološku konstantu, jer mu se ni teorija ni empirja nisu svidjale.
Arkadija Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 Ipak, brzo su navijači Sitija pali u trans, pošto je Aguero u kanonadi postigao pet golova, pa je klub iz Junajteda pobedio sa čak 6:1. morala sam ovo da stavim :misko:
Lezilebovich Posted October 3, 2015 Posted October 3, 2015 :lolol: (šteta što nema ni jednog navijača Citija koga bi mogli zezati :( )
Sludge Factory Posted October 6, 2015 Posted October 6, 2015 U FOKUSU /Da li je tajming premijere filma Ridlija Skota i vest o epohalnom otkriću na Crvenoj planeti tek slučajnost "Marsovac" najavio vodu na Marsu Sve velike, ali i moguće prirodne katastrofe unapred su osmišljene u holivudskim blokbaster hitovima, sva moguća ljudska napredovanja u sferi tehnologije i puteva u poznate i nepoznate galaksije su takođe unapred osmišljene u Holivudu AUTOR: ALEKSANDRA MALUŠEV Iako je ekologija nekada pripadala korpusu prirodnih nauka, razvoj tehnologija i njihova primena pod kapom različitih ideologija smestili su je u domen društvenih nauka, politikoloških zapravo. Ako znamo da ekologija ne ostaje samo na teoriji, već više pažnje posvećuje aktivnom delovanju i budnom, kritičkom osmatranju realnog tajmlajna, ne čudi teza političkih i socijalnih ekologa da su holivudski blokbasteri u stvari svojevrsno ispitivanje potencijalnog tržišta i ispitivanje javnog mnjenja. U žiži javnosti ovih dana je čudesan tajming premijere filma "Marsovac" i još čudesnije objave kompanije NASA o postojanju tekuće vode na Marsu. Sudeći po našim sagovornicima, to je slučajnost koliko i logoi ove firme u gotovo svakom kadru novog ostvarenja čuvene filmske industrije. - Znao sam to još pre nekoliko meseci, prokomentarisao je režiser filma "Marsovac" Ridli Skot informaciju koju je NASA plasirala kao senzacionalnu vest u svim svetskim medijima da je na Marsu pronađena voda. Sve velike, ali i moguće, prirodne katastrofe su unapred osmišljene u holivudskim blokbaster hitovima, sva moguća ljudska napredovanja u sferi tehnologije i puteva u poznate i nepoznate galaksije su takođe unapred osmišljene u Holivudu. Naime, može se reći da je šala, ali zapravo sve što Holivud u svojim filmovima pokaže kao tehnološku novotariju osmišljenu za budućnost, zapravo već postoji. Publika je ta koja kupovinom bioskopskih karata, kao "lajkanjem" po Fejsbuku, izražava svoj stav da li je to potrebno ili nije, odnosno da li tu novotariju želi da kupi ili ne - za Danas kaže Darko Nadić, profesor političke i socijalne ekologije Fakulteta političkih nauka. Profesor Nadić ističe da je nesumnjivo da je NASA u ovom filmu obavila odličan "product placement". - Koliko je moguće videti u trejleru, NASA znaci, odnosno logoi, nalaze se i na uniformama, duksevima, skafanderima, velikim ekranima, laptovima, zapravo NASA je jedina "firma". I kao takva, kao jedina "firma", NASA se dobro potrudila da tri dana pre svetske premijere filma "Marsovac" plasira vest kako je pronađena voda na Marsu, i da shodno tome populariše prodaju bioskopskih karata - pojašnjava Nadić. Prema njegovom mišljenju, istina je da vest deluje pomalo kao jeftin marketinški trik, ali s druge strane NASA sa ovom vešću i filmom šalje dve poruke. - Prva, američkim poreskim obveznicima, da se njihove pare troše namenski u istraživanje svemira i nepoznatog, "ovo što vidite u filmu mi smo (NASA) spremni i sposobni da učinimo stvarnim uskoro, dok je druga poruka svim stanovnicima Zemlje... "ne brinite se za Zemlju, možemo u svakom slučaju da koloniziramo Mars, tako da nemojte da brinete o klimatskim promenama, globalnim katastrofama i nuklearnom ratu". Međutim, ono što NASA ne priča jeste da je Mars jako daleko i da je sve to jako skupo ne samo za američkog poreskog obveznika nego i za celo čovečanstvo - smatra Nadić. Još jedna začkoljica, zaključuje profesor Nadić, jeste to što nema ni dokaza da na Marsu ima naših "rođenih" neprijatelja Marsovaca, jer nova kolonizacija na nove planete bez prolivene krvi nije interesantna za našu elektronsku civilizaciju. - I kao što Damon Albarn (Blur, Gorilazz) kaže "svaku planetu koju smo dosegli je mrtva", možda je ipak red da se držimo ove i da čuvamo ovu koju već imamo... Zemlju. Do tada možemo da očekujemo da na Marsu pronađu i vino dok se vinogradi nalaze na Veneri - kaže Nadić. Sličnog je stanovišta i Borivoje Stanojević, upravnik Biblioteke Jugoslovenske kinoteke. - Ta teza potpuno stoji, i to prvenstveno u filmovima o zombijima, dakle, virusnim infekcijama koje će pokositi čovečanstvo. Ovakvi filmovi pripremaju stanovništvo na sve moguće zaraze koje su bile najavljivane i koje će tek biti. Distopijski filmovi, postapokaliptične slike sveta.... "Rusi dolaze", svet nakon nuklearnog rata, sve je to opipavanje bila, a pre svega američkog stanovništva. U Evropi je egzistencijalizam poznat, crna slika sveta i melanholija, pa nema toliko potrebe da se naglašava, ali američko stanovništvo daleko je optimističnije, tu na scenu stupa naučnofantastična literatura i filmovi, kao priprema na ono što dolazi - smatra Stanojević. Edukativna lista propasti Kako za Danas ističe Borivoje Stanojević, ovakvi filmovi nisu novost u Holivudu i navodi samo neke od bezbroj primera: 1963. Birds (ptice), Hitchcock 1966. The Russians are Coming, N. Jewison 1968. Night of the Living Dead (Noć živih mrtvaca), Romero 1974. It's Alive (Živo je), Larry Cohen 1975. Jaws, Spilberg 1976. The Omen (Predskazanje), Donner 1976. Logan's Run (Loganov beg), M. Anderson 1979. Mad Max, Miler 1980. Scanners, Kronenberg 1983. Videodrome, Kronenberg 1999. The Matrix, braća Vashovski 2001. Planet of Apes, Tim Barton Ovo me podsetilo na jednog lika koji mi jednom rece kako masoni guraju ove vampirske knjige i filmove da bi nas polako navikavali na ispijanje krvi, posto cemo jelte jednoga dana, kad masoni skroz preuzmu stvar u svoje ruke, svi morati da pijemo krv.
