Caligula Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 (edited) Moguće je da ne tumačimo na isti način reč pokornost, koja za mene predstavlja prihvatanje odluka više instance (ma koje) bez pogovora i zapitanosti nad njenom ispravnošću. Kako ce dete da zna sta je ispravno? (?) Edited December 3, 2014 by Caligula
Caligula Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 iduce godine ces vec moci da koristis oprobani trik zvani moras u travu! bas smo danas imali jedan obrok tog tipa. ne smes paradajz! nemoj krompir! o neee! dobro, ali nikako nemoj salatu... :D racunam na to, preveslacu je valjda
boshoku Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 pa nije to jedino rešenje - treba im im ozbiljnim i dubokim glasom podviknuti, pa tako često kad čine nevaljalštinu oo, kako je to delotvorno
Caligula Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 pa nije to jedino rešenje - treba im im ozbiljnim i dubokim glasom podviknuti, pa tako često kad čine nevaljalštinu oo, kako je to delotvorno Ima i fora da stavis masku matorog vepra i grokces detetu u lice dok ne pocne da vristi. Okean mogucnosti.
Notorious Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Kako ce dete da zna sta je ispravno? (?) Negde do sedme godine će se oslanjati na roditeljsko tumačenje, a od tog doba polako počinje da razvija sopstveni sud o ispravnom i pogrešnom. Za primer koji si naveo se koristi jasno i višekratno NE ili, ako to ne prolazi (a u tom uzrastu često ne prolazi) ide nadmudrivanje skretanjem pažnje na nešto drugo, obrnutom psihologijom ili šta već uspeva.
boshoku Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 (edited) ^ti onda ne moraš da stavljaš masku kool Edited December 3, 2014 by boshoku
Caligula Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 (edited) Negde do sedme godine će se oslanjati na roditeljsko tumačenje, a od tog doba polako počinje da razvija sopstveni sud o ispravnom i pogrešnom. Za primer koji si naveo se koristi jasno i višekratno NE ili, ako to ne prolazi (a u tom uzrastu često ne prolazi) ide nadmudrivanje skretanjem pažnje na nešto drugo, obrnutom psihologijom ili šta već uspeva. A. Nisam te dobro razumeo, sve ok. Sem sto odvlacenje paznje ne pali na duze staze ako si u parku okruzen mekom, zelenom travom. ^ti onda ne moraš da stavljaš masku kool Ti bi trebao da pises za kursadzije i grand te namlatis kintu. Edited December 3, 2014 by Caligula
boshoku Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 ae, ae, mojne si oma u ljut-mod - odlična ti je slika sa štajge :)
gospa buba Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 pa nije to jedino rešenje - treba im im ozbiljnim i dubokim glasom podviknuti, pa tako često kad čine nevaljalštinu oo, kako je to delotvorno kako da ne <_< ja kad urlam, chuje me i rodjeni otac 4 bloka dalje. tako o istom troshku zastrashujem vishe generacija -_-
Caligula Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 (edited) ae, ae, mojne si oma u ljut-mod - odlična ti je slika sa štajge :) Ko bre ljut, jos ti pravim biznis plan jedan moj ortatj pisao dzoukove Ivanu Ivanovicu, moze lepo da se zaradi Edited December 3, 2014 by Caligula
Lord Protector Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 (edited) Jak muški glas uopšte nije potreban za verbalno nasilje. Mom bratu je ujak ispirao mozak beskrajnim pričama i pridikama uvek kada bi napravio neko sranje, nikada ga nije takao. Brat i dan-danas u svojoj pedesetoj godini tvrdi da je bio žrtva neviđene torture. Edited December 3, 2014 by slow
boshoku Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 grešiš u srži - ne prodoran glas uopšte, već na početku, prvi formativan period (a posle nastaviš do tiin perioda - ako nisi uspeo do tada, zaboravi) ljubav, strpljenje i odlučnost
Recommended Posts