Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted

syme, 'el ides? Psihopolisova tribina u Kulturnom centru Novog Sada, u četvrtak, 20. juna (za 3 dana) u 19.30 GDE GREŠIMO U VASPITANJU? – Tinejdžeri razmažene generacije Maja Stoparić, psihoterapeut i psiholog, dr Zoran Milivojević, psihoterapeut. Zbog festivala INFANT tribina je tedan dana ranije. U julu i avgustu je pauza i nastavljamo u septembru. Kulturni centar Novog Sada, Katolička porta 5/II Ulaz slobodan. Posetioci će i ovoga puta sa značajnim popustom moći kupiti vredna Psihopolisova izdanja o vaspitanju dece i porodičnim odnosima http://www.psihopolis.edu.rs/ Dođite, povedite i prijatelje da provedemo još jedno zanimljivo i pametno veče!

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
To je upravo taj govor u zagonetkama koji se zadnjih par godina proširio na forumu kao šumski požar.Dok se ne dokaže suprotno, neka mi ne bude zamereno što mislim da se pod istim krije prepotentno neznanje.
dodao bih i nezrelost, nesigurnost i potpuno odsustvo duha. dabogda im svima dr zoki bio terapeut.
Posted
Au, majko mila, pa ovo je attack of the clones.
pa što nam bar nisu ovu poslali <_<
  • 2 months later...
Posted (edited)

Da malo oživimo temu.

Живот и стил ФОРМУЛЕ ЖИВЉЕЊА Привлачност и срећаUntitled-2.jpgИлустрација Срђан ПеченичићБоравимо у региону у коме живи, према општој процени, веома висок проценат натпросечно лепих жена и мушкараца. Из тог разлога многи странци, нарочито у летњим месецима, доживљавају на нашим улицама неку врсту естетског шока. То је потенцирано тиме што се наше девојке, па и жене у зрелијем добу, труде да што више истакну и нагласе своју лепоту и сексуалност. На страну то што при томе, нажалост, многе од њих претерују прелазећи границу доброг укуса. Чињеница је да су лепота и сексепил постали главни састојак оног модела женствености који нам се сервира на естради, у медијима, у урбаним срединама и на друштвеним мрежама.Можемо се запитати: Шта је главни разлог да су данас лепота и сексепил постали толико важни?Иако је реч о комплексној друштвеној појави, која захтева сложену анализу, испитивање двадесетак младих жена, показало је да је њихов главни мотив жеља за остваривањем љубави. Оне верују да морају тако да изгледају како би себи повећале шансу да што боље прођу током спаривања са одговарајућим партнером. Њихова логика је следећа: „Ако будем довољно привлачна – довољно лепа и довољно секси – тада ћу да будем у стању да привучем квалитетног, ’правог’ партнера који ће у мене толико снажно да се заљуби да ће до краја живота да се труди да ме усрећи.”Психолошка истраживања спроведена у САД су показала да лепота, висина и сексепил јесу предност, тако да запослени које красе ове особине имају веће плате од просечних. Иако наведене особине имају неки утицај на друге људе, он никако није свемоћан, већ је ограничен. Проблем настаје када неко почне да верује да су лепота и сексепил довољни за успех и досезање трајне животне среће.Пријатно осећање лепог је резултат оцене да је нешто веома складно, тако да покреће на приближавање лепом предмету или особи. Сексепил – сексуална привлачност – такође мотивише на приближавање. Треба знати да иако нечија привлачност буди жељу да се тој особи приђе, да се са њом буде, она нема моћ да другога дугорочно задржи. Чак је и веома снажна заљубљеност пролазно осећање.Последица је да се наше тако лепе и толико привлачне жене често жале да не могу да остваре срећне, стабилне и трајне љубавне везе. Не успевају да остваре срећу упркос томе што их њихова изузетна привлачност чини веома пожељнима. Можда је проблем што би требало да уместо да од себе праве предмет жеље и заљубљивања, почну да себе представљају као предмет вољења. Да бисмо спречили епидемију менталитета старлета, потребно је да колективно научимо да разликујемо љубав од заљубљивања и да одустанемо од опојног мита да љубав доноси срећу.Зоран Миливојевићобјављено: 24.08.2013
http://www.youtube.com/watch?v=ikh34ejKRDQ Edited by Syme
Posted
према општој процени
Odličan izvor.
Posted (edited)

:lolol:Ali pazi, "veoma visok procenat" - čim je procenat, it must be science!

Edited by Syme
Posted (edited)

dupli.

Edited by le petit nicolas
Posted (edited)

opste je poznato da su bogati nesrecni. a sad, evo, citam, i lepi :cry: . bar ovaj reprezentativni uzorak od 20 poznanica.da je do mene, milivojevic se ne bi leba najeo od svojih pisancija jer sam, srecom, srecna. po oba kriterijuma.a, jesu se to politika i b92 merdzovali? i, koliko hiljada slovnih znakova ovom strucnjaku treba da objasni da zaljubljenost i ljubav nisu isto? on je od toga, izgleda, napravio zaposlenje s punim radnim vremenom.poz

Edited by le petit nicolas
Posted

meni izgleda da je to njegova licna patologija, da to vise nema ni veze sa autorskim honorarima vec sa njegovim emotivnim zivotom.mozda ima neku zensku koja je vrlo iskrena sa njim, tj da mu otvoreno govori da nije zaljubljena u njega ali da joj je lepo s njim, pa preko ovih pisanija pokusava da ubedi sebe da ta zaljubljenost i nije toliko bitna.

Posted
opste je poznato da su bogati nesrecni. a sad, evo, citam, i lepi :cry: . bar ovaj reprezentativni uzorak od 20 poznanica.da je do mene, milivojevic se ne bi leba najeo od svojih pisancija jer sam, srecom, srecna. po oba kriterijuma.
To je zato što si predmet ljubavi. As a good girl should.
Posted

@vasa: ko ce ga znati. al vidim da su mu ljubav i vaspitanje dece preokupacije. mozda ima dete s nekom koja je zaljubljiva, al ne ume da voli.@syme: u nekom trenutku sam napravila pogresan izbor: postvarenje, umesto ostvarenja. a onda sam otkrila da mi se svidja :Dpoz

Posted
@vasa: ko ce ga znati. al vidim da su mu ljubav i vaspitanje dece preokupacije. mozda ima dete s nekom koja je zaljubljiva, al ne ume da voli.
moze biti. stvar je onda jos gora.
Posted (edited)
Можда је проблем што би требало да уместо да од себе праве предмет жеље и заљубљивања, почну да себе представљају као предмет вољења.
od_kada_sam_se_zavolela_volim-ivana_kuzmanovic_v.jpg

DSC_0001_m.jpg

Edited by Takeshi