Аврам Гојић Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 ako me duboko uznemiravaju nečiji stavovi, svakako mu neću dopustiti da mi prčka po glavi.
Indy Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 joj...ovakva ekstremna eshatologija je nešto baš izuzetno i gotovo nepoznato u savremenim crkvenim krugovima. ovo je fringe fundamentalizam. Pa ovo je hrišćanstvo*. Znas ti Evi ono, "posle vladike se ne govori"? (Mala sala)
Аврам Гојић Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 samo ds se korigujem, vidim nedostaje reč: nepoznato je kod nas. ne bavi se puno crkvenih lica tim poslednjim danima.
kgmr Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Grešiš, tebe ne treba da zanima političko, religiozno, filozofsko usmerenje tvog psihoterapeuta sve dok je on dobar ''zanatlija duše'' i dok se drži nauke u svom radu. Šta će da radi van ordinacije njegova je stvar. Ovo što si postovao je apokaliptička rasprava, omiljeni teološki sport hrišćanskih denominacija. Indy greši kada ga vezuje samo za svetosavlje, svi su u tome već vekovima, od katolika, protestanata, do pravoslavaca i drugih. slowe, ali nije u pitanju inženjer, nego psihoterapeut. ono što predlažeš je gotovo nemoguće u praksi. odnosno, svaki terapeut ima crne mrlje.
Lord Protector Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 (edited) slowe, ali nije u pitanju inženjer, nego psihoterapeut. ono što predlažeš je gotovo nemoguće u praksi. odnosno, svaki terapeut ima crne mrlje. Pa zar nisu u stara dobra vremena psihoterapeuti sami prolazili kroz analizu (autoanalizu) svojih kolega da bi se otkrile i sanirale te crne mrlje? Prvo oni na ležaj pa posle pacijenti? Edited June 29, 2014 by slow
Dagmar Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Znas ti Evi ono, "posle vladike se ne govori"? (Mala sala) Pa iz mog tinejdžerskog iskustva sa crkvom, ovo mi uopšte nije nešto ni retko, ni ekstremno, ni nečuveno. Otprilike ovako je zvučao skoro svaki veroučitelj na kog sam naletela, evt pop nije zvučao tako, ali on je cenim hrišćanin koliko i ja trenutno. A tek kakvih sam se inspirativnih govora naslušala kad monasi preuzmu reč, to je tek bilo ludilo (Jerotić mala beba pesak). A vladici svaka čast, šta god da mu bila eshatologija.
kgmr Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 i dalje je tako, za većinu psihoterapijskih škola. ali nikakav rad na sebi, posebno psihoanalitički, ili autoanaliza ili kako god to zovemo ne menja ličnost, nije to ni ideja, već osvešćuje gde si zaglavljen, šta u tvojoj ličnosti nije slobodno od npr. ranih trauma. onda to možeš da prihvatiš ili menjaš. ovo je najbanalnije objašnjenje, ali da ne dužimo sada. na primer, terapeut kom su dva muškarca koji se ljube nerazumljivi ili neprihvatljivi prosto ne radi sa njima na problemima seksualnosti ili veza, uopšte sadržajima iz tog psihoseksualnog domena, ali može da radi na bilo čemu drugom, ili da prosledi kolegi koji takvu crnu mrlju nema. i to je dobar terapeut.
ToniAdams Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Grešiš, tebe ne treba da zanima političko, religiozno, filozofsko usmerenje tvog psihoterapeuta sve dok je on dobar ''zanatlija duše'' i dok se drži nauke u svom radu. Šta će da radi van ordinacije njegova je stvar. Ovo što si postovao je apokaliptička rasprava, omiljeni teološki sport hrišćanskih denominacija. Indy greši kada ga vezuje samo za svetosavlje, svi su u tome već vekovima, od katolika, protestanata, do pravoslavaca i drugih. kako da me ne zanima nesto sto jako ocigledno govori i o motivaciji, i o samoj licnosti onog kome bih svoj dragoceni um predao na opravku? ne kazem da je nemoguce da je jerota i dalje dobar psihotetrapeut, samo da mislim da dobar psihoterapeut ne bi ovako delovao.
