Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted
@Indyzasto ignorises moje argumente? TA playlist 43. argumenti preuzeti iz knjige. 43 zablude o ljubavi koje ljudi zive. daj bilo kakve iole smislene argumente, Ti. (primerene!)
iz koje knjige, izvini?ti ladno imaš the knjigu i nju je, po svemu sudeći, napisao milivojević?
  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
ja, laik, imam utisak da je zaljubljenost
vidi sad nju! zašto laik, moliću?a ovaj što ima žuti pojas kod zoće nije laik za zaljubljenost?
Posted
Ako već pišeš potpuno nerazumljivo, ne moraš i gramatički nepravilno.
ok @Syme! (hvala za ispravku)zaljubljenost je 1 od 43 ljubavne zablude.
(vracanje na pocetak teme) ja samo da napisem da milivojevic pojma nema, da je zaljubljenost savrsena jedna stvar koja coveka unapredjuje, kao i da je prava steta sto je tako retka u zivotu (makar mom).i koje su to kulture bez zaljubljivanja??? koje?
..zabluda je ako imas takvu predstavu o ljubavi, da se ta savrsenost nalazi spolja jer dolazi, (retko). zato joj dodeljujes poseban naziv. ljubav nije ni u tvom bicu, ali u skladu sa nazivom tvoje predstave, jeste. tvoje idealiziranje tamo necega, (retko kad). ta savrsenost, koju ja zovem ljubav, postoji u odnosu. savrsena je onoliko koliko su i ljubavni partneri sposobni da budu skoncentrisani za strukturisanje intime. (sposobnost slusanja bez (-) kritike i zajednicki napor da se blokira R1 (-) adaptirano dete. ili strukturno; R1 roditelj u ego stanju deteta).ps: @syme.ako nesto ne znas ne znaci da je nerazumljivo
Posted

O bem'mu čudo, pa nije PT rekla da je ljubav nešto izvan nje (kakvo Zoćinsko fraziranje, btw), nego da se pojava znana kao zaljubljivanje retko dešava. Kao što se npr. oduševljenost nekim umetničkim delom retko dešava (ili ne), i to ne znači da je to nešto "izvan tvoga bića", nego da se prosto retko javlja, da nije na dugme, da ne možeš da ga uključiš kad hoćeš.

Posted

a sto bi ljubav morala da bude savrsena?! ili ljudi bez zabluda o njoj?ako im ne postane opsesija ili ih blokira u funkcionisanju u drugim oblastima zivota... pa ko stigne do kog nivoa u tom spajanju.http://youtu.be/Pq2hPgSzIwg

">

Posted
O bem'mu čudo, pa nije PT rekla da je ljubav nešto izvan nje (kakvo Zoćinsko fraziranje, btw), nego da se pojava znana kao zaljubljivanje retko dešava. Kao što se npr. oduševljenost nekim umetničkim delom retko dešava (ili ne), i to ne znači da je to nešto "izvan tvoga bića", nego da se prosto retko javlja, da nije na dugme, da ne možeš da ga uključiš kad hoćeš.
neka prenoci.. nisi bio u (-) kritickom roditelju i nisi katektirao R1. znaci u ljubavi smo. (bratskoj - From)
Posted
Dobar je taman onoliko koliko je dobar u televizijskim nastupima, pa ti sad proceni koliko ima pojma. Zavrsio je u Americi nekakav kurs necega sto se zove transakciona analiza (vidi pod Erik Bern) i odmah je s ove strane bare prijavio kao "sidu leci" tip terapije. U tom njegovom sarenom drustvu terapeuta su uglavnom oni koje je mrzelo da se cimaju deset godina sa psihoanalizom, pa su gledali ako mogu da zabodu neki od ovih "puteva kojim se krace ide". Prvi put kad sam ga gledao, ako se dobro secam u Utisku nedelje, mislio sam da je ozbiljan covek ali vec na pola emisije sam zaprepasteno slusao kakve gluposti je izvaljivao. Posle sam se malo raspitao o liku i delu i tako.
Zasto psihoanaliza?Koliko sam ja povrsno caskao sa nekim ljudima, postoje i drugi uspesni tipovi terapije.
Posted
..zabluda je ako imas takvu predstavu o ljubavi, da se ta savrsenost nalazi spolja jer dolazi, (retko). zato joj dodeljujes poseban naziv.
ja nisam govorila da je zaljubljenost ljubav, niti sam ijednom rečju pomenula ljubav. ono što jesam rekla je da ne vidim zbog čega je zaljubljenost loša i u sledećem postu rekla šta za mene predstavlja zaljubljenost. savršenstvo nisam pomenula u doslovnom smislu. mogla sam reći i zaljubljenost je super, šteta što se tako retko dešava.
Posted
a sto bi ljubav morala da bude savrsena?! ili ljudi bez zabluda o njoj?ako im ne postane opsesija ili ih blokira u funkcionisanju u drugim oblastima zivota... pa ko stigne do kog nivoa u tom spajanju.
@Takeshi.. po definiciji, zato sto je ljubav intima, najuzviseniji oblik odnosa. ako mora (da bude savrsena) onda je zabluda. ti ocigledno nemas tu zabludu, ali ostalo ti je 42. na raspolaganju (da osvestis) i saznas gde ti zivot curi na ustrb funkcionisanju u drugim oblastima zivota.
Posted
Zasto psihoanaliza?Koliko sam ja povrsno caskao sa nekim ljudima, postoje i drugi uspesni tipovi terapije.
Naravno, samo sto ja nekako imam najvise poverenja u terapeutsku tehniku koja je, po mom ogranicenom i skromnom shvatanju, najsveobuhvatnija i najtemeljnija. Imam u kuci primer za to koliko je potrebno uraditi da bi neko mogao biti kvalitetan psihoanaliticar terapeut i moram da priznam da sam fasciniran, gotovo onoliko koliko sam fasciniran ozbiljnoscu psihoanaliticke literature. Kad bih imao jos jedan zivot na raspolaganju od pocetka nemam dilemu za sta bih se opredelio kao struku.
Posted

