kgmr Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 ja milivojevica nimalo ne volim, osvrcem se samo na nacin na koji plasira stav o kaznjavanju djece i na sam stav. zaista nikad nisam naisla da propagira ista sem otvorenog dlana po dupetu - ali jezik mu jeste, kako bih rekla, inflatoran. inace, ne samo da vjerujem da laze i izmislja, nego mi je to dosta ocigledno, koliko moze biti laiku koji ga cita kad rasplamsa neku kontroverzu ili kontroverznim jezikom prica o svakodnevnom. on uspjesno jase na frustracijama citalaca, slazem se, pa i kad prica o svakodnevnim stvarima koristi jezik i kategorije kojima im podilazi. edit, nisam ni mislila da se pecaju samo oponenti, ali smo pricali iz ugla opozicije pa sam njih zato pomenula, uz to, vjerujem da milivojevic voli da izaziva polemiku i osudu jer mu je to dodatna reklama na trzistu koje ga zanima pa da, slazemo se, nisam sad ja tebi bila oponent, nego sam naknadno ubacila et morgana, posto su se umetnuli neki postovi izmedju inace, jedan kolega kome ja verujem kaze da ga se seca od pre 20 godina i da je zoran m. oduvek voleo da provocira, da je uvek imao neki "intrigantni" nastup sa namerom da "sokira tetke"
Lord Protector Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 este vas dvojica u vezi? podržavam ja se šalim sa Gazzom a ti si drveni advokat
Budja Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 aaa, jbt, on to priča al sugerira nešto posve drugo - jače, udri, valja, to je poenta... piša niz vetar prosečnom roditelju, gmaz Prosecan roditelj brutalno mlati svoje dete?
palchica Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 ne mlati brutalno, ali itekako upotrebljava batine u vaspitne svrhe.
yolo Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 To je krivično delo. Psihijatrijski bolesnici ne smeju da se udaraju. Niko od psihijatriskih bolesnika nije izlečen udarcima. Moguće je samo primeniti fizičku silu radi prisilne hospitalizacije ili ako napadne nekog drugog pacijenta, ili u samoodbrani medicinskog osoblja. krivicno delo je i kad tuces dete. kada bi dete imalo pristupa advokatu i tuziocu, i ta 4 udarca u debelo meso koje ZM predlaze kao pedagoske batine bi po porodicnom zakonu bile kaznjive. namerno sam pitao za batine u terapeutske svrhe koje nisu seksualno zadovoljstvo, posto ne vidim zasto sutradan ne bi neki revolucionarni psiholog ili psihijatar krenuo da propoveda ako vec ovaj moze. inace, danas po fezbuku rat oko svega ovoga. ogromna vecina brani doktora i kaze da su ga lose shvatili, da se on bori protiv bukvalizma zapadne civilizacije po kojoj ako raspalis dete po dupetu automatski postajes child molester, da on ima jasno pobrojanu nomenklaturu dozvoljenih i prihvatljivih udaraca, komada cetiri, preciznog lokalizovanih u predeo debelog mesa, ni centimetar pored. meni citajuci to u glavi bilo malo dosadno pa sam zamislio sledece predavanje uvazenog doktora koje se ne sastoji od lezernog sedenja na barskoj stolici bine mikser hausa, vec je tu i maketa decije guzice sa strelicama obelezenom dozvoljenom teritorijom za udarac po kojoj pokaznim stapom lezerno kruzi plavokosa hostesa u beloj tesnoj kosulji, jos tesnijoj crvenoj suknji do iznad kolena, fishnet stockings i crvenim dvanaesticama, bez platforme.
