copkillah Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Milošice, kvotovao sam Moćine i Meazzine postove kao odgovor na tvoje pitanje. Kad bi Dekard bio replikant, poenta i čarolija filma bi nestale.U stvari, kad bismo imali definitivan odgovor da li je replikant ili ne, magija bi nestala. A ovako se i dalje raspravljamo 40 godina kasnije. 2
Milošica Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Ne znam da li to uopšte i Ridli zna Čovek je napravio magičan film koji te uvuče atmosferom i drži zakucanog 2 sata. Kada sam ga prvi put gledao nisam ni razmišljao da li je replikant.
Meazza Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Kao umetnicko delo film svakako gubi s tom idejom da jeste replikant. 3
askeladden Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 2 hours ago, Meazza said: To pokazuje ceo film. Replikanti su puni zivota, vole jedan drugog, imaju emocije, cak su sposobni i da izadju iz svoje uloge i da prevazidju sebe, a ljudi su susta suprotnost. Tears in Rain podvlaci celu poentu. Pa da,msm da je Rutger dosta povukao od Kirk Daglasa is Spartaka.Uspon robova,njihovo bratstvo i sl.
ToniAdams Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 nemam ja problem sa jebenim jednorogom, on je tu samo da pokaze da se i ljudima mogu usadjivati secanja po potrebi
Joe D Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 svi ljudi su replikanti, i svi replikanti su ljudi
Filozof manijak Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 12 minutes ago, ToniAdams said: nemam ja problem sa jebenim jednorogom, on je tu samo da pokaze da se i ljudima mogu usadjivati secanja po potrebi ...što nas dovodi do sledećeg sjajnog filma (po mom skromnom mišljenju) - Dark city 1
Pečorin Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Šta su zapravo replikanti? Nisu roboti, kiborzi. Bioinženjering?
ToniAdams Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 pa da, imaju organe, metabolizam i personu, samo su fabricki stancovani
Filozof manijak Posted February 19, 2021 Posted February 19, 2021 Uzgojeni ljudi iz epruvete sa genetski usađenim rokom trajanja
Recommended Posts