ivy Posted September 30, 2019 Posted September 30, 2019 super je bilo,imali smo super vreme,super smestaj,super ekipa...uspon je naporan ali je silazak 4puta gori..ja ako ikada budem imala razlog da odustanem od planinarenja to ce biti silasci sa planina..4puta bih se penjala samo kad ne bih morala da silazim.. o samim planinama stvarno nemam reci niti se moze recima opisati. ali nemam reci ni o svojoj formi tj o nedostatku same..uzas jedan koliko sam forme bez,posebno posle 2 meseca plaze i leta..a ja sam u svojoj glavi bila kao fit i aktivna,super je planina pokaze ti gde ti je mesto u raznim aspektima..moram se dovesti u formu pod hitno.
Ras Posted September 30, 2019 Posted September 30, 2019 Nekoliko je mesta na netu (blogova) koji se bave planinama/planinarenjem i koja volim da posetim, zbog kvaliteta reportaža (tekst/fotografije). Kada su literarni dometi u pitanju, mislim da je bez premca Jone Ciklonaut. Ovde je njegov prikaz biciklističkog puta od Valjeva do crnogorskog primorja (Bar/Ulcinj) , opširan i podeljen po etapama, ali izuzezatan, sa meni najzanimljivijim delovima od Bjelasice preko Kučkih planina do Podgorice: http://www.ciklonaut.com/Turoteka/2000/Jone_leto00/Sadrzaj.htm
Mil@n Posted September 30, 2019 Posted September 30, 2019 Bravo Ivy, par puta tako i u formi si ponovo Ja sam bio u subotu na neviđeno teškom usponu na najviši vrh Vojvodine Gudurički vrh od celih 641m nadmorske visine. Pamtiću akciju po tome što sam prvi put na planinu vodio burazerovog malog, i zaljubio se. Uporan kao stenica, neće da stane, neće da odmara, neće da grupa odmakne, hoće da bude prvi... Ljubi ga strikan A tura nije ni laka, 17ak km, i solidno sttm uspon pred vrh u dužini od skoro 1km. 23-25 ću verovatno na Šar Planinu.
ultra plasticni Posted September 30, 2019 Posted September 30, 2019 (edited) https://imgur.com/xEoHTiO tupuznica Edited September 30, 2019 by ultra plasticni
Anonymous Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 On 29.9.2019. at 21:30, ivy said: popeli se juce na Zlu Kolatu i Ravnu Kolatu.. 1800m visinske razlike,25km Bravo! Sledeće Karanfili, obavezno. Za to vreme ja u orjenskom planinarkom domu: Sve me boli, još me neki balvan odvalio, imam modricu na butini. Ali zato sad mogu da se penjem gde god da me pošalju. On 30.9.2019. at 16:46, ultra plasticni said: https://imgur.com/xEoHTiO tupuznica Tupižnica je potpuno božanstvena, šteta je što nije na planinarskim mapama. Tamo sam imao najbliži susret sa gromom u životu.
Anonymous Posted October 2, 2019 Posted October 2, 2019 On 30.9.2019. at 15:03, Mil@n said: Bravo Ivy, par puta tako i u formi si ponovo Ja sam bio u subotu na neviđeno teškom usponu na najviši vrh Vojvodine Gudurički vrh od celih 641m nadmorske visine. Pamtiću akciju po tome što sam prvi put na planinu vodio burazerovog malog, i zaljubio se. Uporan kao stenica, neće da stane, neće da odmara, neće da grupa odmakne, hoće da bude prvi... Ljubi ga strikan A tura nije ni laka, 17ak km, i solidno sttm uspon pred vrh u dužini od skoro 1km. 23-25 ću verovatno na Šar Planinu. Ti se zajebavaj, ali meni je to najteže planinarenje u godini, pošto uvek bude prvo. Na onom usponu pred kraj uvek hoću da umrem. Posle kad odem leti ga i ne primetim.
ivy Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 ljudi obicno potcenjuju i ismevaju ravnicarske planine a one znaju biti skroz prave i ozbiljne Vrsacke imaju ozbiljnu visinsku razliku a i kilometrazu a na Fruskoj se moze napraviti 1500m uspona na 15-20km da ne trepnes inace jos osetim Prokletije u nogama,tek juce mi je bilo malo bolje dok prethodna tri dana nisam mogla da sidjem niz stepenice... i imam drugu najgoru upalu misica ikada od tri...prvu najgoru imam od spustanja sa Male Kobilice prema Dumbovackom vodopadu na Fruskoj a trecu od uspona na Bobotov Kuk a sutradan na Savin Kuk posle 15dana lezanja na plazi... pod hitno moram da se dovedem u formu..gora sam od kakve babe..
Mil@n Posted October 3, 2019 Posted October 3, 2019 Kod upale najviše pomaže doooobro istezanje kako pre a po najviše posle akcije. Ublaži se efekat mnogo.
Anonymous Posted October 4, 2019 Posted October 4, 2019 Najviše pomaže istezanje ruke pivskom flašom u kafani posle planinarenja.
Recommended Posts