MayDay Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 (edited) Istoričari mili, ako mogu još jednom da pitam. Koje tačno knjige od Brandta i Žorža Dibija? Od Arona Gureviča pretpostavljavam da treba da čitam Medieval Popular Culture?Od Bloha sam našla Feudalno Društvo online, kao i Le Gofa. Thanks a lot! Edited July 19, 2013 by MayDay
kim_philby Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 nisam istoricar ali od dibija svakako vreme katedrala.
MancMellow Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Istoričari mili, ako mogu još jednom da pitam. Koje tačno knjige od Brandta Srednjovjekovno doba povijesnog razvitka
kim_philby Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 (edited) e ja bih preporucio i stevena runcimana. istoriju krstaskih pohoda. to se isto moze naci online. Edited July 19, 2013 by kim_philby
Аврам Гојић Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Super!A o čemu je The Three Orders?haha i ti si nasla dobar sken te knjige, isto kao i ja
francuski sobar Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 (edited) Zanimljivo mi kako i ovi dokumentarni Hitler čeneli tretiraju celu istoriju pa i srednji vek poprilično kroz današnju prizmu. Da ne spominjem unijatske kraljeve, templare, hospitalce i Aleksandra protivu Irana i talibana, sad je hit Karlo Veliki tvorac ideje ujedinjene evrope. Edited July 19, 2013 by francuski sobar
Takeshi Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 (edited) imao je i dimitrije mitrinovic 1914. ideju o ujedinjenoj evropi.a plus je bio pripadnik "mlade bosne". mozda ga je biljana ubacila u dramu? Edited July 19, 2013 by Takeshi
Dr Arslanagić Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 (edited) mayday, kada završiš sve to uzmii gustiraj polakoEDITako ne uspeš da nađeš Brandta, solidan pregled srednjovekovne istorije je iza Vizantiju naravnoiako je možda malo zastarelo, ipak treba ispoštovati navjećeg srpskog istoričara Edited July 19, 2013 by Arbeitmann
MayDay Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Pa to će doći na red tamo negde krajem 2014. Ali radujem se!Uh, divna, divna tema!
Miralem Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 sutra ce ti interesovanje preci na tehnike lakiranja noktiju i sve ovo ces da zaboravis. ako vec nisi.
MayDay Posted July 19, 2013 Author Posted July 19, 2013 Ne, ne, mene srednjevekovni čovek kopka već jako dugo.Arbajtmane, sad vidim nastavak. Našla sam Miroslava Brandta na hrvatskom na scribd. Jeeij!
Dr Arslanagić Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Arbajtmane, sad vidim nastavak. Našla sam Miroslava Brandta na hrvatskom na scribd. Jeeij!Brandt je bio jedan od najvećih manijaka međ jugoslovenskim naučenjacima. Pravi onaj Famous Historian. Srednjovjekovno doba povijesnog razvitka je otprilike na 1/3 skraćena skripta za njegov ispit na FFZU.Čestita moderacijo, možete ovo prebaciti na neki od odgovarajućih topika.
kim_philby Posted July 19, 2013 Posted July 19, 2013 Ne, ne, mene srednjevekovni čovek kopka već jako dugo.Arbajtmane, sad vidim nastavak. Našla sam Miroslava Brandta na hrvatskom na scribd. Jeeij!ja ponovo moram da preporucim srednjevekovno imaginarno zak le gofa. to su sabrani eseji koji su prvi put bili objavljeni pod nazivom za jedan drugi srednji vek.i znam da je neozbiljno (donekle) ali prvih dvanaest svezaka tornjeva boa-morija je divan vizuelni vodic kroz severnu evropu i bliski istok razvijenog srednjeg veka uz zaista vanredno dobru karakterizaciju likova.
Recommended Posts