Lord Protector Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 (edited) krivicno delo je i kad tuces dete. kada bi dete imalo pristupa advokatu i tuziocu, i ta 4 udarca u debelo meso koje ZM predlaze kao pedagoske batine bi po porodicnom zakonu bile kaznjive. namerno sam pitao za batine u terapeutske svrhe koje nisu seksualno zadovoljstvo, posto ne vidim zasto sutradan ne bi neki revolucionarni psiholog ili psihijatar krenuo da propoveda ako vec ovaj moze. inace, danas po fezbuku rat oko svega ovoga. ogromna vecina brani doktora i kaze da su ga lose shvatili, da se on bori protiv bukvalizma zapadne civilizacije po kojoj ako raspalis dete po dupetu automatski postajes child molester, da on ima jasno pobrojanu nomenklaturu dozvoljenih i prihvatljivih udaraca, komada cetiri, preciznog lokalizovanih u predeo debelog mesa, ni centimetar pored. meni citajuci to u glavi bilo malo dosadno pa sam zamislio sledece predavanje uvazenog doktora koje se ne sastoji od lezernog sedenja na barskoj stolici bine mikser hausa, vec je tu i maketa decije guzice sa strelicama obelezenom dozvoljenom teritorijom za udarac po kojoj pokaznim stapom lezerno kruzi plavokosa hostesa u beloj tesnoj kosulji, jos tesnijoj crvenoj suknji do iznad kolena, fishnet stockings i crvenim dvanaesticama, bez platforme. Ja sam se u vreme studentske dokolice bavio čitanjem nekih uvrnutih knjiga, jedna od njih je bila po zlu čuvena Malleus Maleficarium (Malj za veštice), srednjevekovni priručnik za inkvizitore, koji je godinama Inkvizicija koristila kao zvanično pravilo službe u lovu na veštice. Delo su napisali nemački katolički sveštenici Hajnrih Kramer i Jakob Springer, i u njemu se detaljno opisuje kako prepoznati vešticu i kakvom metodom iznuditi priznanje, tj mučiti žrtvu. Zašto ovo pominjem i zašto je bitno za ovu priču o Milivojeviću i telesnom kažnjavanju koje on propagira? Nema veće jadnosti od toga kada jedan sveštenik ili lekar daje praktično uputstvo kako treba mučiti ili kazniti drugo ljudsko biće. Dužnost sveštenika i lekara je da leče dušu i telo a ne da budu dželati i da se bave procedurama i preporukama za kažnjavanje. Dželat je u skoro svim kulturama bio nečasno zanimanje i ljudi nisu hteli ni da sede ili obeduju pored dželata, a kamoli da preuzimaju njegov posao u bilo kom obliku. Milivojević je napravio kardinalnu i neoprostivu grešku što je u svom radu i propagandnoj delatnosti davao procedure za telesno kažnjavanje, uključujući tu i ono ''pet po turu''. Mislim da je to stvar za Etički komitet Srpskog lekarskog društva. Jednostavno, lekar tim stvarima ne sme da se bavi i ta praksa mora da se zaustavi. Slušao sam ja i vajne sveštenike koji su propagirali telesno kažnjavanje, ne samo onu budalu iz Crne Reke, već mnoge druge. To se kosi ne samo sa zdravim razumom već i sa hrišćanskim učenjem, jer se Gospod izričito odriče telesnog nasilja u bilo kom obliku. Moje mišljenje je da bi sa ovom problematikom trebalo da se bave pravnici i psihijatri koji imaju iskustva u sudskom veštačenju. Možda to čudno zvuči na prvi pogled, ali treba imati u vidu da se pitanjem prinudne sile, kada ona sme a kada ne sme da se upotrebi, kada je prekoračena, kada je nešto urađeno iz niskih pobuda a kada ne, i tako dalje i tako redom treba da se bave ljudi koji su zaista stručni. Ovo nije područje za psihoterapeute i pedagoge. Fizičko kažnjavanje po meni nema vaspitnu već samo prinudnu ulogu. Mislim da se vaspitanje ne može postići batinama, ali da je fizička prinuda neophodna u ekstremnim situacijama kada dete može da ugrozi svoj život ili život nekog drugog deteta. I da taj oblik fizičke prinude ne treba zakonski sankcionisati. Sve ostalo bi trebalo da spada u domen koji se pokriva krivičnim sankcijama. Kao što fizičko kažnjavanje nema vaspitnu ulogu kod dece tako ono ne može da ima terapeutsku ulogu kod psihijatrijskih bolesnika. Psihički bolestan čovek ne može da se izleči batinama. Ali treba da postoji mogućnost fizičke prinude i nasilne hospitalizacije. Edited December 5, 2014 by slow
morgana Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 (edited) eno i tviter juce samo sto nije pukao pod teretom komentara milivojevicevih protivnika koji rade tacno ono sto on hoce. covjek prica o mejnstrimu jezikom ekstremizma pritom namjerno stvarajuci buzz intenziteta onog o naucnikovoj kosulji. vlada situacijom i na socijalnim medijima gdje mu je barijera ulaska identicna oponentskoj, ako vec u klasicnim medijima nije. svaki put kad milivojevic nesto napise umre jedan panda a svaki put kad neko citira milivojevica on proda 100 knjiga i 3 nove kolumne. na stranu sad slaganja ili neslaganja sa nacinima vaspitanja djece. Edited December 5, 2014 by morgana
yolo Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Pravo pitanje je zašto su ideje koje zastupa gospodin Milivojević toliko popularne, imajući u vidu da se broj njegovih sledbenika meri hiljadama, i da raste? Objašnjenje je vrlo jednostavno. Milivojević roditeljima nudi lepo upakovanu bajku o tome da su oni savršeni roditelji, a njihovi nasilni metodi i poneka „ćuška“ sasvim prihvatljivi. Na taj način on smiruje roditelje, otklanja im grižu savesti i daje im opravdanje da nastave „po starom“. Roditelji plaćanjem Milivojevićevog kursa zapravo kupuju indulgenciju za svoje vaspitne grehove, dobijajući za uzvrat lažni osećaj dobrog roditeljstva. U tome je kljuć njegovog uspeha. Sa druge strane, pedagozi koji ukazuju na štetnost fizičkog kažnjavanja nepopularni su kod roditelja i jednog dela kolega iz obrazovanja. Razlog je opet jednostavan. Mi neprekidno suočavamo roditelje sa propustima koje čine u jednom od najosetljivijih aspekata njihovog identiteta. Niko ne voli da mu se kaže da je loš roditelj. http://pescanik.net/pedagogija-i-kazna/
Venom Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Pa to je to. Stvarno se divim ljudima koji imaju strpljenja da pisu nesto sto je toliko ocigledno.
