Jump to content
IGNORED

Kuvajmo sa Wallom

wall

Recommended Posts

Posted

a zar to nije dugo toliko za mladu cveklu?

misim ja toliko pecem stare i velike..

mislim da je dugo za 200 stepeni, ali ne za 175...

no, meni treba i vremena da zagrejem gvozdje pa mozda moje satnice nisu ispravne.

nek otvori posle 35 minuta i vidi sta se unutra desava :)

ima i jos nesto: mlada cela cvekla, ili secena napola, gabaritnija je od stare isecene na tanke plocice pa su mozda vremena zato slicna.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• wall

381

• renne

113

• aram

105

• Аврам Гојић

93

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

da,u pravu si ja sve pecem na 200 :D

a stare pecem cele,u komadu  ne secem..a i zavisi od rerne,svaka je drugacija..mojoj ne dihtuju bas dobro vrata pa nisam bas energetski efikasna..

misim nece njima nista faliti ni da se bas,bas dobro ispeku naprotiv lepo ce se karamelizovati balzamiko sa njenim sokom koji eventualno iscuri i bas omeksati i biti slatke..ali meni licno zao da ih spaljujem pa vadim kad tek omeksa :p

Posted

shhhhh zbunjujemo Walla, a znas kakav je kad se zbuni i naljuti...

Posted

Samo vas gledam. <_<

Za biftek tri slova, za jebenenu cveklu dve strane.

Posted

ajde kada ste već u kancelariji da ponovim pitanje, konske šnicle, kako, na šta obratiti pažnju?

Ja sam ove u friz pa će idući vikend na roštilj najverovatnije, ali za ubuduće.

pliiiiz :cry:

Posted

Nemam iskustvo sa njima :(

Posted

Samo vas gledam. <_<

Za biftek tri slova, za jebenenu cveklu dve strane.

Eeee znas kako kazu:

Perfektne stvari sjebes sitnicom i nisu vise perfektne.

Ove sto su srednjeg kvaliteta mozes sjebati na mnogo nacina.

Nemam pojma sta sam teo sa ovim da kazem....

nanananana....

Posted

@Vapad

Ja pravio par puta, jebeno se lako stvrdnu. Jesu odresci od bifteka ili obicne snicle?

Ako je biftek, proprzi kratko na jakoj vatri, da ostane krvav, pa premazi puterom i umotaj u foliju da odstoji deset minuta. Posoli tak kad odmotaš, nikako ranije.

Ako su obične šnicle, ja bih se radije odlučio za lovačke. Ako treba recept, pitaj. :)

Posted

Konjetivnu definitivno treba na nizoj temperaturi duze dinstati, ukoliko bi se bacila na tiganj, ne bi mogla da se presece nozem. Konjsko meso je dosta zilavo, treba mu vremena. Mislim da je najbolja varijanta neke lovacke snicle.

Inace hvala jos jednom na brzim odgovorima, u rerni je cvekla, javicu kako je ispala!

Posted

ajde kada ste već u kancelariji da ponovim pitanje, konske šnicle, kako, na šta obratiti pažnju?

Ja sam ove u friz pa će idući vikend na roštilj najverovatnije, ali za ubuduće.

pliiiiz :cry:

ja sam jadnom probao da spremim konjski ramstek, drzao u ulju i zacinima tri-cetri dana i opet je ispao k gumeni opanak, od tada vise nisam pokusavao. mozda da probas da buda bas zivuljave, ja sam peko half-done i bilo je bas bezveze.

Posted

Hvala svima!

Šnicle su.

Ne smem da koristim previše ulja u pripremi, kašičica maslinovog at best, razmišljao sam o kuvanju, kao govedina, ali mi šnicle nisu pogodne za to, lovačke zvuče odlično ali kontam da to treba "obogatiti" široke ruke, da pliva u saftu. A ne znam koliko to sme, pitaću (u pitanju je neka morate malo konjskog da ubacite svake nedelje priča, keva, doktori, ne pitajte zašto baš tako). Pa nekako stigoh do tog roštilja, jeo sam davno šnicle konjske sa roštilja i nisu bile različite po kakvoći od goveđih, nije meko kao duša ali nije ni nešto posebno tvrdo bilo. Zato sam se sada odlučio za tu varijantu. Ali ne može uvek. Da probam to u kesu sa povrćem i nešto crnog vina?

Posted

Eeee znas kako kazu:Perfektne stvari sjebes sitnicom i nisu vise perfektne.Ove sto su srednjeg kvaliteta mozes sjebati na mnogo nacina.Nemam pojma sta sam teo sa ovim da kazem....nanananana....

Ja te skroz razumem. nanananana... nanananana...

Posted

kupio biftek, saću pravim tartar/tatar - prva liga za nas, umetnike bez dara

Posted

Cvekla ispala odlicno. Sat vremena skoro, sa lišćem sam sve osolio i namuljio i strpao u aluminijumsku kesu.

Evo klip ako nekog zanima kako se pravi kesa:

Inače ovakav način spremanja praktikujem i za mlade šargarepe samo što stavim puter umesto ulja i malo jos kumina.

https://www.youtube.com/watch?v=d3yDbf2PLAQ

Posted

Kesa je 1 zlo !

Послато тетејцем