wall Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 Vako. Biftek direkt iz prodavnice. Samo so i biber. Puno. Na tiganj koji je molio da ga ubijem koliko je vruć. 4 min jedna strana 3 druga. Ubili se. Jako. E da, grilovao onu prevaru od hrane što se zove tikvica, šargarepu i cluk.
ivy Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 vidi,vidi...jos na kraju on nas uci kako se kuva....neka,neka :p inace lako ti je da se duvas sa pristin namirnicom ali dobro bitno da si skuvao i neko povrce
Vapad Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Je l može i rozbratna tako, bez ulja? Da li je tigan bio teflonski, gledao sam nešto kako je bolja korica na "običnim" tiganjima. Ja danas rozbratnu, minut i po na svakoj strani pa u rernu na 25 minuta na 180c, pa u foliju na 15 min. Ispalo iznenađujuće dobro.
wall Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 Ovaj bio onaj keramički koji sam sjebao već odavno, pa samo taj i zadužujem.
Vapad Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Ako je onaj savijajući iz maksija nisi ga sjebao ti nego proizvođač Ima oko govedine tri četiri teorije koje sam pohvatao, generalno neki suše u frižideru tri dana, neki pak stavljaju u ulje, limun, senf i šta sve ne na dan, dva, a na drugoj strani ima isto tako različitih preporuka, đejmi ide na 240c i odmah spušta na 200, ali peče cca 15 min po libri, a ima jedan majstor koji ide na tiganj pa u rernu na 200, i kaže deliš gramažu sa 15, rezultat je br. minuta za pečenje na 200c ali zahteva da se odmah po vađenju umota u foliju, kaže to podigne temperaturu i pokrene sokove, ja sam po tom radio i za po sata, što je tačan vremenski period za 450g, na 180c sam dobio nešto iznad medium, što mi u principu i odgovara, a ima sličnih teorija ali na nižim temperaturama, tipa 120-140c.
wall Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 Do danas sam držao u mulju 1 dan (u frižideru, naravno) ali mi se ovako čini ukusnije. Ono, primarno, krvavo i zverski. :)
Frank Pembleton Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Ako je onaj savijajući iz maksija nisi ga sjebao ti nego proizvođač Ima oko govedine tri četiri teorije koje sam pohvatao, generalno neki suše u frižideru tri dana, neki pak stavljaju u ulje, limun, senf i šta sve ne na dan, dva, a na drugoj strani ima isto tako različitih preporuka, đejmi ide na 240c i odmah spušta na 200, ali peče cca 15 min po libri, a ima jedan majstor koji ide na tiganj pa u rernu na 200, i kaže deliš gramažu sa 15, rezultat je br. minuta za pečenje na 200c ali zahteva da se odmah po vađenju umota u foliju, kaže to podigne temperaturu i pokrene sokove, ja sam po tom radio i za po sata, što je tačan vremenski period za 450g, na 180c sam dobio nešto iznad medium, što mi u principu i odgovara, a ima sličnih teorija ali na nižim temperaturama, tipa 120-140c. Kad ga izvadis iz rerne umotas ga u alufoliju i ostavis?
Kubrick Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Učio sam od najboljih. ;) hteo bih i ja neuk da naucim od najboljih...npr pilav kako se sprema :) moze uputstvo?
Vapad Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Kad ga izvadis iz rerne umotas ga u alufoliju i ostavis? Da, 15-20 min, sat vremena vele idealno, ali mi se zgotovilo povrće ranije pa sam hteo da probam. Drugo polovinu sam ostavio u foliji, evo u osam imam večeru pa ću videti da li je bolje od ručka :D
Čutura Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 hteo bih i ja neuk da naucim od najboljih...npr pilav kako se sprema :) moze uputstvo? http://www.coolinarika.com/tag/pilav
wall Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 hteo bih i ja neuk da naucim od najboljih...npr pilav kako se sprema :) moze uputstvo?Jao baš to nismo radili.Prepiši sa interneta. ^_^
Čutura Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 ne zezajte coveka, dao sam mu link zato sto ima milion nacina da se napravi pilav pa nek pogleda recepte pa sam odluci sta bi mu se najvise svidelo.
wall Posted July 5, 2014 Author Posted July 5, 2014 Ko zeza? Došao i provocira. Pilav?! Što nije pitao za biftek, pitu... Neeeeee, pilav baš. Provokator.
Recommended Posts