July 17, 201410 yr Ma kakvi, ja se oduševio kako su ukusnije od krastavca koji jeste prilično neutralan, toliko da, kada je tako u listićima, nema gotovo ikakav ukus. Tikvice su drugačije, i po teksturi i po ukusu, prilično sam se iznenadio, pozitivno naravno.
July 17, 201410 yr Pa meni krastavac makar ima tu neku prijatnu svežinu, tikvice su mi samo onako, ma nikakve. A svi padaju u karasevdah nad njima, definitivno mi fali neka kvržica za detekciju arome tikvice.
July 17, 201410 yr Ma samo ih zamaži pestom i bob da te vidi Inače danas kuvao neke torteline delezove, onako, pristojne, a za sos je na kraju bilo praziluk, paradajz i belo vino. Jako dobro primljeno.
July 17, 201410 yr tikvice su idealan nosilac drugih ukusa. npr. mulje i bluk, pa na gril. a ne mozes ipak kusati kasikom mulje i grickati uz to bluk. ili mozda i mozes? :D
July 18, 201410 yr ja volim stapice od tikvice i mrkve da umacem u humus. ili u umak od budjavog sira
August 14, 201410 yr Author Aha. 10 kvasaca, džak brašna... ^_^ Imal tu neke matematike ili da radim po osećaju i onda odem u piceriju?
August 14, 201410 yr Aha. 10 kvasaca, džak brašna... ^_^ Imal tu neke matematike ili da radim po osećaju i onda odem u piceriju? Na pola kile brašna ide jedna kockica kvasca, koji rastopiš u 1 dl mleka i staviš 2 ravne kašičice šečera.
August 14, 201410 yr Na pola kile brašna ide jedna kockica kvasca, koji rastopiš u 1 dl mleka i staviš 2 ravne kašičice šečera. :o moja mera je kockica kvasca na kilo brašna ed. a nekad i manje generalno, te kocke su 40-50 g a i 30 g kvasca je dovoljno za kilo brašna Edited August 14, 201410 yr by dùda