Jump to content
IGNORED

Ravna Gora - TV serija

Filipenko

Recommended Posts

Posted
:lolol:Ma, jel ti to ozbiljno?
Smanji doživljaj. Meni je logičnije što je otišao nego da je ostao, gadna situacija kako god okreneš što bi rekao louie.
  • Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

275

• Singer

160

• Filipenko

123

• Otto Katz

123

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
Draža ne zna....
Zakljucati topik, tako se kaze?
Posted

Sin Dragan je mogao ko onaj debeli ustasa u Četvororedu da ih sve pobije.

Posted

Sin Dragan je mogao ko onaj debeli ustasa u Četvororedu da ih sve pobije.

Posted
A bre čekaj, Dača Ikodinovićtm je, po svemu što je Draža do tad znao, bio uzorit vojnik. Draža ne zna da je on zaklao dobrog Bošnjaka, niti da je planirao da siluje malu. I šta onda, on kao komandant, nema nikakvu nameru da sprovede istragu zašto mu je ubijen vojnik koji je sa njim u šumi od prvog dana? Pravda za Daču!
Brate Syme, u potpunosti razumem tvoje primedbe. Ali RB ima neki prokleti talenat da tim svojim diletantizmom ubode pravu ravnogorsku žicu. Ovo naizgledno silovanje logike radnje i motivacija je jako blizu historijskom DM koji izigrava nominalnog zapovjednika bez realnog autoriteta niti mogućnosti sankcija. Ništa manje ovo, oh, samo to ne, i hajmo, pokret, je naravno autentični treš momenat.
Posted (edited)

Druga alternativa je, naravno, da Draža zapravo zna ko je i šta je Dačatm, pa zato sa takvom lakoćom i naređuje pokret, misleći se - good riddance. Ali kako to spojiti sa lajt motivom cele serije, da Draža ne zna?Krvav je revizionistički lebac...

Edited by Syme
Posted
Nego, zar Davorjanka ono nije bila Kapiciceva riba a ne Krcunova?
I meni je zasmetalo što se uprkos obećanjima Radoš ne drži istorijske istine, i što nema Jove tu da ga dočeka, kad već Davorjanku ubacuje. Da, ona je bila njegova riba, ali ovde nema Jove, koji je odmah na početku rata otišao na Cetinje da priprema ustanak (za šta će Njujorker dole reći da je izmišljotina da su radili do napada Nemačke na SSSR, jer je opštepoznato da se ustanci dižu bez priprema i odjednom, kako saopšte dnevne novine iz Moskve, kojima treba par nedelja da doputuju do Juge...). Sa druge strane, tu je Krcun, koji je na početku rata odmah otišao u Užice. Jebiga, trebalo bi Radoša i RTS tužiti zbog lažnog marketinga i predstavljanja serije kao istorijski verodostojne i tražiti odštetu. Ali dobro, oprostićemo im zbog vernog reprezentovanja kralja i njegovih papuča.
Malo Alo, aloa, malo naucne fantastike, malo kako mali rados vidi II svecki rat... (vraticu se istorijskoj citanci mmarkovic, majke mi, manje lazi tamo ima...)Radosu Acimovic&Co. izgleda sluze za komik rilif, bas kao i onaj her Flik od pre par nedelja. Otuzno.Naucna fantastika je da su svabe zarobljene vodile u nekakav ljig. Ako smo vec utvrdili prosle nedelje da Planinica nemce nije videla do decembra (a onda su zarobljeni MAJORI terani u VALJEVO), u bajicevoj sf prici, civili su oterani u ljiski zatvor. Cuj, ljig! Da bajic iole zna povest, kao sto je ne zna, znao bi da ljig u ono doba nije bilo nista osim varosice, a i taj je status stekla tek pred rat. belanovica je bila vaznije mesto u to vreme. Uzgred, oba naselja su se nalazila u srezu kacerskom, ali okrugu rudnickom, sa sedistem u gornjem milanovcu (milanovac se kacera ratosliljao posle rata zbog svetosavskog kongresa u selu ba, pa je kacer po prvi put u istoriji pripojen "cetnickom" valjevu), a mionica je pripadala okrugu valjevskom. Naravno, ako ljig nije bio sresko mesto (a nije), nije imao ni zatvor, pa onda nije moglo biti hapsenja i streljanja u ljigu. Cista fikcija. I u stvarnosti, vesanja i streljanja u valjevu nece poceti pre jeseni 41, tamo od oktobra... A da skojevci u maju, mesec i po dana pre napada nemacke na sssr planiraju akcije na svoju ruku, pa to je poput star trekovog probijanja worp 10 :lolol: Uzgred, nije li BG Univerzitet bio ZATVOREN, pa samim tim i biblioteka BU? Bese da je Nedic uludo kasnije pokusavao da otvori BU, ali mu to nije polazilo za rukom? Ili ja zivim u nekoj paralelnoj stvarnosti.
Miloslave, ti li si? Nemoj tako o Ljigu, meni je drago da ga je Radoš ubacio u seriju, jer je to prvo mesto gde su četnici počeli saradnju sa Nemcima (istina, lokalnog karaktera, i dosta nakon razdoblja u kome je Radoš trenutno (u seriji je maj, a ta kolaboracija kreće od novembra) tako što je veliki četnički heroj Kalabić združeno sa Nemcima napao partizane u Ljigu. Naravno, čim su se Nemci narednog dana povukli, partizani su isterali Kalabića i druge izdajnike iz Ljiga.
Ovo nije slučajno. Rdoš je potpuno nesposoban da zamisli bilo šta što prevazilazi njegovo neposredno iskustvo (život srpskog seljaka). I kad god treba da oslika bilo šta drugo, on poseže za prvim stereotipom koji mu pada na pamet, pa bio on iz komedije, tragedije ili sapunske opere. Otud i ovaj neverovatan žanrovski miks.
Najtačniji opis ovog skandaloznog kvaziistorijskog falsifikata u režiji javno-privatnog partnerstva, firme Bajić.
Posted

