FERNOUX H Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Nastavicemo kasnije, samo da odgledam Game of Thrones i artikulisem odgovor, Važi. Ja danas gledam svoju prvu epizodu Game of Thrones ;)
Аврам Гојић Posted June 8, 2015 Author Posted June 8, 2015 Važi. Ja danas gledam svoju prvu epizodu Game of Thrones ;) Cekaju te velike lepote, magicni prizori, odlicnih prvih par sezona, sustinska razocaranja u nemogucnost da se postuje osnovni kauzalitet, psovke, sutiranje monitora, histerican smeh i gorke kletve na racun scenarista.
svashtabezneshto Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 (edited) @Halvard Naravno, jedni ne isključuju druge. Sa tom razlikom što ti drugi nemaju nikakav prostor, medijski, da iskažu svoj stav. Meni je zanimljivo kako neke problematične pretpostavke posle nekog vremena ulaze u korpus nepobitnih činjenica kojima se maše zarad poentiranja: slučaj neplaćenih radnika restorana u Novom Sadu. Ne znamo kako se završilo, ali već se maše tim kako je činjenica da Novak, pored toga što ne plaća porez, ne plaća ni svoje radnike. (Iako radnici nisu njegovi, a njegova odgovornost ukoliko stvarno nisu plaćeni je isključivo moralne prirode.) Edited June 8, 2015 by svashtabezneshto
Tale Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Meni je, opet, zanimljivo kako nečiji lični uspeh može da zamajava ogroman broj ljudi, uključujući u to i činjenicu da prve jutarnje vesti RTS počinju (dan posle) time da je njegovo veličanstvo izgubilo meč. Druga vest je da je lično PV čestitalo njegovom veličanstvu poraz. Opet, isto to veličanstvo maksimalno dobija i koristi neograničene medijske, finansijske i druge resurse. Malo me boli taj efekat slepila naroda, odnosno ne znam ni kako da nazovem to pobuđivanje strasti za praćenje ovakvih događaja.
svashtabezneshto Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 I ja kao problem, veliki, doživljavam njegovo medisjko praćenje kod nas. Ne znam da li njemu prija ili mu smeta. Ali to je problem medijskih radnika. Ne verujem da on traži da se u bilo kojoj inf. emisiji pojavljuje mimo sportskog dela. Ono što jeste vredno prezira to su njegov otac i stric i sve što ima veze sa njima dvojicom. Ono što je vredno pohvale to je izbavljenje humanitarnog fonda iz porodice. (Fondom rukovodi Jelena, zvanično, porodica se ne interesuje, i fond završava neke jako bitne stvari, koje u normalnim državama radi država.) Inače, prva vest o Vučiću po povratku iz USA jeste njegova "čestitka" Đokoviću.
clandestino Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Minule subote sam pio pivo na stepeništu ispod lipe posle neke aktivnosti koja bi se uz mnoge ograde mogla nazvati fudbalom. Od nas desetak, polovina je odmah nakon utakmice onako znojava otrčala ženama a nas petorica divljih u srcu ostalo da tera komarce alkoholnim isparenjima. Tada je još uvek važila kvota 1.17 na pobedu Đokovića u finalu. Od te petorke njih četvorica (80%) otvoreno su se izjasnili protiv Novaka i ja sam uvidevši da nema vajde konfrotirati se sa brojčano nadmoćnim neistomišljenicima spustio oružje i raspalio pitanjima i potpitanjima dok nisam došao do korena tog animoziteta kod svakog od njih. Ispostavilo se da ga prvi nikako ne voli od kad je rekao da će na svetskom prvenstvu navijati za Bosnu pošto ne igra Srbija (dakle izdajnik), drugi (koji je inače klimao sve vreme glavom dok je prvi pričao) najviše mu zamera što zbog njega plebs ne vidi u kakvim je problemima i da stvara lažnu sliku o nama kao velikom narodu (dakle širi nacionalizam), treći je rekao da su mu otac i stric seljačine koje maltretiraju konobare, a četvrti nije mogao da navede konkretne razloge već samo da svom dušom navija za Federera pošto je Feder-bear veliki džentlmen i pravi sportista i da mu Đoković nije ni prineti. Setih se da sam jednom davno čitao da su u Dalijevo vreme svi bili frapirani kako vlada Španije trpi Salvadorovo iznošenje fašističkih ideja i veličanje Generalisimusa u vreme kada je Franko već pobeđen i kada se broje njegova zlodela. Tada je neko pametan odgovorio da ako su sva značajnija Pikasova dela završila u Parizu, Dalijeva će vala ostati u Španiji dok je sveta i veka, a šta on trabunja za života to je manje bitno. Možda i nisam nasao adekvatnu paralelu, ali Novak je deo srpske sadašnjosti i biće deo srpske istorije u godinama kada naš najveći uspeh bude 99 mesto na ATP listi i ja se iskreno nadam da će negde u Srbiji postojati muzej sa Novakovim trofejima i ličnim predmetima, koji će sigurno biti magnet za japanske turiste i belosvetske hipstere. Sad nek raspali onih 80%.
