Jump to content
IGNORED

Dnevni tupan

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Ko ti je rekao da se sitnogradjani™ ne loze na Djokovica?

Posted

Sad ćeš da daš primer Olje Bećković i DS. Izvrdavanje i mistifikovanje još jedan krug.

Posted (edited)

mašiš ceo fudbal.

ovde se svi lože na đokovića. i radnička klasa i klasa blejača na Adi i klasa plaćam večere stotine evra.

samo što ti verovatno praviš potpuno izmišljenu razliku uzroka, pa ćeš reći da se radnici lože jer im je sve uskraćeno i to je malo sreće za njih, da se srednjaši lože jer će im putovanja u inostranstvo biti lakše podnošljiva ako ih na granici povežu sa noletom, a ne ratkom ... i na kraju krupnašo se lože jer će biznis biti bolji.

Edited by Lezilebovich
Posted

Pa manje-više si pogodio ;)

Posted (edited)

Sad ćeš da daš primer Olje Bećković i DS. Izvrdavanje i mistifikovanje još jedan krug.

zasto bih? hteo da ti napisem ovo, ali Lezilebovic nije bio lezilebovic nego me je preduhitrio.

ovde se svi lože na đokovića. i radnička klasa i klasa blejača na Adi i klasa plaćam večere stotine evra.... ... i na kraju krupnašo se lože jer će biznis biti bolji.

jednostavno ti se ulizujes necemu sto percipiras kao radnicku klasu, i izgleda da verujes da ona nema nikakav kapacitet da bude svesnija svojih potreba nego sto je to slucaj u ovom drustvenom trenutku. to je jedan, da kazemo, orijentalizam i paternalizam koji se izdaje za klasnu svest. neko bi tu video mistifikovanje radnicke klase, ja vidim skriveni prezir.
Edited by Грешни Василије
Posted (edited)

zasto bih? hteo da ti napisem ovo, ali Lezilebovic nije bio lezilebovic nego me je preduhitrio.

Ok, onda da pojasnim. Da, bilo bi logično da se svi lože na Noleta, pa i sitnogradjani™. I logično bi bilo da razmišljaju ovako kako je Lezilebovic opisao. Međutim, kod Noleta postoji nešto što je toliko neprijatno za jedan deo njih da prkose toj logici i ostaju nedosledni čak i tom sopstvenom rezonu.

jednostavno ti se ulizujes necemu sto percipiras kao radnicku klasu, i izgleda da verujes da ona nema nikakav kapacitet da bude svesnija svojih potreba nego sto je to slucaj u ovom drustvenom trenutku. to je jedan, da kazemo, orijentalizam i paternalizam koji se izdaje za klasnu svest. neko bi tu video mistifikovanje radnicke klase, ja vidim skriveni prezir.

To što se sve što napišem tumači kao "ulizivanje" radničkoj klasi ili neka "glorifikacija" samo pokazuje da se sa time ima neki veliki problem, da se to mora napadati po svaku cenu itd. Orijentalizam i paternalizam su pojmovi kroz koje ja, naravno, kao socijalista odbijam da analiziram jedan društveni fenomen.

Edited by FERNOUX H
Posted

Ok, onda da pojasnim. Da, bilo bi logično da se svi lože na Noleta, pa i sitnogradjani™. I logično bi bilo da razmišljaju ovako kako je Lezilebovic opisao. Međutim, kod Noleta postoji nešto što je toliko neprijatno za jedan deo njih da prkose toj logici i ostaju nedosledni čak i tom sopstvenom rezonu.

Ko to oni™? Nole™ ima plebiscitarnu podrsku drustva, uz vrlo malo izuzetaka.

Posted

Ko to oni™? Nole™ ima plebiscitarnu podrsku drustva, uz vrlo malo izuzetaka.

Nole ima podršku naroda, iz brojnih razloga, ima podršku vlasti, jer im se to isplati. Kod te neke srednje klase ipak postoji podela.

