Budja Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 (edited) jebo vas cezar milano on nije iz skole positive reinforcement, nisi dovoljno upucen. ja to intenzivno citao nedelju dana kada smo usvojili psa sa ulice, agresivca. pa smo ga dali u skolicu jednu, pa drugu, izbegavajuci cezarove metode, narocito onu roll over (prevrtanje psa i hvatanje za gusu). Edited December 4, 2014 by Budja
Hippie Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 http://www.cnkdigital.com/community/using-positive-reinforcement-to-help-children-learn/
Budja Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 buđavi, sine, i? pripitomili? Bio je u skolici, dolazio trener, poprilicno se smirio, ali nema teorije da ga setam po parku bez povoca. Evo, tu je sa nama malo jace od godinu dana. Problem sa muzjacima slicne velicine, sa zenkama je ok, patuljaste snaucere ne moze da smisli, no sto je mnogo gore zarezi i na neke ljude/prolaznike, da li je to neka trauma iz proslosti ko ce ga znati. Prvo smo hteli da angazujemo jednog Kolumbijca, ali on valja Cezarove fore tipa rezanja na psa. Nismo se spokojno osecali. Onda smo nasli odlicnog trenera, koji radi polako, strpljivo, i poprilicno je smirio psa, ali je rizik jos uvek tu tako da moramo da budemo na oprezu. Bio je tu po komsiluku nekih mesec dana, ljudi ga hranili, jednu stariju zenu koja je pokusala da ga usvoji je blago ujeo, i tako jedne noci zavrsi sa nama nakon sto smo ga nahranili. Edit: Prebaciti na psecu temu, slobodno.
Indy Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 aha. ubiste se od vospitavanja -_- Stvarno si me sad zabrinula kad sam shvatio da forumasi vec vaspitavaju nove generacije. U je... bojim se za buducnost.
Lord Protector Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 (edited) iduce godine ces vec moci da koristis oprobani trik zvani moras u travu! bas smo danas imali jedan obrok tog tipa. ne smes paradajz! nemoj krompir! o neee! dobro, ali nikako nemoj salatu... Super je ta metoda kontradiktornih poruka ako hoćeš da odgajiš inadžiju. Postoji tu još jedan mali problem kada počnu da se penju na otvoren prozor, balkon ili skaču sa nekog visokog stepeništa. Treba li da kažemo ove ili naredne godine skoči? Edited December 4, 2014 by slow
Lord Protector Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 (edited) Indy, balkon, nereverzibilno Edited December 4, 2014 by slow
boshoku Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Super je ta metoda kontradiktornih poruka ako hoćeš da odgajiš inadžiju. Postoji tu još jedan mali problem kada počnu da se penju na otvoren prozor, balkon ili skaču sa nekog visokog stepeništa. Treba li da kažemo ove ili naredne godine skoči? o čem ti? to se suzbija ne-agresijom u korenu, posle je too late
Lord Protector Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 (edited) o čem ti? to se suzbija ne-agresijom u korenu, posle je too late predlažeš suzbijanje skakanja na visokom stepeništu ili opasnim mestima ne-agresijom, posebno kada su deca u grupi, kada ne čuju, zaigrani, i to u korenu? I šta kažeš, uradiš to preventivno jednom, rešiš sve buduće slučajeve, i kasnije samo blago povisiš glas, klinac odmah skapira? ne bi ga uhvatio za ruku? Edited December 4, 2014 by slow
boshoku Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 pojednostavljuješ, al ćemo se valjda složiti da je treniranje klinaca za život, bolje i za njih i za roditelje bez pruta, ne? složene su to stvari, al pure fizika nikome dobro donela nije
gospa buba Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 Stvarno si me sad zabrinula kad sam shvatio da forumasi vec vaspitavaju nove generacije. U je... bojim se za buducnost. sad sam se i ja zabrinula ^_^ pojednostavljuješ... u tome je problem. sve dok ne dodje do zivotne ugrozenosti, teoretisanje je lepa pricha. posle - pomozi boze.
Lord Protector Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 pojednostavljuješ, al ćemo se valjda složiti da je treniranje klinaca za život, bolje i za njih i za roditelje bez pruta, ne? složene su to stvari, al pure fizika nikome dobro donela nije Da li bi ga uhvatio za ruku ili ne?
boshoku Posted December 4, 2014 Posted December 4, 2014 brate, daviš... ako ti milivojević ok, super, teraj to
Recommended Posts