MancMellow Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Ma ne radi se ovde uopšte o samom Đovaku, nego predstavnik antiavangarde radničke klase ponovo kulturalizuje klasnu borbu i definiše je negativno umesto pozitivno uz istu zamenu teza čija je do skoro perjanica bila NSPM da nekih 3% "građanista" u Srbiji nekome nešto zabranjuju i dozvoljavaju, osim eventualno kao moderacija foruma :D
Halvard Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Sad nek raspali onih 80%. Novak Đoković je ubedljivo najpopularnija osoba (dakle, ne samo sportista) u Srbiji, i to s razlogom. Sasvim sam siguran da je on otprilike onoliko univerzalno prihvaćen i voljen koliko to jedna osoba uopšte i može biti. Stoga mizZaista mi nije jasna potreba da se od njega pravi nekakva neshvaćena tragična figura, tim pre što je i većina negativnih komentara usmerena pre svega na hajp koji vlada oko njega, a ne njegov lik i delo.
clandestino Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 Sve se slazem s tobom osim da je ubedljivo najpopularnija osoba. Ja sam ubedjen da je on Ok tip i da je sve ostalo medijska manipulacija i manipulacija medijima i stvarno ne znam dal' su to samo oko mene ponavljaci djaci ili bolesnici ili manijaci, ali ja imam utisak da mu se non-stop spocitava sto je kosovarska mindza koja placa porez vladi Monaka.
yolo Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 ma cini ti se, on je covek prosto katalizator svega i svacega u jednoj jadnoj i nikakvoj zemlji, gde ljudi nemaju svoje zivote i svoje male radosti i onda im je on sve. pa cak i kod naizgled normalnih i racionalnih ljudi njegov poraz trigeruje totalni brainfart i proklizavanje u adijo pameti. eno ti citaj temu rolan garos juce od poraza pa do danas, izmisljaju se najneverovatniji razlozi i tumacenja za jedan poraz koji je prosto posledica da je njegov rival igrao bolji tenis. ovde ljudi vise ne mogu da pojme bazicnu mogucnost da neko moze da igra bolji tenis od njega, a da to nije pedercina federer ili onaj koji stalno vadi gace iz bulje, helou. dovoljno sam mator i ovakvu iracionalnost u ovakvim dimenzijama pamtim tamo negde 87-90, mozete da pretpostavite vezano za koju licnosti.
Halvard Posted June 8, 2015 Posted June 8, 2015 eno ti citaj temu rolan garos juce od poraza pa do danas, izmisljaju se najneverovatniji razlozi i tumacenja za jedan poraz koji je prosto posledica da je njegov rival igrao bolji tenis. ovde ljudi vise ne mogu da pojme bazicnu mogucnost da neko moze da igra bolji tenis od njega, a da to nije pedercina federer ili onaj koji stalno vadi gace iz bulje, helou. Ne radi se čak ni o tome, meni to bilo i razumljivo. Donekle je i prirodno tražiti uzroke poraza u lošoj sreći, visokoj travi, mokroj vodi i korumpiranom sudiji, ma koliko to nesuvislo bilo. Stvar je u tome što je ljudima postalo neshvatljivo da neko njega ne voli onoliko koliko ga oni vole, i štaviše, doživljavaju to kao ličnu uvredu. Meni je to mnogo čudnije. Mislim, u sitna crevca se analizira ponašanje publike koja nije dovoljno navijala za njega, iste one publike koja je svojevremeno najbolju teniserku sveta dovela do nervnog sloma na terenu.
Hella Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 (edited) Hella 3 dana, kacenje vesti iz proskribovanih medija. Edited June 9, 2015 by Hella
boshoku Posted June 9, 2015 Posted June 9, 2015 http://www.hella.com/hella-com/index.html?rdeLocale=en
Аврам Гојић Posted June 11, 2015 Author Posted June 11, 2015 Dr Nebojša Krstić @Krle22 15h15 hours ago Partija umerenog napretka u granicama zakona, za one bez članske karte biblioteke, je iz Vojnika Ivana Čonkina.
Recommended Posts