Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted (edited)
"Zelim biti dr Z namesto dr Z-a"
3 dijagnoze;šiz. Ja sam bog.neur. želim da budem. ("Zelim biti dr Z namesto dr Z-a")uredna: Ja sam Ja. Edited by burazer
  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted
3 dijagnoze;šiz. Ja sam bog.neur. želim da budem. ("Zelim biti dr Z namesto dr Z-a")uredna: Ja sam Ja.
meta. ogledaloishod. sopstvopitanje. čemu?
Posted
meta. ogledaloishod. sopstvopitanje. čemu?
meta. čovekishod. transakcijazakonitost . mi ne reagujemo na stimuluse kao takve, već na značenja koja im pripisujemo. (Ja u ogledalu )?!...
Posted (edited)

ček, čekto "značenja", jel to peirce ili saussure?nije ne-važno, dapače - semiotika nije semiologija, a obe teorije tvore polaznu osnovu semantike

Edited by boshoku
Posted
Izabrani je međunarodni predavač na Univerzitetu Sigmund Frojd u Beču, supervizor u Centru za lečenje zavisnosti od zabranjenih droga Psihijatrijske klinike u Ljubljani, član predsedništva Psihijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva i predsednik Predsedništva Saveza društava psihoterapeuta Srbije, stručni direktor Psihopolis instituta, Novi Sad, predsednik je TA Centra - Asocijacije transakcionih analitičara Srbije.
Kako se ima šest poslova-funkcija u tri države i priličan broj tezgi (zainteresovani iz Beograda mogu da ga čuju u izvesnom wellness centru)? Pritom drugima soli pamet o zapostavljanju?Kako je član predsedništva Psihijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva, kada nema odgovarajuću specijalizaciju?
Posted
Psihopolis, Novi Sad
bullseye[ok, ok, beograd je još gori, mada...]
Posted (edited)

sintagma

ček, čekto "značenja", jel to peirce ili saussure?nije ne-važno, dapače - semiotika nije semiologija, a obe teorije tvore polaznu osnovu semantike
...po obliku doživljaja, Dr Zoran se zalaže za denotaciju, ostavljajuci prostor za konotacije u zavisnosti šta je konotativan znak. npr. muškarci. ako ih ponesu konotacije u vizuelnom fokusiranju zenskih stopala u trenucima dangling nastupa, one mogu biti pokretač velikih kolizija i stvoriti stanja, poput fascinacije. tako definisan ovaj fetish ugradjuje se u sam rut odnosa. (zavisničkog, fiksacija) ...u suprotnom, Dr zalaganje za denotaciju u ovom primeru, pokreće (i) šta još....? kada su reč, reči, transakcioni stimulus, konotativan znak- tada izazvane konotacije počinju da grade sisteme sve do velike sintagme i teza o zaljubljenosti dobija svoju antitezu, odnos. u ( ) nema ničega jer zaljubljenost je ništa, nema značenje. odnos sa iracionalnom slikom. kada se u zagradu stavi lj. nastaje i potreba za značenjem koju treba potražiti u beskonačnom skupu denotacija u konotaciji značenja pojma, odnos.lj. Edited by burazer
Posted

Jao, ako i ima nečeg stvarnog u svemu tome (a možda i ima) potpuno ga ubijate sa tim hermetičnim jezikom.

Posted

U potrazi za dupetom, iliti preko djubreta do dupeta koje naravno ne vidis.

Posted

To je upravo taj govor u zagonetkama koji se zadnjih par godina proširio na forumu kao šumski požar.Dok se ne dokaže suprotno, neka mi ne bude zamereno što mislim da se pod istim krije prepotentno neznanje.

Posted (edited)

....ili, Dr. Milivojević sa zalaže za bukvalno, sposobnost koju ima dete, koja nije osporavana i koja ni za trenutak ne umanjuje ogromnu roditeljsku ljubav, bez obzira što je toliko različita od zrelog.a' zašto? (pitam, na sociološkom nivou iz odraslog, a na psihološkom, skriveno, iz deteta.)

Edited by burazer
Posted

Au, majko mila, pa ovo je attack of the clones.

Posted

roger!....posle primalnog krika uvek je tako.