Inače, Miloslav potpuno ispravno zaključuje da je ova serija zapravo propaganda u funkciji sređivanja imidža Nedića i Ljotića pre nego svega ostalog. Jebiga, četnici, malo ste se prevarili da će vašeg đenerala najbolje prikazati :cry:

Posted
Dobro vece svima.Po prvi put u zivotu morao sam da se registrujem i da napisem nesto na forumu,da izbacim iz sebe sve frustracije koje su mi se skupile zadnjih nekoliko nedelja,gledajuci ovu strahotu od serije.Ovo je zaista dno dna.Ova serija je zaista uvreda za inteliigenciju normalno obrazovanog coveka.Iz nedelje u nedelju pokusavam da ubedim sebe da ipak treba da pogledam ove strasne episode,i svaki put zavrsim iznerviran ovde na forumu,citajuci vase komentare(sa kojima se naravno slazem). O Radosu Bajicu ne mogu ni da komentarisem.O coveku koji uspe da nazove seriju SELO GORI A BABA SE CESLJA !!! ne treba suvisno trositi reci.Sina DRAGAAANA kad vidim, do srede imam proliv.Dijalozi su kriminalni.Scene sa Drazom(nisam ni cetnik ni komunista) su uvreda za inteligenciju.U prvim epizodama sam mogao da dozivim nervni slom,gledajuci naseg mladog kralja i njegovog slugu,kao i dijaloge Lazara Ristovskog i kompanije.Sad sam se vec navikao,cim mi skoci pritisak,prebacim program.Ipak stvar koja me najvise izludjuje,to je dinamika serije.Pa to je za samoubistvo.Kolektivno!Sve sto sam napisao vecina vas je vec odavno napisala,ali jednostavno sam morao da napisem nesto i ja,a ne samo da citam vase komentare.Zavrsi se i ova epizoda.ZIVELI!
Priznaj da si nedicevac!
Ova Aćimovićeva Helga? Svaku scenu automatski pretvara u Alo Alo bez greške.Oh, samo to ne.Pomoz bog, junače! Bićeš mi posilni.Ali naravno, i ne samo mekote, nego i škripi li.
Pazi samo da te posilni ne potprasi u nekom potoku :s_c:
Karaće ga Milosav ružno
Ko tebe pogledom, ti njega politikom...
Šta je trebao da uradi?
Da pobije (i ostala) govna, gotova stvar :lolol:
Posted
Krvav je revizionistički lebac...
Jebi ga, ko im je kriv, trebali su lepo da se drze proverenih vrednosti i svima lepo.
Posted
Inače, Miloslav potpuno ispravno zaključuje da je ova serija zapravo propaganda u funkciji sređivanja imidža Nedića i Ljotića pre nego svega ostalog. Jebiga, četnici, malo ste se prevarili da će vašeg đenerala najbolje prikazati :cry:
Apsolutno. Na dražinovce povika, dok nedićevci meso jedu.Dominantni oblik revizionizma u Srbiji u poslednjih par godina je zapravo nedićevski. Videti pod Konstantinovo raskršće.
Posted
Videti pod Konstantinovo raskršće.
nisam video, molim pojašnjenje
Posted

znam čitao, ali nisam primetio. verovatno nemam istančani njuh za nedićevce