Tihajeza Posted October 13, 2015 Posted October 13, 2015 O lepotama severne korejeOvo mi se posebno svidelo:Voleo bih da mi isto tako volimo našeg predsednika, ma ko god on bio, ma kog uverenja, koje god političke stranke. Predsednik je zaslužio da ga poštuje narod koji ga je izabrao i samim tim i da ga voli. Te norme bi trebalo da važe za svakog predsednika u svakoj zemlji.
Time Crisis Posted October 14, 2015 Posted October 14, 2015 I ovo Druže se. Kao mi za vreme bombardovanja.
Arkadija Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Sonda Kasini spremna da zaroni u Enceladov gejzir (VIDEO) I onda komentar jednog čitaoca: Pa ovo je smesno. Ne bih da Nasa fanovima kvarim Sneska, ali ne postoji nikakva sonda Kasini, niti se ijedna sonda ikada priblizila Saturnu ili Enceladu. Verujem da se Nasa fanovi nece sloziti sa mnom, ali ce se u sledecem sloziti, makar u sebi. Ne postoje nikakvi argumenti za navodnu Kasini misiju. Postoje samo: 1. tvrdnje Nasa i 2. dosta osrednje animacije. Tvrdnje bilo koga i animacije nisu nauka. Nasina pseudo nauka se razlikuje od prave nauke (izmedju ostalog) po sledecem: ide od zakljucka prema premisama, nije otvorena prema kriticizmu, dogmatska je i nepopustljiva, koristi maglovite i grandiozne izraze bez ikakvih konkretnih rezultata u svojoj sferi izucavanja. Sfera izucavanja Nase je svemir. A od Nasinog izucavanja svemira covecanstvo nikada nije imalo nikakav benfit. Niti ce imati. "Epohalna" otkrica Nase su oduvek bila (i bice) samo grandiozne tvrdnje i animacije. Nikada nisu dali (i nece dati) nista konkretno. A Nasini fanovi veruju u tu virtuelnu realnost, oduvek gledajuci samo animacije i cgi "slike". Bez imalo tog kriticizma, koji jako volimo kod nauke. Zaboravili su na kriticizam. Bas kao najvece verske dogmate. Iz nekih cudnih razloga Nasa ne zeli da otkrije istinu o svemiru. Istinu da je Zemlja staticna u centru relativno malog svemira. Na svu srecu, broj pristalica prave eksperimentalne astronomije se povecava. To je nezaustavljiv proces. Kad Nasina pseudonauka konacno sidje s naucnog trona, prava eksperimentalna astronomija ce utvrditi kakvo je, zapravo, Saturn nebesko telo. Tad ce postati zaista zanimljivo. (Kontras, 28. oktobar 2015 05:59)
Weenie Pooh Posted October 28, 2015 Posted October 28, 2015 Geocentrista FTW Kriticizam, braćo moja, a ne CGI i praporci. Praaava eksperimentalna astronomija će već utvrditi da je svemir relativno mali, kako naravno piše u Bibliji.
Hella Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 Paranoidna sumanutost je naziv za ideje koje podrazumevaju da osobu neko prati ili maltretira. One mogu biti neuobičajene (npr. da neko utiče na vas preko napredne tehnologije ili da vas prati FBI), svakodnevne (npr. postajete uvereni da je vaš partner neveran i potvrdu za to nalazite u neobičnim detaljima koji nemaju veze ni sa seksom ni sa vernošću i drugi ljudi nisu u stanju da ih povežu). Paranoidne sumanute ideje mogu biti i vrlo uznemiravajuće, npr. ako verujete da vas progoni neko vama blizak.
Hamlet Strašni Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 Jel to onaj Naši ili popularni tv voditelj i javna ličnost? Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
Lezilebovich Posted November 10, 2015 Posted November 10, 2015 koji sam ja tupan dana,bez razmišljanja sam ovo pripisao Keš Taksiju i malo se začudio što je svaki dan u Aranđelovcu i što piše ćirilicom, ali me to nije pokolebalo. A što ovaj veroučitelj nije sklonio porodicu u sobu, nego ih je izveo napolje da ih niti prekriju ?
Recommended Posts