Posted (edited)

Orijentalizam i paternalizam su pojmovi kroz koje ja, naravno, kao socijalista odbijam da analiziram jedan društveni fenomen.

Naravno, ali te ne sprecava da delujes kroz njih tako sto uzimas za sebe pravo da govoris u ime cele klase, tumacis njene zelje i povladjujes njenom pretpostavljenom kolektivnom "ja" cak i kada ono ulazi u ekscese. Za tebe je, cini mi se, ceo taj stratum drustva samo vessel za tvoju licnu averziju prema necemu sto vidis kao Drugu Srbiju.

Edited by Грешни Василије
Posted

Živ nisam dok ne čujem koja je linija te podele, šta to srednjaši masovno zameraju Noletu. Može i na odgovarajućem topiku Novak - četnik sa reketom

Posted (edited)

Živ nisam dok ne čujem koja je linija te podele, šta to srednjaši masovno zameraju Noletu. Može i na odgovarajućem topiku Novak - četnik sa reketom

pa bas to, zameraju mu da ga srbende vole.

Edited by Takeshi
Posted (edited)

Oni koji misle da je tenis sport koji njima pripada i da tu nema šta da traži neko kome je otac Srđan Đoković

a za koga navija komšinica Mica pre no očisti štalu.

Kod Novaka je problem što ta snobovska ekipa misli da im je uprljao sport jer više nemaju ekskluzivitet

i hvatali su se za svaku njegovu nepromišljenu izjavu da svoju agendu isteraju.

(Kinikoliki kao najveći reprezenti takvog stava)

Edited by svashtabezneshto
Posted

Naravno, ali te ne sprecava da delujes kroz njih tako sto uzimas za sebe pravo da govoris u ime cele klase, tumacis njene zelje i povladjujes njenom pretpostavljenom kolektivnom "ja" cak i kada ono ulazi u ekscese. Za tebe je, cini mi se, ceo taj stratum drustva samo vessel za tvoju licnu averziju prema necemu sto vidis kao Drugu Srbiju.

Upravo ovde je reč o zamišljenoj radničkoj klasi. Pošto nam se stvarna radnička klasa ne sviđa, moramo po svaku cenu da je mistifikujemo i nekako uklopimo u sliku naše zamišljene radničke klase. A to se radi insistiranjem na individualnosti, nepostojanju bilokakve kolektivne svesti, ili u najmanju ruku insistiranjem da se ova svest ne može razumeti jer onda "govorimo u ime cele klase". Sve samo da se opstruiraju zaključci koji su nama, kao nekome ko ipak teži da "brani radnike", neprijatni. Ne znam na kakve ekscese misliš.

Posted

Oni koji misle da je tenis sport koji njima pripada i da tu nema šta da traži neko kome je otac Srđan Đoković

a za koga navija komšinica Mica pre no očisti štalu.

Kod Novaka je problem što ta snobovska ekipa misli da im je uprljao sport jer više nemaju ekskluzivitet

i hvatali su se za svaku njegovu nepromišljenu izjavu da svoju agendu isteraju.

(Kinikoliki kao najveći reprezenti takvog stava)

Mislim da takvih ima makar koliko i pripadnika "radničke klase" koje izluđuje pomisao da čitave dane rintaju za crkavicu, dok neko drugi zarađuje milione udarajući po loptici. Pa makar bio i najveći Srbin svih vremena.

Posted

Upravo ovde je reč o zamišljenoj radničkoj klasi. Pošto nam se stvarna radnička klasa ne sviđa, moramo po svaku cenu da je mistifikujemo i nekako uklopimo u sliku naše zamišljene radničke klase. A to se radi insistiranjem na individualnosti, nepostojanju bilokakve kolektivne svesti, ili u najmanju ruku insistiranjem da se ova svest ne može razumeti jer onda "govorimo u ime cele klase". Sve samo da se opstruiraju zaključci koji su nama, kao nekome ko ipak teži da "brani radnike", neprijatni. Ne znam na kakve ekscese misliš.

Nastavicemo kasnije, samo da odgledam Game of Thrones i artikulisem odgovor,