Jump to content
IGNORED

Dnevni tupan

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted

Teniska anksioznost Rafaela Nadala je, zapravo, metafora globalne neuroze, izazvane krahom neoliberalnog totalitarizma kao uzroka ekonomske katastrofe

fali samo komunizam u recenici pa da bude nafilovana glupostima do kraja.  :D

Posted (edited)

Pa, dobro, piše ono što masa želi da pročita.

Ništa novo, to su ljudi oduvek radili.

Al', jeste glupo, nonetheless.

on samo kvartalno zaviri u unutrashjost vladara, ako neko posle neshto kaze, da ima bekap, bio sam majkemi.

ako kazu oni drugi, brate, to je ipak samo 4x godishnje, nije strashno -_-

nenadmashan poduhvat bi bio kvantna mehanika i novak djokovic, mislim, kad smo vec na liniji. nash kakvo frajerstvo moze da se razvije :lolol:

Edited by gospa buba
Posted (edited)

A dečko samo udara lopticu ne plaća porez, ne plaća radnike, divlje gradi i šaban je

I zato smeta građanštini koja ima fetiš na "zli" krupni kapital i prezir prema svakoj vrsti narodne zabave. Naravno da svi znaju da ne plaća porez, nisi otkrio ameriku (šta mi uopšte imamo od tog poreza, i da ga plaća?) Radnike bolje pusti i kritikuj ga što je šaban da stvari budu jasnije. 

Edited by FERNOUX H
Posted

(šta mi uopšte imamo od tog poreza, i da ga plaća?)

Posted

I zato smeta građanštini koja ima fetiš na "zli" krupni kapital i prezir prema svakoj vrsti narodne zabave. Naravno da svi znaju da ne plaća porez, nisi otkrio ameriku (šta mi uopšte imamo od tog poreza, i da ga plaća?) Radnike bolje pusti i kritikuj ga što je šaban da stvari budu jasnije. 

što da pusti? ako ne plaća radnike u restoranu, a milione zarađuje onda ove kolumnističke tlapnje nemaju puno smisla.

Posted (edited)

Zato sto ima ko da brine o radnicima, tu su Fero I drugari, licemerno je od jednog liberala pejsija da kao brine o pripadnicima radnicke klase

Edited by Lezilebovich
Posted

Sigurno da plaća porez, u zemlji prebivališta. Neki izgleda nikako da shvate da Srbija nema američke poreske zakone. :)

Posted

Tenis je narodna zabava isto koliko i polo, sungazing i shopping u Dubaiju.

Posted

Meni je ok sto ne placa porez pljackaskoj organizaciji zvanoj Republika Srbija. Ipak, ne bi bilo lose da umesto sto gleda da izmuze od RS pare na razna sponzorstva njegovih projekata, malo da ljudima kroz neke humanitarne projekte, skolarina i sl. Mozda se on i tatica mu brinu kako ce u starosti? :cry:

Posted

Igranje tenisa da, ali gledanje, nerviranja (i svađanje na forumu :) ) je svakako narodna zabava

Posted

(šta mi uopšte imamo od tog poreza, i da ga plaćam?)

s tom pričom sam i ja otišao u opštinu  :fantom:

Posted (edited)

Da li stvarno moram da objašnjavam da nisam mislio na tenis uopšte, već na Novaka Đokovića, status koji jedan takav sportista ima među radničkom klasom u zemlji periferije i reakcijama koje kod nje izaziva?

Edited by FERNOUX H
Posted

Da li stvarno moram da objašnjavam da nisam mislio na tenis uopšte, već na Novaka Đokovića, status koji jedan takav sportista ima među radničkom klasom u zemlji periferije i reakcijama koje kod nje izaziva?

disclaimer: ovo sto pisem nije analogija sa Djokovicem vec kritika ideoloske matrice.

To sto se radnicka klasa u Velikoj Britaniji lozi na pracenje glupavih tabloidskih prica o bebama Kejt Midlton i gradjanina Vilijama Mauntbaten-Vindzora ne znaci da ti taj lumpenski primitivizam treba da branis.

Nisi levicar ako automatski branis sve sto radi neka zamisljena "radnicka klasa" ili ako celu ideologiju izvodis iz kontriranja gradjanistima.

Vidim sad ti je smesno to sto gradjanisti kritikuju zli krupni kapital.

WTF? 

Posted

Zato sto ima ko da brine o radnicima, tu su Fero I drugari, licemerno je od jednog liberala pejsija da kao brine o pripadnicima radnicke klase

Još je gore to što uopšte uočava tu "radničku klasu"...

Posted (edited)

disclaimer: ovo sto pisem nije analogija sa Djokovicem vec kritika ideoloske matrice.

To sto se radnicka klasa u Velikoj Britaniji lozi na pracenje glupavih tabloidskih prica o bebama Kejt Midlton i gradjanina Vilijama Mauntbaten-Vindzora ne znaci da ti taj lumpenski primitivizam treba da branis.

Nisi levicar ako automatski branis sve sto radi neka zamisljena "radnicka klasa" ili ako celu ideologiju izvodis iz kontriranja gradjanistima.

Vidim sad ti je smesno to sto gradjanisti kritikuju zli krupni kapital.

WTF? 

Dobro, al ajd prvo što si napisao ono za tenis kada si znao na šta (Novaka Đokovića, Srbiju) mislim?

Posle toga... U pravu sam da se ovde radi o preziru prema onome što kod naroda izaziva Novak. Jer sa ovim primerom za VB (ne znam cemu sad disclaimer) jasno je da se sve to ovde posmatra kao nešto čime se prosto zavode mase, bez razlike i ikakvog razumevanja složenih ideoloških procesa koji su na delu. Naravno da Kejt Midlton i Nole ne mogu da se porede i da ovo nije samo pitanje "da li treba da se brani sve sto radi neka zamišljena radnicka klasa" (na stranu sto ja govorim upravo o stvarnoj a ne nekoj zamišljenoj radničkoj klasi). Razlozi zašto se srpska radnička klasa loži na Noleta, i pre svega razlozi iz kojih je to loženje neprihvatljivo za sitnograđansko stanovište, naravno, nemaju veze sa Kejt Midlton; tu si samo dao primer gde ljudi (u ovom slučaju ljudi uopšte) lože na nešto što je po tebi glupo, nedostojno itd. i kapiram ja da tako vidiš i loženje na Đokovića ali tako ništa novo nismo saznali: gade nam se reakcije naroda na Đokovića, sve su to gluposti za zavođenje masa, ljudi su prosto "primitivni" itd. - sve to je pisano već hiljadu puta ovde. Bolje pitanje je: zašto se radničkoj klasi brani da se raduje Novakovim uspesima i šta je tu za građane problematično, i da li neko "ko brani radnike" treba da sledi isti taj prezir prema ovim pojavama.

Što se tiče "zlog" krupnog kapitala. Za pravog socijalistu ne postoje "dobar" i "loš" kapital, samo krupni kapital, sitni kapital itd. Stanovište borbe protiv tajkuna je pre svega jedno liberalno stanovište - za levicu ne postoje tajkuni i "pošteni kapitalisti", postoji samo vladajuća klasa. Ovo je sve naravno ovde od sekundarne važnosti jer sva sporenja i hejt prema Đokoviću proizlaze iz reakcija na tu jednu narodnu percepciju Đokovića.

Edited by FERNOUX H