February 19, 20214 yr Milošice, kvotovao sam Moćine i Meazzine postove kao odgovor na tvoje pitanje. Kad bi Dekard bio replikant, poenta i čarolija filma bi nestale.U stvari, kad bismo imali definitivan odgovor da li je replikant ili ne, magija bi nestala. A ovako se i dalje raspravljamo 40 godina kasnije.
February 19, 20214 yr Ne znam da li to uopšte i Ridli zna Čovek je napravio magičan film koji te uvuče atmosferom i drži zakucanog 2 sata. Kada sam ga prvi put gledao nisam ni razmišljao da li je replikant.
February 19, 20214 yr 2 hours ago, Meazza said: To pokazuje ceo film. Replikanti su puni zivota, vole jedan drugog, imaju emocije, cak su sposobni i da izadju iz svoje uloge i da prevazidju sebe, a ljudi su susta suprotnost. Tears in Rain podvlaci celu poentu. Pa da,msm da je Rutger dosta povukao od Kirk Daglasa is Spartaka.Uspon robova,njihovo bratstvo i sl.
February 19, 20214 yr nemam ja problem sa jebenim jednorogom, on je tu samo da pokaze da se i ljudima mogu usadjivati secanja po potrebi
February 19, 20214 yr 12 minutes ago, ToniAdams said: nemam ja problem sa jebenim jednorogom, on je tu samo da pokaze da se i ljudima mogu usadjivati secanja po potrebi ...što nas dovodi do sledećeg sjajnog filma (po mom skromnom mišljenju) - Dark city