Jump to content
IGNORED

Blade Runner (1982)

Moća

Recommended Posts

Posted (edited)

meni je Brazil shokantan 

prokletstvo nove strane  <_<

Edited by ivy
Posted

ja nikada nisam vario tu terijevu estetiku, pogotovo kad god nije bio vezan za sadašnjicu pa je mogao da mašta, al to je što sam konzerva.

• 5 years later...
Posted (edited)

;)

C920B3E3-B544-4B01-96B4-63BEF69C2757.jpeg

5FF43A22-17E3-4C1E-B888-10835D45A878.jpeg

Edited by mustang
  • 1 year later...
Posted

Koliko muke da se dokaze da je Dekard replikant, a vrlo je jednostavno da nije :fantom:

Posted

i uopšte mi nije jasno čemu ta potreba da se dokaže da je on replicunt, kad se time gubi najveća čarolija tog filma (samo zarad neverovaaaatnog twista)

• +1 4
  • Wub 1
Posted

@Filozof manijak

Hoćeš reći da je glavna čarolija filma ta misterija da li je replikant ili sama atmosfera u filmu nevezana za temu da li je replikant?

Posted

Ja mislim da nije replikant jer sam govor Rutgera Hauera na kraju pokazuje da su ljudi toliko otisli u aut da cak i replikanti imaju vise duse od njih.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

• +1 3
Posted

Ne pokazuje to govor Tears in Rain, već čin spasavanja sopstvenog istrebljivača od sigurne smrti

• +1 2
Posted

To je fiks ideja Ridli Skota, msm, sam taj jednorog u Dekartovoj viziji uzet je naknadno od preostalog materijala iz  filma Legend.

Posted

A i nema logike da replikant istrebljivac replikanata bude fizicki inferioran u odnosu na njih

• +1 1
Posted
9 minutes ago, Glass Joe said:

A i nema logike da replikant istrebljivac replikanata bude fizicki inferioran u odnosu na njih

Generalno glupa ideja, onda on ispada tu neke zastareli model :lolol:

Mada ruku na srce, ovako sa distance, Ruther Hauer prica mi je neuporedivo bolje od Fordove.

• +1 1
Posted
Ne pokazuje to govor Tears in Rain, već čin spasavanja sopstvenog istrebljivača od sigurne smrti
Nisam se lepo odrazio™ mislio sam na celu scenu spasavanje+govor.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Posted (edited)
6 hours ago, Glass Joe said:

To pokazuje ceo film. Replikanti su puni zivota, vole jedan drugog, imaju emocije, cak su sposobni i da izadju iz svoje uloge i da prevazidju sebe, a ljudi su susta suprotnost. Tears in Rain podvlaci celu poentu.

Edited by Meazza
  • +1 4
Posted
8 hours ago, Milošica said:

@Filozof manijak

Hoćeš reći da je glavna čarolija filma ta misterija da li je replikant ili sama atmosfera u filmu nevezana za temu da li je replikant?

8 hours ago, Moća said:

...jer sam govor Rutgera Hauera na kraju pokazuje da su ljudi toliko otisli u aut da cak i replikanti imaju vise duse od njih.

1 hour ago, Meazza said:

To pokazuje ceo film. Replikanti su puni zivota, vole jedan drugog, imaju emocije, cak su sposobni i da izadju iz svoje uloge i da prevazidju sebe, a ljudi su susta suprotnost. Tears in Rain podvlaci celu poentu.

Milošice, kvotovao sam Moćine i Meazzine postove kao odgovor na tvoje pitanje.

Kad bi Dekard bio replikant, poenta i čarolija filma bi nestale.

• +1 1