Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted

The Swiss supreme court said an occasional smack is acceptable but anything more would constitute a criminal offense.

In their ruling, the supreme court judges said parents and others acting in a parental capacity had the right to smack a child occasionally ''following inappropriate behavior and with the aim of educating the child.'' But if the punishment is repeated or regular, that could not be justified.

In hitting the children 10 times, the man went beyond what was acceptable. Furthermore, the kicks given to the children represented ''degrading treatment'' and could not be justified in terms of a duty to educate a child, the judges said.

Kao sto vidite Milojevic je sa svojim uputstvima na tragu svajcarskog zakonodavstva. Gaza i zene sa dva prezimena ce vam inace presuditi. Posle cete se zaliti na bande klinaca od 10 godina da su nepodnosljivi. Ni to murija nije u stanju da resi.

ne znaš, čoveče, ne znaš. nabavi drugo prezime, možda ti se posreći.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

ne da iko ima obavezu da zastupa drugu stranu tj donosenje zakona kome se milivojevic protivi, niti da to radi samo ako je dobar advokat, ali ovo je stvarno primjer promasenog pristupa:

I pošto je Z.M. spomenuo referendum u Sloveniji na kojem je odlučeno da se odbaci predlog ukidanja fizičkog kažnjavanja dece, pitao sam ga da li mu je poznato da je većina Nemaca podržavala Hitlera?

sa pescanika, koji je objavio jos jedan tekst o milivojevicevoj tribini.

tragikomicno. na stranu sto ni ja nisam za zakon o kome se prica, ali ovako se ne prave aeroplani.

uz to, ako postoji neka formalna ili neformalna grupa koja bi se zalagala za donosenje zakona (a ne znam je li tako) pescanik iz prakticnih razloga ne bi trebalo da joj bude (jedina) platforma za polemiku

Edited by morgana
Posted

Posle cete se zaliti na bande klinaca od 10 godina da su nepodnosljivi. Ni to murija nije u stanju da resi.

mda, njih su garant roditelji previse razmazili pricom i objasnjavanjem

Posted

ne znaš, čoveče, ne znaš. nabavi drugo prezime, možda ti se posreći.

Ne znam ko pise "novoustoliceni" Gradzanski zakonik?

Posted

zasto li smo uopste silazili s drveta, sta li nam je to uopste trebalo

+1, opstale bi mnoge zivotinjske vrste a zagadjenja ne bi ni bilo. Uopste, planeta bi mnogo bolje izgledala 

Posted

eno i tviter juce samo sto nije pukao pod teretom komentara milivojevicevih protivnika koji rade tacno ono sto on hoce. covjek prica o mejnstrimu jezikom ekstremizma pritom namjerno stvarajuci buzz intenziteta onog o naucnikovoj kosulji. vlada situacijom i na socijalnim medijima gdje mu je barijera ulaska identicna oponentskoj, ako vec u klasicnim medijima nije.

svaki put kad milivojevic nesto napise umre jedan panda a svaki put kad neko citira milivojevica on proda 100 knjiga i 3 nove kolumne.

na stranu sad slaganja ili neslaganja sa nacinima vaspitanja djece.

Ne moze bolje da se objasni. Posebno je ovo fantasticno receno: "covjek prica o mejnstrimu jezikom ekstremizma". On je takav kao osoba da se ja ne bih slozio s njim da kaze da je mleko belo.

Posted

ne da iko ima obavezu da zastupa drugu stranu tj donosenje zakona kome se milivojevic protivi, niti da to radi samo ako je dobar advokat, ali ovo je stvarno primjer promasenog pristupa:

sa pescanika, koji je objavio jos jedan tekst o milivojevicevoj tribini.

tragikomicno. na stranu sto ni ja nisam za zakon o kome se prica, ali ovako se ne prave aeroplani.

uz to, ako postoji neka formalna ili neformalna grupa koja bi se zalagala za donosenje zakona (a ne znam je li tako) pescanik iz prakticnih razloga ne bi trebalo da joj bude (jedina) platforma za polemiku

kao sto se ne prave ni ovako:

