wall Posted May 1, 2014 Author Posted May 1, 2014 E nek jedu dupe ovi sa "srednje pečen". Može krvav i može bolje pečen. Nikad neću naučiti. :(
mire Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 ma zabole te, sve to foliranti glume ludilo, kao, nesto jako bitno ono, nepce, jezik i trtmrt
wall Posted May 1, 2014 Author Posted May 1, 2014 Meni zbog mene. :( Hoću da naučim. Znam šta sam sjebao, tanje sam sekao meso.
mire Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 (edited) moje, a? setih se neke zajebancije odavno, jedan moj radnik bio zahvalan sto sam mu poklonio auto, jugic, ali je vozio pa rece da ce da u`rani prase, da pocasti ekipu oko letnjeg raspusta i tako, bas na dan kad sam ocekivao bebu dvojku, zove me moj poslovodja da brzo dodjem na gradiliste a tamo, "hranitelj' samo sto ne zaplace, ostali ga razbijaju od zajebancije rekao da je, pored jos podosta komada, bas ono "namenjeno" crklo bolje da je g... pojeo, ovi ostali ga rascepili od zezanja, sa poentom da je prase, cim se okotilo, verovatno zigosao imenom firme rezime: jajara zabaljska okrenula dva komada pored tise, okajao grehe Edited May 1, 2014 by rođeni
gospa buba Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 (edited) moje, a? setih se neke zajebancije odavno, jedan moj radnik bio zahvalan sto sam mu poklonio auto, jugic, ali je vozio pa rece da ce da u`rani prase, da pocasti ekipu oko letnjeg raspusta i tako, bas na dan kad sam ocekivao bebu dvojku, zove me moj poslovodja da brzo dodjem na gradiliste a tamo, "hranitelj' samo sto ne zaplace, ostali ga razbijaju od zajebancije rekao da je, pored jos podosta komada, bas ono "namenjeno" crklo bolje da je g... pojeo, ovi ostali ga rascepili od zezanja, sa poentom da je prase, cim se okotilo, verovatno zigosao imenom firme rezime: jajara zabaljska okrenula dva komada pored tise, okajao grehe rodjeni, to je klasika. jednom je chale umolio neku svoju sestru da mu uhrani neke pilice. odneo pilice, odneo hranu za pilice, pola od svega da je za nju, nek nije za dz, a ona samo da distribuira. na kraju sezone, naravno, izvini brate, tvoji su pocrkali, ne znam sta im je bilo Edited May 1, 2014 by gospa buba
Vapad Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 (edited) Računam da su ovde kuvari novajlije i/ili lagani recepti :) Dakle pasulj koji sam pominjao nedavno...je uspeo! Moj prvi pasulj, znam, zvuči neverovatno, ali sva moja umeća su bila na tiganjima. Problemu sam pristupio ozbiljno, pronašao par recepata koji su mi se svideli i koji su odgovarali načinu pripreme koji sam zamislio, pomoću starog slow cookera koji je do sada korišćen možda jednom, kombinovao sam recepte, potrudio se i rezultat nije izostao. 300g šarenog pasulja dve povelike dimljene kobasice (250g) tri šargarepe srednje veličine jedan osrednji paškanat četiri mala mlada bela krompira jedan luk crni konzerva paradajza u kockicama (ja imao cele pa ih seckao, taman iz njih još malo soka isteklo) šolja supe od juče :) (250ml) malo svežeg peršuna kašičica "morske" soli kašičica lomljenog bibera kašičica belog bibera kašičica kajenskog začina (računam da je ovo malo ljuta aleva paprika) kašičica lovora u prahu i tri lista lovora malo čili sosa dan ranije potopio pasulj, as in 24 časa ranije u dubljem tiganju ispržio malo kobasice, tek tek, dodao sitno seckan luk i pržio zajedno još malo, taman kada je luk počeo da cakli izvadio kobasicu na dasku a u tiganj usuo seckan paradajz, sos od tog paradajza, šolju supice i dodao seckan peršun, dok se to krčkalo lagano kobaju isekao na komadiće. Zatim sam isekao šargarepe na četvrtine pa na komadice, paškanat isto, i krompir takođe, u keramičku posudu slow cookera sam ubacio proceđen pasulj, ubacio seckano povrće i kobasice, i dobro promešao, mada je već bilo do vrha puno, nije velika posuda, preko toga usuo ono iz tiganja kada je provrilo. Falilo je tečnosti tako da sam usuo još jedan tiganj vode i taman je pokrilo. Stavio keramičku posudu u svoje "kućište", poklopio i stavio na low (ima samo još high). Pet sati kasnije sam probao jedno zrno i bilo je još relativno tvrdo, promešao i odlučio da ostavim "još malo". Pet sati kasnije je već delovalo pristojno. Isključio kuvalo i ostavio. Otišao da spavam. Sutra ujutru je još bilo toplo. Otišao na posao. Kada sam se vratio polovinu sam odvadio i otpremio u zamrzvač, a pola druge polovine podgrejao i usuo u tanjir. Odlično je. Izuzetno sam zadovoljan! Nagradno pitanje je da li ima igde kod nas da se kupi taj slow cooker? Pošto znam ljudi kojima bi ovo izuzetno pomoglo, ali nigde nisam viđao. Njegovo veličanstvo, pasulj Edited May 3, 2014 by Vapad
boshoku Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 pa zar ti ne napisa da je ispao baš ljut - od kašičice kajena i malo čilija, kako? izvinjavam se ako sam nešto pobrkao
Vapad Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Jeste bio ljut kada sam ga probao, sada je baaaaš kako treba. Taj čili sos mi je bio nepoznanica, probao sam ga i nije mi delovao tako jako, stavio sam odoka ali ne nešto puno, ali kada sam probao sinoćke, valjda, bilo baš ljuto, onda jutos kada sam ponovo kusao nije bilo baš toliko ali opet malo jače, a ako je meni malo jače onda malo ko drugi može da ga jede. Ali sada kada je odležao baš je cool ispao, ljut tek u naznakama, dobar i dug aftertejs
boshoku Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 ma i ja cepidlačim; izgleda fenomenalno, a verujem da još lepše miriše! :) btw, prilozi su baš po mom ukusu
Recommended Posts