ToniAdams Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Pa ovo je hrišćanstvo*. S jedne strane nij eproblem u njemu, ali bi ti bio problem da je psihoterapeut u javnosti - religiozan? *tj njegova srpsko-pravoslavna verzija sori, ali ja pravim razliku izmedju hriscanstva i hriscanstva. :)
kgmr Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 ako me duboko uznemiravaju nečiji stavovi, svakako mu neću dopustiti da mi prčka po glavi. pa da, i obrnuto
ToniAdams Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 slowe, ali nije u pitanju inženjer, nego psihoterapeut. ono što predlažeš je gotovo nemoguće u praksi. odnosno, svaki terapeut ima crne mrlje. hej!
Malkmus Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 (edited) i dalje je tako, za većinu psihoterapijskih škola. ali nikakav rad na sebi, posebno psihoanalitički, ili autoanaliza ili kako god to zovemo ne menja ličnost, nije to ni ideja, već osvešćuje gde si zaglavljen, šta u tvojoj ličnosti nije slobodno od npr. ranih trauma. onda to možeš da prihvatiš ili menjaš. ovo je najbanalnije objašnjenje, ali da ne dužimo sada. na primer, terapeut kom su dva muškarca koji se ljube nerazumljivi ili neprihvatljivi prosto ne radi sa njima na problemima seksualnosti ili veza, uopšte sadržajima iz tog psihoseksualnog domena, ali može da radi na bilo čemu drugom, ili da prosledi kolegi koji takvu crnu mrlju nema. i to je dobar terapeut. Moje iskustvo govori da to prosleđivanje ne ide baš tako kao što bi trebalo. Ne žele da daju kontakte, kažu da se potrudiš da ih nađeš sam. Što je u praksi teško moguće, jer, avaj, ti željeni nisu nigde prijavljeni. Još praktičnije, ako te neko stavi na neki anksiolitik, a ne odgovara ti kao terapeut, a sa druge strane ne možeš da nađeš kontakt nekog iz modaliteta koji bi tebi odgovarao, onda si njegov taoc, ili rizikuješ da završiš na nekom odeljenju zbog apsinencijalne krize. To može da se desi i sa manjim dozama, dovoljno je da nekoga drma neuroza ili depresija. Edited June 29, 2014 by Malkmus
gospa buba Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 (edited) pa da, i obrnuto ali to je onda ista pricha kao i sa lekarima. ima nekih koji umeju da kazu ja ovo ne znam i stoga ne mogu, te poshalju onom ko ume i moze. ali ti to je retko. a oni su josh vishe inzenjeri od terapeuta ^_^ edip@toni. hej plus!!! kao da mi nemamo crne mrlje. stvarno nije u redu <_< Edited June 29, 2014 by gospa buba
kgmr Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Moje iskustvo govori da to prosleđivanje ne ide baš tako kao što bi trebalo. Ne žele da daju kontakte, kažu da se potrudiš da ih nađeš sam. Što je u praksi teško moguće, jer, avaj, ti željeni nisu nigde prijavljeni. Još praktičnije, ako te neko stavi na neki anksiolitik, a ne odgovara ti kao terapeut, a sa druge strane ne možeš da nađeš kontakt nekog iz modaliteta koji bi tebi odgovarao, onda si njegov taoc, ili rizikuješ da završiš na nekom odeljenju zbog apsinencijalne krize. To može da se desi i sa manjim dozama, dovoljno je da nekoga drma neuroza ili depresija. ovaj primer koji sam navela sa gej klijentima je istinit. ali svakako sam samo htela da ilustrujem da jednostavno nije moguće da psihoterapeut stavi u zagradu svoja uverenja, pa temperament, način komunikacije, stavove... a da nije ni potrebno, jer ono što ga uznemirava ne treba da čačka, što kaže vasudeva. ali to je onda ista pricha kao i sa lekarima. ima nekih koji umeju da kazu ja ovo ne znam i stoga ne mogu, te poshalju onom ko ume i moze. ali ti to je retko. a oni su josh vishe inzenjeri od terapeuta ^_^ edip@toni. hej plus!!! kao da mi nemamo crne mrlje. stvarno nije u redu <_< vaša crna mrlja bi bila da ne poznajete materijale od kojih se pravi konstrukcija, a ne vaša uverenja. shvataš, kad kažemo crne mrlje, mislimo na ono što je deo zanata, a ne na deo ličnosti, samo što se u slučaju terapeuta ti domeni preklapaju, jer je zanat i zadatak takav po prirodi. terapeut nije mnogo drugačiji od duhovnika po sržnim konceptima.
Recommended Posts