Jump to content
IGNORED

Gradske ptice


Recommended Posts

Odlična tema. Kancelarijska terasa gleda na svetlarnik. Znate kako već to neugledno izgleda. Elem, golubica je na nekoj ravnoj plpči napravila improvizovano gnezdo. Leži na jajima. Pitanje je, da li da uopšte pokušavamo da je zaštitimo od kiše pošto kisne sve vreme. Prostor gde se nalazi gnezdo je poprilično nedostupan i ako nešto pokušamo da dobacimo do te ploče, možda ćemo nju uplašiti. Za sada je hranimo raznim žitaricama. Mislim, neće je kiša ubiti, ali strahujemo da je to gnezdo poprilično nebezbedno za buduće ptiće (nije udubljeno, pa će se ptići možda skotrljati sa ploče pre nego što nauče da lete).

Link to comment
Odlična tema.Kancelarijska terasa gleda na svetlarnik. Znate kako već to neugledno izgleda. Elem, golubica je na nekoj ravnoj plpči napravila improvizovano gnezdo. Leži na jajima. Pitanje je, da li da uopšte pokušavamo da je zaštitimo od kiše pošto kisne sve vreme. Prostor gde se nalazi gnezdo je poprilično nedostupan i ako nešto pokušamo da dobacimo do te ploče, možda ćemo nju uplašiti. Za sada je hranimo raznim žitaricama.Mislim, neće je kiša ubiti, ali strahujemo da je to gnezdo poprilično nebezbedno za buduće ptiće (nije udubljeno, pa će se ptići možda skotrljati sa ploče pre nego što nauče da lete).
pa nemam pojma,mozda ako mozete da dohvatite da joj nesto namestite kao steju a ako ne valjda ce biti ok ipak je ona tu odabrala kao mesto za gnezdo,kontam da je mogla naci i neko drugo pa da se uzdamo u njen izbor
Link to comment

a emisija je kul,malo cudno snimljena,vise kao dokumentarac nego suv obrazovni program ali edukativnaiznenadila sam se koliko nisam znala od pticama koje vidjam svaki dan ili koliko ih ustvari ne vidjam a tu su non stopmoram priznati da ja bas i ne volim golubove ali to je sasvim subjektivno,jer su mi se naselili u dvoristu i nece da odu a prljaju i leti im perje svuda a dvoriste je malo i zatvoreno pa je to bas problem..inace imamo i laste koje se vracaju vec dve god,jedva cekam da vidim hoce se vratiti i ove godine,one izvedu dva legla za 1 leto..bili su i štiglići ali se nisu vratili,to mi je bas zao jer lepo pevaju...nadam se da ce praviti emisije i o manjim pticama tipa vrabac,štiglić,ševa i razne pevačice..to bi isto bilo zanimljivo

Link to comment

odlichna emisija. mislim da nije ni bila vidjena da bude klot obrazovna. ali odlichna! chak mi se chini, ako ne greshim, da ossnovni autori uopshte nisu pticolozi.

Edited by thermal bug
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...