Roditelji plaćanjem Milivojevićevog kursa zapravo kupuju indulgenciju za svoje vaspitne grehove, dobijajući za uzvrat lažni osećaj dobrog roditeljstva. U tome je kljuć njegovog uspeha. Sa druge strane, pedagozi koji ukazuju na štetnost fizičkog kažnjavanja nepopularni su kod roditelja i jednog dela kolega iz obrazovanja. Razlog je opet jednostavan. Mi neprekidno suočavamo roditelje sa propustima koje čine u jednom od najosetljivijih aspekata njihovog identiteta. Niko ne voli da mu se kaže da je loš roditelj. A jako je teško biti uspešan roditelj. 
Pedagogija se odavno suočila sa činjenicom da su pogrešni vaspitni postupci prisutniji u praksi od onih pedagoški ispravnih. Da nije tako, ljudska civilizacija bi u svakom smislu brže evoluirala. Međutim, to ne znači da treba odustati od napora za izgradnju bolje vaspitne prakse i vratiti se na retrogradne ideje koje zastupaju Milivojević i njegovi sledbenici.

Ovaj clanak je sigurno bolji od onog kukanja one Maje, no opet, me podseca, po stavovima, na polemike izmedju sledbenika i protivnika Cezara Milana. To mi govori da nesto nije u redu, u smislu izejdancavanja dece i pasa, gde Zoca/Cezar rade na uslovnom refleksu, a ovi drugi na eliminisanju straha kroz positive reinforcement koji je vec pomenut. To mi deluje patronizirajuce, u obe skole.

Takodje je patronizirajuce govoriti o slabom napretku civilizacije jer, avaj, ne slusa pedagoge, kao i cuveno opste mesto na kraju o "svesti drustva" (ovog puta pedagoskoj).

Ja bih vise voleo da, recimo, kazu sledece: Zoco, koji je to clanak koji govori o rastu nasilja u Svedskoj? pa secirati taj clanak jer je vrlo verovatno nebulozan.

Pa jos malo empirijskih istrazivanja, tras, tras, tras...

Kao sto je Nesa Slina raskrinkan, konkretno, ovo mi je jos uvek suvise uopsteno i ne moze da naskodi Milivojevicu.  

Autor kaze da strucna javnost poznaje Milivojevica kao diletanta. Koja strucna javnost kada se ta javnost nije JAVNO oglasila?

Autor se poziva se na naucne cinjenice, ali nijednu ne pokazuje, vec je vise ono cuveno "zna se".

Posted

Pa, dobro, to je Pescanik.

Nisam siguran, i Nesa Slina je raskrinkan i tranziran kroz Pescanik, pa je Pescanik pao kao sajt.

Oko ovog clanka se nece podici bura jer fali mesa.

Diletant si, ok, koja su to zvanja? gde su stecena? zasto su lazna ili smesna, i tako to... 

Clanak o Svedskoj i nasilju, ok, koji autor? casopis od reputacije ili ne? autor je raskrinkan tako i tako...

Posted

saopstenje za javnost pedagoga i psihologa

Последњих дана у домаћој штампи, на телевизијама и интернету развила се дебата о томе да ли треба физички кажњавати децу. Тема је са једне стране подстакнута јавном дискусијом о Грађанском законику, а са друге, контроверзном серијом предавања лекара и психотерапеута Зорана Миливојевића током које је родитељима саветовано да је примена силе у васпитању оправдана.

Реагујући на ове тврдње, које су представљене као став науке, 111 психолога, педагога, психотерапеута, угледних професора и наставника Универзитета у Београду, истраживача и стручњака за васпитање потписало је петицију којом се такве тврдње одбацију, а јавнос позива на опрез.

У тексту саопштења које је достављено свим београдским медијима, каже се да „господин Миливоjевић не поседуjе како стручно образовање тако ни знање, те самим тим ниjе надлежан да дели савете за овако важна питања коjа спадаjу у област експертизе наведених професиjа“.

