Jump to content
IGNORED

Bastensko cvece i zacinsko bilje

Caligula

Recommended Posts

Posted

Postavih pitanje na pogresnoj temi:

Posted

Ne vide ti se fotke, al' posadi, ne gubiš ništa :)

Posted

Mdaaa

Sledeci put naprskaj koren. Propblem je sto se ti tanki dentriti osuse i onda cao zdravo

Jorgovani nisu neka nauka, uradi asap, mozda ima nade

Posted
10 hours ago, I*m with the pilots said:

Postavih pitanje na pogresnoj temi:

hostuješ negde slike gde ne dozvoljavaju third part forume, tako da ti se nigde ne vide

Posted

jorgovan nema lukovice nego koren.

ukoliko je u pitanju jorgovan (grmasta biljka koja cveta ljubičasto) stavi ga u kofu sa vodom ( u vodi treba da bude koren) i ostavi preko noći. sutra ga zasadi u baštu.

Posted
2 hours ago, renne said:

hostuješ negde slike gde ne dozvoljavaju third part forume, tako da ti se nigde ne vide

Stoje mi u Google Photos albumu, kao i 10 godina unazad. Pre godinu-dve-tri mi je ovde neko rekao da na link do slike dodam -no-tmp.jpg i da tako stavim u poruku i radilo je. Poslednjih n meseci mi se desilo da mi kazete da se ne vide slike..Gde da ih kacim onda, a da je najjednostavnije? Stavila sam ih za sad na moj server, valjda se vide?

(Sve bi za mene bilo lakse da postoje tagovi za fotke, kao nekad)

Spoiler

Ruzmarin1.jpg

Ruzmarin2.jpg

@beta kentauri Meni to sve lici na lukovice, vidis da pojma nemam :D Dakle izvadim iz saksije, ocistim to malo zemlje i stavim samo koren u vodu.

Posted (edited)

sad pošto vidim slike mogu da se :rolf:

jao jao jao zumbule

nije to jorgovan nego precvetali zumbuli. 

možeš da ih izvadiš iz saksije i na jesen posadiš u dvorištu. cvetaće sledećeg proleća.

možeš i da ih ostaviš u saksiji ali skloni ih u garažu ili negde gde je mračno i izvadio ih u novembru decembru i stavi u saksiji u stan uz redovno zalivanje će da cvetaju u februaru.

Edited by beta kentauri
Posted
10 minutes ago, beta kentauri said:

sad pošto vidim slike mogu da se :rolf:

jao jao jao zumbule

nije to jorgovan nego precvetali zumbuli. 

možeš da ih izvadiš iz saksije i na jesen posadiš u dvorištu. cvetaće sledećeg proleća.

možeš i da ih ostaviš u saksiji ali skloni ih u garažu ili negde gde je mračno i izvadio ih u novembru decembru i stavi u saksiji u stan uz redovno zalivanje će da cvetaju u februaru.

Bes mi zivot, od malena mesam jorgovan i zumbul. :blush::isuse: Nepogresivo uvek obrnem. Prosto sam antitalenat za te stvari, sustinski me ne zanima, najvise volim da kupim sveze cvece, da stoji dok je lepo ili lepo mirise, i aus.

Sa novim stanom imamo i bastu, koja je poluzarasla, pojma nemamo sta treba da vadimo a sta ne. Ima nekih cvetica tako random razbacnih po basti, ne znam da li je to lepoizgledajuci korov ili zbilja zasadjeno cvece (ali ko bi to sadio tako random?!) Svejedno to nece preziveti malog Ramba koji djipa po basti. Kad zavrsimo sa selidbom cemo zvati bastovana koji se brinuo o prosloj zgradi, da nas prosvetli. Treba da uzmemo i neku kosacicu za travu, samo sto sad nista ne radi pa moramo online. Uzas. A jos imamo i obavezu da se brinemo o nekom zbunju, koje je kao granica izmedju dva poseda.

Znaci ako ih ostavim tako u saksiji u podrumu, onda da ih u novembru vratim gore u kujnu i zalivam i cekam februar da zamirisu? :)

Posted
5 minutes ago, I*m with the pilots said:

Bes mi zivot, od malena mesam jorgovan i zumbul. :blush::isuse: Nepogresivo uvek obrnem. Prosto sam antitalenat za te stvari, sustinski me ne zanima, najvise volim da kupim sveze cvece, da stoji dok je lepo ili lepo mirise, i aus.

Sa novim stanom imamo i bastu, koja je poluzarasla, pojma nemamo sta treba da vadimo a sta ne. Ima nekih cvetica tako random razbacnih po basti, ne znam da li je to lepoizgledajuci korov ili zbilja zasadjeno cvece (ali ko bi to sadio tako random?!) Svejedno to nece preziveti malog Ramba koji djipa po basti. Kad zavrsimo sa selidbom cemo zvati bastovana koji se brinuo o prosloj zgradi, da nas prosvetli. Treba da uzmemo i neku kosacicu za travu, samo sto sad nista ne radi pa moramo online. Uzas. A jos imamo i obavezu da se brinemo o nekom zbunju, koje je kao granica izmedju dva poseda.

Znaci ako ih ostavim tako u saksiji u podrumu, onda da ih u novembru vratim gore u kujnu i zalivam i cekam februar da zamirisu? :)

da

lišće će da se osuši a lukovice, pošto ih nećeš zalivati a biće u mraku, idu u hibernaciju do novembra ili čak početka decembra kada treba da ih izneseš u stan i staviš kraj prozora i redovno zalivaš. tada će da izraste novo lišće i nadajmo se cvet.

Posted

Samo se pitam da li sam već zakasnila i uništila lukovice, jer je cele ove nedelje blještalo sunce u kujnu i na njih?

Posted

Ko to zna

Verovatno jesi

meni su jednom neke prezivele 5+ dana u ovlazenoj kesi na terasi