Jump to content
IGNORED

Zoran Milivojevic i njegovo delo

Turnbull

Recommended Posts

Posted (edited)

U Politici svake nedelje redovno, na TV-u u Utisku, Da Možda Ne, itd., dakle u ubedljivo najgledanijim programima te vrste. Uz to u Večernjim novostima i ostalim tablodima svakog meseca po par puta na temu bilo čega.Naravno da to neće trajati večno i da će ga pre ili kasnije zameniti neko drugi (kao što je on zamenio Toševskog dr Jovu), ali on lično i nije bitan, bitno je ono što priča i ideologija kojom preparira narod kroz navodno nevine priče o ljubavi, deci, itd.

Edited by Syme
  • Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Turnbull

215

• Indy

142

• Dagmar

109

• Lord Protector

81

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A ovo mi je potpuno promaklo. Kanda se Zoća u izdanju za dijasporu potpuno razgaći i počne da priča sve što mu je na duši:

Savremeni svet i njegove igračke (4): Stižu besne generacijePsihoterapeut Zoran Milivojević smatra da je spaljivanje bilo koga na lomači, pa i Barbike, u današnje vreme nepotrebno.POPSUTLJIVOST U VASPITAVANJU: Zoran Milivojević- Ja se zalažem za Barbikina prava. Zašto nema pravo da bude lepa, stalno nasmejana i površna? U ovo vreme demokratije i maksimalne zaštite ljudskih prava, ne treba nikoga osuđivati. Ne smemo biti agresivni jer se na taj način šalje vrlo ružna poruka. Opet će neko reći da su te feministkinje sigurno pametne, ali ne i lepe kao Barbike - smatra Milivojević. Problem je u tome što živimo u svetu u kojem su se uloge raspale, prvenstveno muške i ženske.- Nekada se tačno znalo kakva treba da bude žena, a kakav muškarac. Svako je igrao svoju ulogu i one su međusobno bile skladne. Danas ženstvene žene postaju glupače, a muškarac postaje karikatura ako je previše muževan. Vlada propaganda o androginom karakteru. Svako od nas treba da ostvari svoje i muške i ženske potencijale. Međutim, ako se to zaista desi, onda je to kraj ljubavi. Ako u sebi imamo i muškarca i ženu, onda nam ne treba niko drugi - kaže Milivojević.Umesto da se bavimo igračkama i porukom koje one šalju, ovaj psihoterapeut smatra da bi više pažnje trebalo da posvetimo roditeljstvu i vaspitavanju.- Evropa je preuzela sistem popustljivosti u vaspitavanju. Vlada ideja da dete mora da bude srećno jer samo ako ima srećno detinjstvo, postaće zdrav i dobar čovek. Samim tim, granice se gube, deca nemaju ograničenja i postaju bahata i na kraju agresivna. Takav način vaspitavanja nikako nije dobar. Potrebno je zadržati ljubav i povećati disciplinu - smatra Milivojević.U suprotnom, Evropa i ceo svet će za 10 do 15 godina imati veliki problem.- Činjenica je da države uvode sve više i više pravila, imamo preteranu regulaciju svakog aspekta života. A sazrevaju generacije koje ne podnose pravila. Ne snalaze se i sve rešavaju na silu. Kako će takav svet funkcionisati? - pita se Milivojević.
Posted

dr.z da istetovira ove "svoje" dve tvrdnje:

Nekada se tačno znalo kakva treba da bude žena, a kakav muškarac.
Potrebno je zadržati ljubav i povećati disciplinu.
ovo o novcu i unutrasnjem detetu je prilicno mlako.
Posted
Potrebno je zadržati ljubav i povećati disciplinu.
Haha, pa to!http://www.youtube.com/watch?v=rxUPnw4e1R0Inače je Pejsi već uočio afinitet između Zoraneh i Zoranah:
Kakvo je tvoje misljenje o braku?Institucija braka veoma mi je važna. Porodična sam osoba, želim troje, četvoro dece i ne bih mogla da podnesem da se prezivam drugačije od njih. Sa druge strane, ne verujem u srećne brakove, već u kompromisne.Šta je za tebe ljubav?Ja sam tu vrlo realna. Pravim razliku između zaljubljenosti, ljubavi i veze sa onim ko ti odgovara. Naravno da je lepo biti zaljubljen i osećati leptiriće u stomaku. Ali zaljubljenost pređe u ljubav, a ljubav pređe u naviku. Kada prođu leptirići počinješ da voliš tu osobu sa svim njegovim manama, a nakon nekog vremena te mane počinju da te nerviraju. Zato se držim one da treba naći osobu sa kojom možeš da živiš, ko ima slične navike kao ti i da te ne sputava već podržava u svemu.
A evo sad vidimo da Dr Z brani Zoranina Barbikina prava na šupljost i plitkost. To su prave žene, a ne tamo neke feministikinje. Dok obrću se repa, ti samo budi lepa.
Posted
Pa ne znam šta bi ti smatrao za dokaz, ali on je u novinama i na tv-u češće od Vučića.
...i na 47 strana PPPojave u progresu.............................................
Posted
Međutim, ako se to zaista desi, onda je to kraj ljubavi. Ako u sebi imamo i muškarca i ženu, onda nam ne treba niko drugi - kaže Milivojević.
iz čega se jasno vidi da on misli da kada čovek voli ili se ne daj bože zaljubi, on voli određeni tip, a ne konkretnu pojedinku, ili u najboljem slučaju ovaploćenje nekakvog tipa u konkretnoj pojedinki. sve je kolektiv, u zoćinom krevetu sa zoćom nije njegova žena nego čitava vrsta, majkumu.
Posted

Njegove ideje o novim generacijama su skroz morske (u stvari, tipicno matoracke).Sent from my iPhone using Tapatalk

Posted
iz čega se jasno vidi da on misli da kada čovek voli ili se ne daj bože zaljubi, on voli određeni tip, a ne konkretnu pojedinku, ili u najboljem slučaju ovaploćenje nekakvog tipa u konkretnoj pojedinki. sve je kolektiv, u zoćinom krevetu sa zoćom nije njegova žena nego čitava vrsta, majkumu.
Tačno tako! Ne mogu se voleti dve osobe, nego samo čisto muško i čisto žensko ovaploćeni u individuama. Ako je neko istovremeno i žensko i muško, taj ne može nikoga da voli. Platonizam for dummies.
Posted

a tek ova protopolitička analiza:

Činjenica je da države uvode sve više i više pravila, imamo preteranu regulaciju svakog aspekta života. A sazrevaju generacije koje ne podnose pravila. Ne snalaze se i sve rešavaju na silu. Kako će takav svet funkcionisati?
da, stvarno. tata treba na vreme da počne da sprema podanika za prenormirano društvo.neverovatno je koliko gadosti je koncentrisano u tim njegovim javnim istupima, ako čovek hoće da čita pažljivo. što ja ne bih, da mu shime ne radi press clipping <_<
Posted
Tako je!
zasto je tako? (pitam iz deteta, radoznalo.)
Posted (edited)
a tek ova protopolitička analiza:da, stvarno. tata treba na vreme da počne da sprema podanika za prenormirano društvo.neverovatno je koliko gadosti je koncentrisano u tim njegovim javnim istupima, ako čovek hoće da čita pažljivo. što ja ne bih, da mu shime ne radi press clipping <_<
:lolol:Da budem iskren prema Zoći, on se ne zalaže za prenormirano društvo, nego upravo za što manje normi. Često naglašava kako je za liberalne zakone a strogo vaspitanje. On zapravo smatra da tu gde su bile norme sada treba da dođu tradcija i internalizacija. Zapravo prilično american style conservative.
zasto je tako? (pitam iz deteta, radoznalo.)
:lolol:Ne znam, ti si transakcioni analrapist, ne ja :)
Edited by Syme
Posted
Da budem iskren prema Zoći, on se ne zalaže za prenormirano društvo, nego upravo za što manje normi.
naravno. ali kad je društvo već prenormirano, TIM PRE tata treba da bude strog.
Posted (edited)
TIM PRE tata
evo mrševićke sa idn-a...da, decu treba izubatiniti, a i žene, pogotovugnojivo Edited by boshoku
Posted
evo mrševevićke sa idn-a...
molim?