„У многоброjним jавним оглашавањима Зоран Миливоjевић се позива на одређене теориjе и моделе васпитавања коjи немаjу утемељење у нашим професиjама, нити се те наводне теориjе и модели васпитања подудараjу са савременим истраживањима и достигнућима било коjе одобласти релевантних за ову тему. Из ових разлога желимо да скренемо пажњу на неоправданост његових тврдњи, jер то наноси штету угледу наших струка, али пре свега, и што jе много важниjе, обмањуjу jавност и родитеље коjи имаjу право да буду исправно и професионално обавештени о важноj теми као што jе родитељство“, каже се у саопштењу потписника петиције.

„Због тога што господин Миливоjевић ниjе ни психолог, ни педагог, а представља се и препознат jе као стручњак за теме из области психологиjе и педагогиjе, наша jе професионална етичка дужност да упозоримо jавност и скренемо пажњу медиjима на опасност погрешногинформисања“, упозоравају београдски психолози.

Петицију су, по абецедном реду, потписали следећи психолози и педагози, међу којима је и 20 универзитетских професора: (klik na gornji link za imena)

zoca odgovara: centri moci, lov na vestice!

– Vrlo je primitivan ovaj način polemike. Oni napadaju čoveka, a ne njegovu tezu – govori za Dnevno Zoran Milivojević, dodajući da se psiholozi i pedagozi u saopštenju ne osvrću ni na jednu njegovu tezu.

– Ja u svakom svom obraćanju javnosti govorim o telesnoj kazni, a ne batinanju – kaže psihoterapeut.

On je prokomentarisao i navode psihologa i pedagoga o njegovoj nekompetentnosti:

– Ja jesam završio medicinu. Nisam psiholog niti pedagog, ali jesam psihoterapeut. Napisao sam veoma uspešan udžbenik, "Teorija emocija", koja se koristi na fakultetima širom bivše Jugoslavije – kaže Milivojević za Dnevno, dodajući da smatra da ni grupa potpisnika saopštenja ne daje razloga da se veruje njihovoj kompetentnosti:

– Mi treba da verujemo da su oni autoriteti samo zato što su psiholozi i što ih ima 150? – pita se ovaj psihoterapeut, dodajuću da se u ovom slučaju radi o "atentatu na karakter".

On na kraju zaključuje da je jedan od razloga za ovakvo saopštenje to što je "previše eksponiran u medijima":

– Njih iritira što sam u javnosti prepoznat kao stručnjak. Ova kampanja se vodi jer sam dirnuo u interesne centre koji žele da se bave zaštitom dece i da osnuju agenciju koja bi se bavila tom problematikom, i između ostalog i oduzimala decu roditeljima – zaključuje za Dnevno Zoran Milivojević.

Posted

:lol:

uvek na kraju prsne, to mu je vec manir, da na samom kraju teksta upadne u potpuno lupetaranje. zoca odlicno odgovorio, izdvajam:

Mi treba da verujemo da su oni autoriteti samo zato što su psiholozi i što ih ima 150?

Njih iritira što sam u javnosti prepoznat kao stručnjak

Ova kampanja se vodi jer sam dirnuo u interesne centre

Posted

car, apsolutni car. dirnuo u interesne centre mukica...

Posted

Ali cekajte, on jeste u pravu da su napali coveka a ne ideju. Zasto niko ne objasni lepo ljudima sta stvarno stoji u tom zakonu i kako je zamisljena primena? Ako je to uradjeno ja se izvinjavam na neinformisanosti. Cinjenica je da tzv. javnost bruji o ovome, da ne kazem da sam imala u sopstvenoj kuci zestoku raspravu na tu temu (gosti se dokacili, i to bez alkohola i slavske atmosfere :isuse: ) gde neki generalno normalni ljudi brane zocu jer nemaju pojma sta zapravo u tom predlogu pise ali znaju sta je rekao zoca a zoca je fin covek koji lepo prica podilazi roditeljima... da bismo dosli do toga da niko od njih nema pojma sta se tu stvarno predlaze osim onoga sto procitaju u milivojevicevim tekstovima.