Lord Protector Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 (edited) http://pescanik.net/pedagogija-i-kazna/ Nevezano za telesno kažnjavanje, pročitah ovo u tekstu Pedagogija, zasnovana na savremenim naučnim činjenicama, odbacuje kažnjavanje bilo koje vrste kao validnu vaspitnu metodu. Deca se ne kažnjavaju, ni na koji način. Kazna je moralna posledica učinjenog prestupa i rezervisana je isključivo za odrasle osobe, koje razumeju njene implikacije. Deca nisu moralno i mentalno u potpunosti zrele osobe te je njihovo kažnjavanje neprimereno i nedelotvorno. Pedagogija poznaje nekoliko osnovnih metoda kojima se formiraju željene vrednosti, navike, stavovi i ponašanja. To su ubeđivanje, uveravanje, navikavanje, vežbanje, podsticanje, motivisanje i, u određenim slučajevima, sprečavanje. Ako kaznim dete da ne igra igrice zato što je dobilo loše ocene u školi i ako mu jasno predočim zašto to činim i šta bi ono trebalo da uradi da se takvo stanje promeni ja ne činim ništa loše. Isto tako ako ga nagradim ako je svoje dužnosti odgovorno izvršavalo činim pravu stvar. Deca nisu blesava, znaju da razlikuju nagradu od praznog motivacionog govora. Edited December 5, 2014 by slow
yolo Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Pa to je to. Stvarno se divim ljudima koji imaju strpljenja da pisu nesto sto je toliko ocigledno. Pa da, jedino sto je Srbija vec nekih 5 godina (najmanje) van drustvene teritorije gde se ocigledne stvari podrazumevaju. Otuda i ovolika frka sa Milivojevicem, jer je common sense totalno zakazao i desava se obrnuto. Covek jase na nezaustavljivoj spirali popularnosti a njegovi sledbenici ce uskoro krenuti pedagoskim nasiljem da prevaspitavaju nepocudne. Cudna vremena....
Caligula Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 Pedagogija poznaje nekoliko osnovnih metoda kojima se formiraju željene vrednosti, navike, stavovi i ponašanja. To su ubeđivanje, uveravanje, navikavanje, vežbanje, podsticanje, motivisanje, i u određenim slučajevima, sprečavanje.
Leia Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 pa to. a kako najlakse i najefikasnije spreciti, shljepis i cao. zasto li smo uopste silazili s drveta, sta li nam je to uopste trebalo
fonTelefon Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 The Swiss supreme court said an occasional smack is acceptable but anything more would constitute a criminal offense.In their ruling, the supreme court judges said parents and others acting in a parental capacity had the right to smack a child occasionally ''following inappropriate behavior and with the aim of educating the child.'' But if the punishment is repeated or regular, that could not be justified. In hitting the children 10 times, the man went beyond what was acceptable. Furthermore, the kicks given to the children represented ''degrading treatment'' and could not be justified in terms of a duty to educate a child, the judges said. Kao sto vidite Milojevic je sa svojim uputstvima na tragu svajcarskog zakonodavstva. Gaza i zene sa dva prezimena ce vam inace presuditi. Posle cete se zaliti na bande klinaca od 10 godina da su nepodnosljivi. Ni to murija nije u stanju da resi.
Recommended Posts