Toliko je temeljno da ljude temeljno drže vezane za sebe i zavisne od njih godinama. Mogu savršeno normalnom čoveku da naprave Svet, Skandal i Kurir od životne priče, samo da bi isterali pravila svog modaliteta. Naučni su i egzaktni malo morgen.Ima i normalnih, naravno. Vesna Brzev mi pada na pamet. Iako je u udruženju koje je hardcore i koje ima funkciju oficira za vezu.Ima ih raznih, i sirovina a la Milivojević, ali i tumača snova (ne zezam se).Btw, čini mi se da je problem ovdašnje psihoterapije rigidno držanje u okviru granica modaliteta, ako zaboravimo međuljudske odnose koji su na nivou pakosnih šiparica od 15 godina.

Posted

Malkmuse, izgleda da da imaš pik na psihoterapiju? :)Harpere, čini mi se da je tvoja (pr)ocena stručnosti Milivojevića najstručnija do sada (ostalo su bila nagađanja).

Posted
Toliko je temeljno da ljude temeljno drže vezane za sebe i zavisne od njih godinama. Mogu savršeno normalnom čoveku da naprave Svet, Skandal i Kurir od životne priče, samo da bi isterali pravila svog modaliteta. Naučni su i egzaktni malo morgen.Ima i normalnih, naravno. Vesna Brzev mi pada na pamet. Iako je u udruženju koje je hardcore i koje ima funkciju oficira za vezu.Ima ih raznih, i sirovina a la Milivojević, ali i tumača snova (ne zezam se).Btw, čini mi se da je problem ovdašnje psihoterapije rigidno držanje u okviru granica modaliteta, ako zaboravimo međuljudske odnose koji su na nivou pakosnih šiparica od 15 godina.
Ne znam nista o tome kako bilo ko od njih radi pojedinacno, a i da znam ne bih znao da procenim sta je od toga kvalitetno. Govorim o literaturi koju sam citao i obimu pripreme za status psihoanaliticara terapeuta. Meni to sve skupa deluje kao sasvim dovoljan uslov da odgovoran terapeut moze da radi vrlo uspesno.
Posted
Naravno, samo sto ja nekako imam najvise poverenja u terapeutsku tehniku koja je, po mom ogranicenom i skromnom shvatanju, najsveobuhvatnija i najtemeljnija. Imam u kuci primer za to koliko je potrebno uraditi da bi neko mogao biti kvalitetan psihoanaliticar terapeut i moram da priznam da sam fasciniran, gotovo onoliko koliko sam fasciniran ozbiljnoscu psihoanaliticke literature. Kad bih imao jos jedan zivot na raspolaganju od pocetka nemam dilemu za sta bih se opredelio kao struku.
Onako laicki, kad bih morao da biram bihejvioralna terapija za fobije, gestalt za ostalo.