darkonet Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 zbog cega je "film" Povratak otpisanih prikazan kao prva serija ili je bilo obrnuto jebemliga? Prema onome sto ja znam mnogi glumci su insistirali samo da se makar na kratko pojave u seriji jer je bila izuzetno popularna, ja cak imam i album, pa je eto tako i Bata odigrao epizdnu ulogu i to mu je jedna od retkih da je sa "one strane" :)
colonelo Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Nakon velikog uspjeha serije Otpisani, snimljen je i nastavak. Prva epizoda Povratka otpisanih je bila nešto kao pilot epizoda, i trajala je duplo duže, kao cjelovečernji film, pojačana sa dosta popularnih glumaca, pa je bila idealna da se prikazuje i kao bioskopski film, što je i učinjeno nešto prije emitovanja serije na TV. I kao zaseban film funkcioniše odlično, na nivou holivudskih komercijalnog filmova tog doba.Kroz seriju su prodefilovali skoro svi najpopularniji i najcjenjeniji srpski glumci tog doba. Može sa nabrojati maksimalno 10-ak tada većih faca kojih nema u seriji - Čkalja, Radmilović, Đuza, Petar Kralj, Marko Nikolić...
colonelo Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Što se tiče erotike u partizana ispada da dominiraju ekranizacije Mihajla Lalića (Lelejska gora i Hajka) i filmovi Lordana Zafranovića (Okupacija u 26 slika, Pad Italije, Večernja Zvona). Nisam vidio da je iko pomenuo pad Italije u kome imaju bar dvije hot scene - prva sa Franom Lasićem i Snežanom Savić, a druga sa Danijelom Olbrickim i Enom Begović.Takođe bih dodao i prvo svlačenje Bebe Lončar u domaćem filmu - Drugarčine.A sjetimo se da je i u Davičovoj Pesmi uzrok zapleta strast prema ženama. Postoje 2 ekranizacije ovog romana - jedan film (radoš Novaković) i jedn mini serija (Živojin Pavlović).A Sablazan i nije neki film. Vadi ga Tanja Bošković (znamo na koji način) i par scena sa četnicima.
Marathonman Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Jebali vas "Otpisani", ja se duboko razočaraK kako je Mahatma Mihailović omanuo nakon pogibije komite-hipstera. Promrsi jedno "Samo to ne", pa naredi pokret. Očekivao sam neke dubokoumne opservacije poput "Silovanje ludom radovanje" ili "Zarad pičke pogubismo glave"... Nego, aj u neke sitne pare da se ova Aćimovićeva sekretaljka hefta s nekim Švabom višeg ranga?
Singer Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Ja bih sad najradije da dodje sumar i da vas sve rastera!
Töölönlahti Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Pozivam da uložite minut svog vremena i preskočite na topik za dodelu premijernog Zlatnog tukana! Nalazi se na Medijima, a verujem da ćete svi prepoznati za koga tamo valja glas(ov)ati... Hint: pao je sa šljive (u RL) i maestralno eskivirao scenu u vozu (u RG).-_-
porucnik vasic Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 Онај што га зовемо Броз испао одличан, Бјелина улога живота. Луцифер.Иначе, стрељање у Мионици почетком маја је потпуна глупост. Немци испадоше потпуно карикирани.
kim_philby Posted December 31, 2013 Posted December 31, 2013 srecom ostali nisu.Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Filipenko Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 Povodom neopravdanih glasina, koje se između ostalog poturaju i od strane izvesnog Kesića u tzv. emisiji "24sata sa Zoranom Kesićem" da je Ravna Gora prvi put da se Laza Ristovski pojavljuje na ekranu bez brkova, moram uputiti oštar demanti. Upravo sam otkrio još jedan biser jugoslovenske kinematografije, gde takođe možete videti dotičnu personu, u vrlo zanimljivoj ulozi.
Filipenko Posted January 1, 2014 Author Posted January 1, 2014 Inače, jedna od prvih rečenica koje izgovara u gornjem "Četrdeset osma - zavera i izdaja", neposredno nakon što mu saradnik raportira da se tog dana nacionalizuje Mažestik je:"Napred naši oznaši, buržuj da se plaši"
namenski Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Znam da ce Singer da zakuka :P , ali 'ajde dok cekamo nove dozivljaje druzine prstena da se malo prisetimo, obnovimo takoreci, tipologiju da ne kazem stereotipe komkinematografije.Ovo zato sto mislim da je RB i tu omanuo: njegovi 'junaci' su ili za potrebe serije kostimirani dizelasi, DM, a bogami ni druzina mu ni uniforme ne isprljase, a kamoli gace okrvavise, jezik kojim govore je mesavina gradsko-prigradskog i nekog jezika za koji se opsteusvojeno smatra da njime govore seljaci po zemlji Srbiji, tamo gde raste zdrava hrana...Dakle, moj favorit #1, Pavle Bogatincevic (bolju fotografiju nisam uspeo da nadjem): covek koji je pod obavezno igrao beznadezno propale burzuje, neprijatelj po defaultu...
Filipenko Posted January 2, 2014 Author Posted January 2, 2014 Za druga Arbeitmanna, iz gore imenovane serije, interpretacija lika i dela 1 jedinog neponovljivog grobara...
colonelo Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Još jedan Laza bez brkova:kao drug Tito u filmu Igmanski marš (režija: Zdravko Šotra)
Recommended Posts