Jump to content
IGNORED

Mustafa Kemal'in askerleri

InvisibleLight

Recommended Posts

Posted

Ajd helikopteri ali gde da sakrijes brod i (jos bitnije) kako da ga upotrebis u formi neke brze akcije (jer zasto bi ga krao/sklanjao)?

Kao da na slonu kreces u lov na prepelice, popuno je nelogicno. Mislim da su to samo ciljano plasirane  glasine u opstem shumu informacija

nisu za dva dana pretresli celokupnu tursku vojsku. tek izlaze detalji o obimu planirane akcije.

verovatno brodovi nisu na mestu na kome bi trebalo da budu, vec su na nekom drugom vojnom. kada je propao puc, krenulo je snalazenje ucesnika.

Posted

Šta je sledeće, fali 10 turskih gradova...

Ahaha bas tako. Au koje je ovo baronisanje pa to je cudo.

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Posted

sada da neko kaze, u jednoj velikoj zemlji, clanici nato, sprema se mesecima tajna akcija obaranja vlasti u kojoj ucestvuje vojni vrh, stotine oficira i hiljade vojnika... i niko za to ne zna (zvanicno), tesko da bi bilo ko poverovao.

Posted

pa naravno da su znali, samo jedni nisu hteli da "strike" pre vremena, a drugi nisu znali verovatno još tačno kada nego su se nadali da će to da završe legalno (smenjivanja). I naravno da su znali i...pa u najmanju ruku delovi, tako, nekih stranih obaveštajnih službi. 

Posted

pa naravno da su znali, samo jedni nisu hteli da "strike" pre vremena, a drugi nisu znali verovatno još tačno kada nego su se nadali da će to da završe legalno (smenjivanja). I naravno da su znali i...pa u najmanju ruku delovi, tako, nekih stranih obaveštajnih službi. 

to je jasno, vise mislim na reakciju javnosti, obicnih ljudi na tako neverovatnu informaciju. tako i ovo sa brodovima deluje nemoguce, ali je manje cudno u odnosu na sve sto je isto tako delovalo prethodnih dana, a dogodilo se.

Posted (edited)

sada da neko kaze, u jednoj velikoj zemlji, clanici nato, sprema se mesecima tajna akcija obaranja vlasti u kojoj ucestvuje vojni vrh, stotine oficira i hiljade vojnika... i niko za to ne zna (zvanicno), tesko da bi bilo ko poverovao.

Navodno je tajna služba nešto nanjušila u 4 popodne i zahvaljujući tome su ključne političke mete uspele da umaknu a pučisti su morali sve da ubrzaju. To deluje smisleno jer u tim poslednjim satima pripreme u pobunjeničkim bazama je sigurno sve prštalo od neuobičajenih aktivnosti i to nije moglo da ostane neprimećeno. Ali to ujedno znači da sve dok nisu ušli u završnu fazu operacije tajna služba nije imala blagog pojma šta se dešava. Teorija da su vlasti odavno znale šta se sprema ali su hteli da skembaju pučiste tek na ulicama nema nikakvog smisla jer je nemoguće predvideti tok događaja kada ovi jednom izađu na ulice. Sigurno ne bi u sklopu neke takve igre izlagali glavnog šefa na puškomet najboljim vojnim specijalcima i podizali predsednički avion u vazduh dok svuda okolo vršlja pučistička avijacija. I ne bi RTE izgubio jednog od svojih bliskih prijatelja na mostu nego bi taj lik ostao kod kuće znajući da nema zime. I ne bi načelnik policijske uprave Istanbula otišao na most i zamalo popio metak koji je ubio njegovog telohranitelja. I još mnogo toga.

Ovo je zastrašujuće velika stvar koja zahteva mnogo odgovora.

Uzgred, nijedan relevantan izvor nije potvrdio ovu priču o brodovima a vojska je saopštila da su svi helikopteri na broju.

Edited by beowl
Posted

ja se samo pitam kome će on sad verovati u vojsci...

Posted

Ovo je zastrašujuće velika stvar koja zahteva mnogo odgovora.

ja i dalje ne verujem kakav je ovo pokusaj bio.

kako se planira preuzimanje vlasti silom u zemlji koja ima stabilnu vladu sa velikom podrskom a bez izazivanja haosa. ili je haos bio cilj, ali tada bi ta vojska prva stradala?!

opet broj ucesnika pokazuje da nije bio hir nekoliko oficira.

vrlo cudne stvari.

(vesti koje pristizu su samo deo naknadnog soka, pa ima svega)

Posted (edited)

ja se samo pitam kome će on sad verovati u vojsci...

Počni od toga da mu je lični vojni savetnik savatan u Antaliji sa lažnim ispravama.

Izgleda da je ministarstvo obrazovanja upravo suspendovalo/otpustilo 15k zaposlenih. Za sutra se najavljuje neka izuzetno važna odluka vlade (courtesy Aleksandar Vučić).

I kao dodatak još nekoliko stotina iz kabineta predsednika vlade i državne religijske uprave.

Tužioci obrađuju™ nekoliko stotina zaposlenih na državnoj televiziji tako da se bojim da se forumska ikona iz noći puča neće tako lako izvući...

Edited by beowl
Posted

ja i dalje ne verujem kakav je ovo pokusaj bio.

kako se planira preuzimanje vlasti silom u zemlji koja ima stabilnu vladu sa velikom podrskom a bez izazivanja haosa. ili je haos bio cilj, ali tada bi ta vojska prva stradala?!

opet broj ucesnika pokazuje da nije bio hir nekoliko oficira.

To se ja pitam od samog početka. Puč bilo kog intenziteta je vrhunski kretenizam u koji bi se samo ludaci upustili. A onda vidiš koliki je intenzitet i skontaš koliko ima tih ludaka koji su se svesno uključili... Mislim, većina tih likova verovatno ima porodice, decu koju će uz mnogo sreće sledeći put videti za nekih 10-15 godina i to na pola sata. Koliko treba da bude ubedljiv i inspirativan neki raspali matori tutumrak što sedi u nekoj pensilvanijskoj selendri da ih motiviše da ipak krenu... Ni rođenim Turcima ovde nije jasno šta se dogodilo, a kamoli meni.

Posted

Ni rođenim Turcima ovde nije jasno šta se dogodilo, a kamoli meni.

ja mislim da nikome od nas nije jasno kako to da:

1. neko ima volju da se baci pod tenk da ga zaustavi

2. neko ima zelju da velikim opasacem tuce coveka koji vezan lezi sedi ispred njega.

ja naprosto ne vidim da se ijedna od ove dve stvari moze dogoditi bilo gde u Evropi, pod bilo kojim okolnostima. 

Posted

Zajebavaš

Nije to ono što je nejasno, nego kako se pučem skida jedna, u tom momentu, prilično popularna vlada. Jedino masovnim ubistvima., ne vidim drugi način.

Posted

Odbor za visoko obrazovanje je pozvao dekane svih univerziteta u zemlji da podnesu ostavke.

Posted

aha, ok, ovo što on radi nije više ni državni odar, ovo je menjanje lica zemlje. idiot. stvarno nema čovek za koga ni najmanje da navija

• Create New...