kenta Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 Jel jedete I lišće cvekle? Vidim da je na pjaci prodaju sa lišćem, al kontam možda samo da pokažu da je sveža I mlada... Jedete ladnu ko salatu il toplu ko varivo?
Аврам Гојић Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 jedemo bre zajedno sa pečenom cveklom, sve sipaš zajedno u tanjir. odličan ukus ima
boshoku Posted June 9, 2014 Posted June 9, 2014 tipa taj neki rad - turiš začine, umotaš cveklu u alu foliju; rkneš u rernu; ispadne neprejebiva to me đejmi naučio, ne sramim se priznati
wall Posted June 14, 2014 Author Posted June 14, 2014 Hilfe! Hilfe! Jutros nalupao i marinirao sv. vrat i šnicle. Sad treba da ih pržim. Koja temp. koliko dugo? Kako? Da je roštilj, znao bih. ^_^
ivy Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 dakle sutra je izazov taj famozni pasulj drugi put u zivotu,spremam se psiho fizicki,visinske pripreme takoreci...nego imam dve vrste pasulja pa sam mislila jedan da stavim sa povrcem,redovno a drugi da kuvam odvojeno koliko treba pa spojm vec nekad,sta mislite? znaci plan je sledeci..ispravite me ako gresim -potopim nocas,sutra stavim,kuvam otprilike satipo,vodu prospem,u serpu sam mislila da istopim slaninicu pa na to cluk na kockice da se dinstne pa korenasto povrce pa pasulj,lovorov list,biber u zrnu,so nalijem vode da ogrezne i ostavim da se krcka..od mesa nemam nista konkretno imam slaninicu i neke restlove sunkice,to ce biti dosta..planiram gusci pasulj ne corbast..i posle oko satipo give or take proverim,doceram,iseckam cen-dva bluka,mozda ih prznem malo da puste aromu jace..e da i 2 krompira da se kuvaju pa cu ih izvaditi i zgnjeciti na kraju..otprilike..hm?
gospa buba Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 Hilfe! Hilfe! Jutros nalupao i marinirao sv. vrat i šnicle. Sad treba da ih pržim. Koja temp. koliko dugo? Kako? Da je roštilj, znao bih. ^_^ tebe su brate danas ladno iskulirali :o shta je bilo smesom do kraja?
Аврам Гојић Posted June 19, 2014 Posted June 19, 2014 dakle sutra je izazov taj famozni pasulj drugi put u zivotu,spremam se psiho fizicki,visinske pripreme takoreci...nego imam dve vrste pasulja pa sam mislila jedan da stavim sa povrcem,redovno a drugi da kuvam odvojeno koliko treba pa spojm vec nekad,sta mislite? znaci plan je sledeci..ispravite me ako gresim -potopim nocas,sutra stavim,kuvam otprilike satipo,vodu prospem,u serpu sam mislila da istopim slaninicu pa na to cluk na kockice da se dinstne pa korenasto povrce pa pasulj,lovorov list,biber u zrnu,so nalijem vode da ogrezne i ostavim da se krcka..od mesa nemam nista konkretno imam slaninicu i neke restlove sunkice,to ce biti dosta..planiram gusci pasulj ne corbast..i posle oko satipo give or take proverim,doceram,iseckam cen-dva bluka,mozda ih prznem malo da puste aromu jace..e da i 2 krompira da se kuvaju pa cu ih izvaditi i zgnjeciti na kraju..otprilike..hm? Imam samo jednu zamerku, prvo kuvanje do bacanja vode ne treba satipo nego samo dok ne baci kljuc.
wall Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 tebe su brate danas ladno iskulirali :o shta je bilo smesom do kraja? Danas?! Juče?!Jako sam nezadovoljan reakcijom. Muka mi je od ovog foruma.
ivy Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 Imam samo jednu zamerku, prvo kuvanje do bacanja vode ne treba satipo nego samo dok ne baci kljuc. aham ok.. hvala
ivy Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 e super ispalo..i bi mu dovoljno malo jače od 1 sat da se skuva,tako da bi se po mom planu potpuno dezintegrisao ...nisam se do sada nešto bavila pasuljem kao namirnicom jer ga ne jedem i ovaj put sam se pridržavala tog nekog ,,tradicionalnog,, jela od pasulja ali sledeći put ga kuvam po svom :D
Аврам Гојић Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 ima fora sa pasuljem, što je kraće stajao u džaku, to se brže skuva. naletećeš na veteranski pasulj kome treba 3 sata.
wall Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 Kupovao začine, pa se našlo mesta i za kajenski biber. Upotreba? Isto kao i svaki biber ili ima nešto posebno čime bih mogao dodatno iskazati svoj dar?
ToniAdams Posted June 20, 2014 Posted June 20, 2014 a pa onda nista verujem da je dobar u pripremi kejdzunskog bifteka, umesto obicnog bibera.
Recommended Posts