Jump to content
IGNORED

Dnevni tupan

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

misa i mijat, kafanski liberali.  :D

:Hail:

Ako su i kao takvi potpuno u pravu - a jesu - koliko to samo pokazuje bankrotstvo i besmisao drugih tzv. ideologija. 

Posted

well-thats-just-like-your-opinion-man-gi

Posted (edited)

,..

Edited by Грешни Василије
Posted

Nije bas bankrotstvo, ali se sudeci po medjunarodnoj konferenciji koja se ovih dana odrzava u BG pod simpaticnim radnim naslovom Posle kapitalizma (gde su Kim&Syme da bace kakav komunike) ocigledno preskacu koraci

Posted (edited)

Truth Central je ekspertski centar McCann-a, zadužen za otkrivanje i identifikovanje još neotkrivenih istina o pojavama u našem okruženju.

11218547_1130308090329695_20251290798103

joj koliko mrzim ove paolokoeljo™ mudrosti. a još kada ih identifikuje™ ekspertski tim, ihaj

vredniji mi je bmw od vašeg vremena. i opel corsa. i jelen pivo mi je vrednije.

Edited by Lezilebovich
Posted

Nije bas bankrotstvo, ali se sudeci po medjunarodnoj konferenciji koja se ovih dana odrzava u BG pod simpaticnim radnim naslovom Posle kapitalizma (gde su Kim&Syme da bace kakav komunike) ocigledno preskacu koraci

E ta konferencija je zbilja bila pishijada, pocev od organizatora (sem Francuskog instituta, ostali sve moj do mojega: DB institut za filozofiju i drustvenu teoriju, istaknuti privatni univerzitet Singiduduk, malo korumpiranog rektorata), pa preko uvodnicara i gostiju do postmodernistickog koktela. Obaska sto radni naziv u domacima medijima nije adekvatno preveden, nije "posle kapitalizma" vec "izvan kapitalizma", ako cemo pravo. Obaska sto sva silesija "drustvenjackih autoriteta" za tri dana krkanja i lokanja nije rekla smislenog sadrzaja koliko Ljosa u samo jednom od svojih odgovora na konferenciji za stampu koje citira Misha Brkic. 

Posted

Ne kapiram naslovnicu uopste. Gde se probio i ko ga ne voli?

Posted

možda rečenica i nije baš tupanizam, per se, ali sklop i važnost nije baš u na istom nivou sa sadržajem

Vesić je obišao deonicu Zrenjaninskog puta na kojoj je u toku izgradnja trotoara.

Započeti su radovi na izgradnji trotoara u dužini od 300 metara, a koliko je ovaj posao značajan, dovoljno govori podatak da se u neposrednoj blizini nalazi naselje sa 3.500 stanovnika i školom. Postavićemo i dva pešačka prolaza koji će obezbediti da odlazak i povratak iz škole budu bezbedni”, rekao je gradski menadžer.

Posted

Ne kapiram naslovnicu uopste. Gde se probio i ko ga ne voli?

Kao onomad Ivica Šerfezi, na rusko tržište. A ne voli ga PPP, logično.

Posted

Ono jes teško očekivati išta pametno od ljudi koji rečenice počinju sa "sve, sve", ali Smiljan Banjac stvarno zakiva tumačenjem crossed fingersa Federerovih navijača

Sve, sve, ali, dvoje starijih ljudi koji drže šipak dok Novak Djokovic servira? Pa mi posle neko priča o kulturi, "džentlmenstvu" Engleza? Tri puta marš !!! ‪#‎WimbledonFinal‬
Posted

Ono jes teško očekivati išta pametno od ljudi koji rečenice počinju sa "sve, sve", ali Smiljan Banjac stvarno zakiva tumačenjem crossed fingersa Federerovih navijača

pobednik meseca

Posted

polako sa pobednikom meseca, tu je Anica

УВОДНИК Аница Телесковић Ја, Ципрас
Anica-Teleskovic.png

Молим све оне који подржавају Грке да ми позајме по сто евра. И молим их да остану доследни у својим ставовима – да не очекују да им новац вратим назад. Јер, да бих вратила дуг ја бих морала да смањим неке своје трошкове, а онда ће на њихову душу ићи смањење квалитета мог живота. Уосталом, хајде да се кладимо да би и моји укућани били против такве политике стезања каиша.

Ако треба расписаћу кућни референдум. Убеђена сам да ће сви заокружити „не”. Неће ваљда кредитори спречити чланове моје породице да слободно изнесу сопствено мишљење о њима, зеленашима.

А они од којих сам новац позајмила ваљда неће бити толико бездушни да ми не одобре нове позајмице. Кад је очигледно да сам постала овисник од кредита. Као и браћа Грци, и ја редовно долазим на посао, проводим најмање пет сати поред рачунара и редовно одржавам личну хигијену. А чула сам да су се за све то у Грчкој исплаћивали посебни додаци на плату. И шта се мене тиче то што неки од мојих поверилаца зарађују мање од мене. Ни Грци, са просечним пензијама већим од 800 евра, не потресају се због тога што су у европским пакетима помоћи и литванске паре, где је пензија око 240 евра.

Уосталом, ја сам обећала члановима моје породице да нећемо штедети. И сад морам да сачувам мир у кући. Мој муж би се много љутио кад би схватио да сам му дала лажна обећања. И вероватно би моментално поднео оставку на ту функцију. И шта год после тога мислио о мени, за кредиторе би и даље тврдио да су терористи.

Уосталом, не гледам ја овде само мој интерес, већ штитим и репутацију поверилаца. Ни за њих није добро да се по граду прича како су растурали бракове зеленашким каматама. Кад би тај прљав веш изашао у јавност, симпатије би биле на мојој страни. Ако повериоци баш буду тврди у својим ставовима, нека знају да ћу их оптужити и за покушај окупације мог сувереног домаћинства. Унећу у полемику и мало историје и ратне терминологије. Јер, они су мени први поставили ултиматум.

Сигурно би некоме у мом комшилуку било у интересу да ја дугове не вратим. Нека и нашим заједничким повериоцима цркне нека крава. Нема сумње да би било и оних који би се радовали када би ме председница кућног савета познатија као Гвоздена дама избацила ногом кроз врата зграде, ако не бих имала пара да платим кирију. Али, то је већ интерна политика наше стамбене уније.

Кад се грчка дужничка драма овако поједностави онда је јасно да грчки премијер Алексис Ципрас није могао ништа друго, већ да као свако ко даје нереална обећања, поједе сваку своју реч.

Надам се да је после свега мојим кредиторима било довољно јасно да морају да ми дају још по сто евра да не бих прекршила моја обећања.  

Аница Телесковић