Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted

Jesi se prijavio da ga pitaš što lupeta gluposti i truje narod?

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ja te ozbiljno pitao a sad ne znam da li ti kapiraš da ti time serviram kuban koktel ili možda tako vidiš da će Milivojević da prođe na tribini.

Posted

Tako će Milivojević da prođe ;) 

Ne znam, bilo bi dobro da tad blokada još traje, pa da se skupe ljudi da ga isteraju...

Posted

Tu bi stvarno mogla studentarija što protestuje da osvetla malo obraz, ali strepnja mi je dublja od nade... Nešto sam umislio da si ti na filozofskom i da ćeš ići tamo, ne znam odakle mi to, valjda iz par tvojih postova što sam pročitao, deluješ mladalački na razne načine, ono dizel filozofija fazon, kao neki moji internet poznanici.

Posted

Jesam na Filozofskom :) Videćemo da li će blokada još trajati, ili možda neka nezavisna inicijativa da se napravi. Bilo bi do jaja da se skupi jedan broj ljudi da ga zajebava na tribini

Posted

nemojte da ga zlostavljate, to je džiberski, to radimo ovde, nego samo hirurški ledeno argumentima. 

u, pa je l' to proslo?

Posted

Ne, jer neće niko tj. nisu ljudi dovoljno upoznati sa Zoćinim radom, bar oni koji bi bili kvalifikovani za zlostavljanje. I baš ne vidim problem šta je problem u zlostavljanju nekoga na tribini

Posted

pa problem je sto ce onda on da pobedi u diskusiji. 

Posted (edited)

Komšinica (sad sam kao Krampa) radi u banci i večeras ide sa svojim dečkom na ovu tribinu. Kaže, voli da ga sluša. Nisam stigla da je pitam kako je saznala za predavanje, mada me ne bi iznenadilo da se ušemio da drži nekakve kurseve - antistres, komunikativne veštine, upravljanje konfliktima  i sl. po bankama.

Vrlo mi je zabavno kad pomislim da će obožavaoci (da ne kažem sledbenici) biti zapanjeni što ima ljudi koji nisu oduševljeni dr Milojevićem.

Edited by halloween
Posted

Šta, još nema izveštaja? Fernukse, ne izneveravaj!

• 4 weeks later...
Posted

opa, prodaju se karte za predavanja u mikseru?! novi celoviti model vaspitanja?

'oce biti neka demonstracija onih tehnika udaranja dece?

Psihopolis započinje ciklus tribina u Mikser House-u (Karađorđeva 46) u utorak, 2. decembra, u 18 časova, predavanjem psihoterapeuta Zorana Milivojevića pod nazivom „O vaspitanju dece – putevi i stranputice“. 

Tribina podrazumeva predavanje i razgovor sa publikom i prvi put će publici predstaviti nov i celovit model vaspitanja koji je razvio dr Zoran Milivojević. 

Na tribini će svi učesnici imati priliku da saznaju zašto su ljubav i disciplina osnova vaspitanja, koja su tri osnovna modela vaspitanja dece, šta je „treći talas vaspitanja“, koje su tri dimenzije disciplinovanja i o još mnogim temama i dilemama u vaspitanju. 

Posetiocima će takođe biti dostupne i Psihopolisove knjige o vaspitanju i odgoju dece i to uz specijalni popust, a svi zainteresovani će moći da nabave i knjige Zorana Milivojevića.  Ulaz je 300 dinara, a karte možete nabaviti i u pretprodaji, na svim prodajnim mestima Gigs Tixa (Mikser House, Vulkan knjižare, Corner shopovi).

Posted

prepisao je cezara milana. zvala me drugarica da idem :D

taman. -_-

da dobijemo izvestaj sa lica mesta. o novoj teoriji, kakva je publika, kakva su pitanja i slicno.

izgleda da je napravio dobar biznis plan.

Posted

pa da, strucno vodjenje kroz zokijev nastup.  ^_^

ako se vec naplacuje ulaz mora i neki program da bude.

p.s. fb event krcat.

Posted (edited)

nastavlja se borba za mlacenje dece.

zli liberali i naucnici na putu srecnim (modrim) porodicama.

Milivojević: Država ne sme da zabrani batinanje deteta 

- Država ne sme da zabrani telesnu kaznu u vaspitavanju dece jer je istraživanje pokazalo da su deca koja ne dobijaju batine ili imaju popustljive roditelje najagresivnija prema vršnjacima, pa čak i učiteljima - istakao je psihoterapeut Zoran Milivojević na predavanju o vaspitavanju dece, u punoj sali Mikser hausa.

Milivojević objašnjava zbog čega je značajno da se telesna kazna ne ukine.

- Deca dok su mala ne znaju šta je dobro, a šta ne. Ako dete uradi nešto pogrešno, opasno, rizično roditelj može da mu kaže "nemoj to da radiš". Ako ono nastavi to da radi roditelj može da ga kazni i kaže "nećeš u narednih nedelju dana igrati igrice". Međutim, ukoliko dete ne prihvati tu kaznu i nastavi da se isto ponaša potrebna je telesna kazna, ali ne kao nasilje nad detetom već kao mera koja dolazi na kraju i to u retkim situacijama - objašnjava Milivojević.

Telesna kazna podrazumeva batinanje u debelo meso i nije nemoć roditelja, naglašava Milivojević.

- Ako je batinanje nemoć roditelja onda bi značilo da su oni bez nje svemoćni, a nisu. Poređenja radi, niko ne kaže da je intervencija policije nasilje već sredstvo prinude. Prilikom vaspitanja deteta roditelj mora da bude i psiholog i sudija, a ako treba i policajac - kaže Milivojević.

On je naglasio da će se zajedno sa svojim kolegama boriti da "građanski zakonik i Zakon o pravima deteta ne sadrži zabranu telesne kazne nad detetom".

- Država hoće da uzurpira decu roditeljima. Da ispadne da im država samo pozajmljuje decu. Hoće da decu učine ravnopravnim sa roditeljima što će stvoriti totalni haos. U takvoj situaciji komšija ili učitelj kada bi video i najmanju modricu na detetu mogao bi to da prijavi Centru za socijalni rad koji bi potom alarmirao policiju. Tek na kraju bi policija obavestila roditelje o modrici. Ukoliko se donese takav zakon kolege i ja ćemo podneti tužbu Ustavnom sudu - rekao je Milivojević.

Zabrana telesne kazne u Švedskoj povećala nasilje

Stav o potrebi postojanja telesne kazne kao krajnje mere u vaspitavanju detete Milivojević brani statistikom.

- Poređenja radi, Švedska je još 1979. godine zabranila telesnu kaznu što je za posledicu imalo da je 15 godina kasnije bilo šest puta više nasilja. Zbog toga je ova zemlja 1994. godine vratila telesnu kaznu. Kanada, Velika Britanija, Australija, Irska, Belgija, Francuska, Češka i Slovačka su, takođe, prvo zabranile, a potom vratile telesnu kaznu.

jel ovo ono fon telefonovo istrazivanje iz svedske, gde je bugarska prva po nenasilju? (niko ne sme da prijavi nasilje)

Edited by Takeshi